Kérdéseid vannak az arcápolással kapcsolatban?

Itt megtalálhatod a választ a gyakori kérdésekre.

1. MIÉRT OLYAN FONTOS A NEDVESSÉG AZ ARCBŐR SZÁMÁRA?

A víz kiemelt szerepet játszik az arcbőr egészséges megjelenésének fenntartásában. A szaruréteg 10-30%-a víz, és ez az arány a mélyebb rétegekben még magasabb. Ha a nedvességegyensúly ideális, a bőr rugalmas, sima, védelmi funkciója ép. Az elégtelen nedvességszint következtében a bőr érdessé és fakóvá válhat. A száraz bőr elveszíti rugalmasságát és mikrorepedések jelenhetnek meg rajta, melyek a védelmi funkció zavarához vezethetnek. Ezért a nedvesség nagyon fontos az egészséges megjelenésű, jól kiegyensúlyozott bőr számára. A NIVEA arcápoló termékei segítenek a bőr hidratálásában és táplálásában.

2. MILYEN A HATÉKONY ÁPOLÁS SZÁRAZ ARCBŐR ESETÉBEN?

A száraz bőr ápolásának legjobb módja a gyengéd tisztítás és hidratálás, valamint a tápláló ápolás jól kialakított egyensúlya. A NIVEA száraz bőrre készült termékeit kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljenek ezeknek a követelményeknek. Minden terméken megtalálod a bőrtípusra vonatkozó ajánlást. A NIVEA száraz bőrre készült arctisztítói gyengéden és alaposan eltávolítják a sminket és a szennyeződéseket. Ugyanakkor kímélőek is, nem zavarják meg a bőr nedvességegyensúlyát. A NIVEA arcápoló termékei intenzíven hidratálják és lipidekkel látják el a bőrt. Támogatják a bőr saját védelmi funkcióját és segítenek megelőzni a nedvességvesztést. Emellett táplálják a bőrt, hogy az sima és egészséges megjelenésű legyen. A NIVEA kínálatában speciális termékek találhatók a száraz bőr számára, ilyen például a NIVEA Tápláló Nappali Arckrém vagy a NIVEA Ápoló Arctisztító Tej.

3. MELY TÉNYEZŐK OKOZZÁK AZ ARCBŐR SZÁRAZSÁGÁT?

A bőr szarurétegét (a stratum corneumot) hidrolipid filmréteg borítja. Ezek együtt védvonalat alkotnak, melynek feladata a bakteriális fertőzések elleni védelem, valamint a bőr nedvességegyensúlyának fenntartása. A védőréteg sérülései a bőr kiszáradásához vezethetnek. A bőr szárazságát külső és belső tényezők egyaránt okozhatják. A külső tényezők közé tartoznak a környezeti hatások, például a szél, a központi fűtéses helyiségek levegője, az alacsony páratartalom, a magas vagy alacsony hőmérséklet és az UV-sugárzás. A személyes szokásoknak szintén fontos a szerepük, ebbe a kategóriába tartozik például az agresszív tisztálkodószerek túlzott használata, bizonyos gyógyszerek szedése, a stressz, az elégtelen folyadékfogyasztás, és bizonyos étkezési szokások. Emellett bizonyos belső tényezők, például hormonális változások, betegségek vagy a bőr öregedése szintén okai lehetnek a bőr szárazságának.

4. MIÉRT KELL SPECIÁLIS ARCTISZTÍTÓ TERMÉKEKET HASZNÁLNOM?

Az arctisztítás az első lépés a természetes szépség megőrzése és a bőr egészséges megjelenésének fenntartása felé. A NIVEA arctisztító termékei gyengéden, de alaposan tisztítják meg a bőrt a sminktől, a faggyútól és a szennyeződésektől, mégpedig úgy, hogy nem szárítanak és nem támadják meg a védő savköpenyt. Tiszteletben tartják a különböző bőrtípusok specifikus tulajdonságait is, így optimálisan előkészítik a bőrt az arcápolás további lépéseire.

5. MIT LEHET TENNI A BŐR NAGY PÓRUSAIVAL?

Az első lépés az arcbőr mindennapos megtisztítása, a fölösleges faggyú eltávolítása leöblíthető arctisztítóval. Ezután következhet az arcbőr tonizálása a bőrtípusnak megfelelően. Kiegészítésképpen hetente 1-2 alkalommal mélytisztító arcpakolás vagy arcradír is alkalmazható. A NIVEA arcápoló termékei közül a könnyű hidratálók használatát javasoljuk.

6. MILYEN GYAKRAN HASZNÁLJAK ARCRADÍRT A BŐRÖMÖN?

Normál, vegyes vagy pattanásképződésre hajlamos bőr esetén hetente 1-2 alkalommal javasolt arcradírt használni. Ez felerősíti az arctisztító termékek hatását. A NIVEA hámlasztó termékei gyengéden, de alaposan lemossák a faggyút, valamit a szennyeződéseket, és gyengéd mechanikai hatásuk révén az elhalt hémsejteket is eltávolítják a bőr felső rétegéről. A NIVEA olyan különleges hámlasztó termékeket kínál, mint a NIVEA Bőrfinomító Arcradír vagy a NIVEA 3az1-ben Arctisztító. 

Az érzékeny bőrűeknek nem célszerű túl gyakran arcradírozni, és mindig meg kell győződniük róla, hogy az adott termék biztosan alkalmazható érzékeny bőrön is.

7. MIÉRT HASZNOS TONIKOT HASZNÁLNI AZ ARCTISZTÍTÁS UTÁN?

A tisztító termékek (tej, krém, gél) gyengéden, mégis alaposan megszabadítják a bőrt a sminktől, a faggyútól és a szennyeződésektől. A tonik különösen hasznos segítség az arcbőr megtisztításakor. Eltávolítja a szennyeződés maradékait, emellett felfrissíti és tonizálja a bőrt, ezáltal felkészíti a hidratálásra. A NIVEA Ápoló Arctonik száraz és érzékeny bőrre termék nyugtatja is a bőrt, a NIVEA Frissítő Arctonik normál és vegyes bőrre pedig mattító hatású. Általánosan igaz, hogy ezek a termékek a mélytisztítás és a fantasztikus frissesség érzetét nyújtják a bőrnek.


8. MIÉRT HASZNOS SPECIÁLIS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓT ALKALMAZNI A SZEM KÖRÜLI TERÜLETEN?

A szemkörnyék bőrének tulajdonságai nagyon különlegesek az arcbőr többi részéhez viszonyítva. A szem alatt és a szem környékén nagyon vékony a bőr, és sokkal vékonyabb a bőr alatti zsírszövet is. A bőr itt nagyon érzékenyen reagál a testben végbemenő változásokra, különösen azokra, amelyek a víz megtartásával és eloszlásával kapcsolatosak. Ez az érzékenység az oka, hogy az ilyen jellegű változások először a szem környékén jelentkeznek látható módon, például sötét karikák vagy finom redők formájában. A NIVEA szemkörnyékápoló termékei, például a NIVEA Q10 Ránctalanító Szemkörnyékápoló, nagyon gyengédek, mentesek az illatanyagoktól és segítenek csökkenteni a ráncok megjelenését, valamint minimálisra csökkentik a szem alatti sötét karikákat, s ezáltal simává és sugárzóbb megjelenésűvé teszik a bőrt.

9. MIÉRT KELL ESTE SPECIÁLIS ÉJSZAKAI KRÉMET HASZNÁLNI?

Este és éjszaka, amikor a bőr nyugodtabb, a sejtregeneráció folyamata felgyorsul. Ezért az éjszakai krém legfontosabb feladata a regenerációs folyamat támogatása, valamint a bőr hidratálása és ápolása. Meg kell ragadni az alkalmat, hogy a bőrre olyan krémet vigyünk fel, mely kifejezetten erre a célra készült. Fokozott regenerációs hatásuk mellett az éjszakai krémek abban is különböznek a nappali arckrémektől, hogy nem tartalmaznak UV-védelmet, mivel erre éjszaka nincs szükség.


10. MI OKOZZA BŐRÖM IDŐ ELŐTTI ÖREGEDÉSÉT?

A bőr idő előtti öregedésének többféle oka lehet. A legfontosabb tényező a napfény részét képező UV-sugárzás, de más külső hatások, például az egészségtelen életmód vagy a pszichológiai stressz szintén befolyásolhatják az idő előtti öregedést. Ezek a tényezők a szabadgyökök fokozott mértékű termelődését idézik elő, és ez a bőr idő előtti öregedésének fő oka. A NIVEA választékában megtalálhatók a fényvédelemmel ellátott speciális arcápolók, ilyen például a NIVEA Q10 Ránctalanító Nappali Arckrém FF15-ös fényvédelemmel.


11. SZÜKSÉGES, HOGY EGY NAPPALI ARCKRÉM FÉNYVÉDELMET IS NYÚJTSON?


A bőr idő előtti öregedésében szerepet játszó legfontosabb stresszhatás a napfény UV-sugárzása. Ezért a NIVEA UV-szűrőt tartalmazó arcápoló termékei segítenek csökkenteni az UV-fény hatását az arcbőrre. Általánosságban elmondható, hogy egy hidratáló krém fő hatása az, hogy növeli a nedvességtartalmat a bőrben, mely ezáltal frissebbnek és kisimultabbnak tűnik. Az olyan hidratáló, amelyik UV-szűrőt is tartalmaz, mindemellett az UVA- és UVB-sugaraktól is védi a bőrt. A védelem szintje nem egyforma a különböző NIVEA arcápoló termékekben, ezért mindig ellenőrizd a csomagoláson, hogy az általad választott termékre pontosan milyen fényvédő faktor jellemző. A NIVEA fényvédő faktorral ellátott arcápló termékei, mint például a NIVEA Q10 Ránctalanító Nappali Arckrém FF15, megvédik a bőrt a napfénytől. Amennyiben speciális napozótermékre van szükséged, például amikor napozni készülsz vagy napfényes helyen fürdesz, válassz a NIVEA kifejezetten erre a célra kifejlesztett NIVEA Sun fényvédő termékei közül.

12. MÁSFAJTA BŐRÁPOLÓT KELL HASZNÁLNI NYÁRON ÉS TÉLEN?

Az arcbőr állapota az évszakoktól függően változhat. Télen a bőr általában szárazabb, mint nyáron. Noha a bőrtípus változhat az év során, a bőr viselkedésében tapasztalható eltérés mértéke kisebb vagy nagyobb is lehet. Ha rátalálsz egy olyan bőrápoló termékcsaládra, mely egész évben optimális ápolást nyújt az arcbőröd számára, szükségtelen átváltanod más termékekre. Azonban ha úgy érzed, bőröd nem kapja meg a megfelelő ápolást vagy nedvességszintje nem megfelelő, akkor indokolt, hogy a télre egy gazdagabb, intenzívebben hidratáló terméket válassz, amilyen például a NIVEA Tápláló Nappali Arckrém.

13. MIT JELENT AZ, HOGY „NEM KOMEDOGÉN”?

Azokat a termékeket nevezik „nem komedogénnek”, amelyek bizonyítottan nem tömítik el a pórusokat, melyek elzáródva mitesszerekké fejlődhetnének. A mitesszerek kialakulásában számos tényező játszik szerepet. Az egyik lehetséges tényező a túlzott mennyiségű faggyú, mely a faggyúmirigyek bedugulásához vezet és ezáltal mitesszerképzésre készteti a bőrt. A nem mitesszerképző arctisztító és bőrápoló termékek kifejezetten a pattanásképződésre hajlamos (főként a zsíros és vegyes típusú) bőr számára készülnek.


További kérdésed van?

Kérjük, használd a kapcsolatfelvételi űrlapot.
Lépjen velünk kapcsolatba
Termékek háttérkép