micellás-víz

Mi az a micellás víz és hogyan kell használni?

Tudja meg, hogy mi a micellás víz, milyen előnyei vannak, és miként tudja legjobban használni és beépíteni a micellás vizet bőrápolási rutinjába.

Mi az a micellás víz és hogyan kell használni?

A micellás víz egyre inkább a szépségipar kulcsfontosságú összetevőjévé; azonban felmerülhet a kérdés, hogy mi is az a micellás víz, és hogyan tudom beépíteni a rutinomba? Olvasson tovább, és tudjon meg mindent, amit tudnia kell a micellás tisztítótermékekkel végzett gyengéd arctisztításról, valamint arról, hogy micellás vízzel hogyan távolítja el a szennyeződéseket a bőréről gyorsan és alaposan. Mivel a micellás víz nagyon gyengéd a bőrhöz, különösen alkalmas a szem körüli érzékeny területek tisztítására, és ez csak egy a micellás víz számos előnye közül, amelyekből néhányat alább fel is sorolunk.

woman cleansing face

MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

Mi az a micellás tisztítóvíz?

Biztosan hallotta már azt a kifejezést, hogy micellás víz, de mégis felmerülhet a kérdés, „mi is pontos a micellás víz?” A micellás víz micellákat tartalmazó tisztítófolyadék. Ezek a szuszpendált felületaktív molekulák hidrofilek és oleofilek, ami azt jelenti, hogy magukhoz vonzzák a vizet, az olajat és a velük együtt lévő szennyeződéseket. Egy vattakoronggal vagy törlőkendővel kombinálva a legerősebb sminket is képesek eltávolítani. 

A micellás tisztítóvíz egyedülálló tulajdonságai révén bőrtípusodtól függően arclemosóként, sminklemosóként és hidratálóként is használható. Most már tudjuk, hogy mi az a micellás víz, de talán az is érdekelheti, mi is az a micella? 


MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

Mik azok a micellák?

Legyen szó sminklemosóról vagy arctonikról, a micella az egész szépségiparban egy jól ismert kifejezés. 

– A micellák mikroszkopikus méretű felületaktív molekulák összesítésével jönnek létre, amelyek egyszerre vizet szeretők (hidrofil) és zsírt szeretők (lipofil).
– A micellák képesek eltávolítani a vízben és zsírban oldódó smink- vagy szennyeződésmaradványokat.
– A micellatechnológiának köszönhetően az arc alapos megtisztításához elegendő egyetlen jó micellás víz használata. 
– A gyengéd, de mégis hatékony micellásvizes formulának köszönhetően nincs szükség a bőrt irritáló, túlzott arcdörzsölésre.
 
 
Most már azt is tudjuk, hogy mi az a micellás víz és mik a micellák. Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan kell használni a micellás vizet?

micellák

micellás-vizet használó nők

MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

A micellás víz használata

A micellás víz felviteléhez nincs szükség szépségápolási szakértelemre; elég micellás vízzel átitatni egy tiszta vattakorongot. Ezután finoman húzza végig arcán a szennyeződések, a smink vagy akár a szempillafesték eltávolításához. 

 
Lépésről lépésre – a micellás víz használata

1. Mosson kezet: Mielőtt elkezdené használni bármely arcápoló termék, elengedhetetlen, hogy először kezet mosson, mert ezzel biztosíthatja, hogy ne vigyen fel több szennyeződést az arcára és pórusaiba.
2. Válassza ki a megfelelő tisztítószert: A következő lépés, hogy kiválasztja a bőrtípusának (száraz, érzékeny, normál) megfelelő micellás vizet. A különböző micellásvizes termékeknek különböző összetétele lehet az adott bőrtípustól függően.
3. Itasson át egy vattakorongot és törölje le arcát: Fogja a vattakorongot, öntsön rá bőségesen micellás vizet, és hagyja gyorsan átázni. Ha már átázott, akkor óvatosan áttörölheti arcát.
4. Végül használjon hidratáló krémet: Utolsó lépésként egy hidratáló krémmel vagy nyugtató arckrémmel megnyugtassa és hidratálja pluszban bőrét.

Az emberek gyakran felteszik a kérdést, hogy le kell-e mosni a micellás vizet. Erre a válasz: nem! A micellás víz egy olyan tisztítófolyadék, amely nem igényel lemosást, ezért a termék használata után nyugodtan folytathatja a szokásos rutint.


MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

A micellás víz a tonik?

Némi zavart okozhat a kérdés, hogy „mi a micellás víz, és miben különbözik az arctoniktól”. A tonik és a micellás víz között azonban lényeges különbségek vannak. Mik is ezek a különbségek?
 
A micellás víz egy kiváló, többcélú termék, amelyet általában tisztítóként használnak, és első lépésként szolgál a nap folyamán lerakódott szennyeződések, smink és szennyeződések eltávolításában. A micellás víz az összetételének köszönhetően hidratálja is a bőrt, akárcsak egy hidratáló, valamint segít helyreállítani a bőr pH-egyensúlyát – ami a tonik szerepe is. 
 
Míg a micellás víz használható arclemosóként, sminklemosóként, tonikként és hidratálóként, a szerepek már nem cserélhetők fel, ha tonikról van szó. A tonikok célja a bőr PH-értékének visszaállítása és a bőr előkészítése a további termékek használatára; azonban a tonik nem használható lemosóként vagy sminklemosóként. Tehát ez a különbség a tonik és a micellás víz között.

MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

A micellás víz 5 előnye

Kíméletesebb, mint a hagyományos tisztítószerek: Ez azt jelenti, hogy a micellás víz minden bőrtípusra alkalmas, különösen az érzékeny bőrűek számára ajánlott. Ez részben annak tudható be, hogy a legjobb micellásvizes termékek többsége alkoholmentes.

Elősegíti a hidratálást és a nedvességmegtartást: A micellás víz legtöbb típusa olyan vegyületeket tartalmaz, mint a glicerin, amelyről kimutatták, hogy segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Ezért jobban hidratál, mint a hagyományos sminkeltávolító kendők.

Segít a pattanások ellen: A pattanásos bőrre a legjobb micellás víz az, amely nem hagy maga után maradékot. Ennek az az oka, hogy a maguk után maradékot hagyó termékek eltömíthetik a pórusokat, megnehezítve a méreganyagok távozását a bőrből, ami pattanás és mitesszerek kialakulásához vezet.

Eltávolítja a pórusokat eltömítő olajokat és szennyeződéseket: A micellák növelhetik a bőr áteresztőképességét is, így a tisztítószerek a bőr mélyebb rétegeibe is bejuthatnak.

Egyszerűen és kényelmesen magunkkal vihető: Mivel ez a többcélú termék sminklemosóként, tisztítóként és tonikként is használható, nincs szükség több termékre. A micellás vizes arclemosó kendők nagyszerűen használható útközben, és bármikor használhatók.
 
Az előzőek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a micellás víznek számos előnye van. A micellás víz előnyei könnyedén hozzáadhatók bármilyen szépségápolási rutinhoz; ráadásul a micellás vizet sem használat előtt, sem használat után nem kell leöblíteni!

nivea-micellás-víz

MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

Remek tippek a szemsmink micellás vízzel történő eltávolításához

A micellás víz egyik legnagyobb előnye, hogy tökéletes szemsminklemosó; mivel a „Mi az a micellás víz?” részben említett tulajdonságainak köszönhetőn gyengéd a bőrhöz, és különösen a szem körüli érzékeny területekhez.

– Hagyja rajta a micellás vízzel átitatott vattakorongot vagy törlőkendőt becsukott szemein, hogy meglazítsa a sminket, mielőtt áttörölné arcát és szemeit.
–Ügyeljen arra, hogy ne dörzsölje túl sokat a szem körüli érzékeny területeket
– Addig ismételje a gyengéd törléseket, amíg a betét vagy törlőkendő tiszta nem marad a törlés után. Nem kell túl erősen rányomni a bőrre.
– Mielőtt arca többi részét törölné, győződjön meg arról, hogy az összes sminket eltávolította szemeiről.
– Ha erős, makacs sminkről van szó (mint például vízálló szempillafesték), a micellás kendőcskék mágnesként távolítják el a sminket az érzékeny szemkörnyékről a gyors, gyengéd és egyszerű tisztítás érdekében.

MI AZ A MICELLÁS VÍZ?

Melyik a legjobb micellás víz Önnek és az Ön bőrének?

Miután megtudta, hogy „mi az a micellás tisztítóvíz”, biztosan szeretné megtudni, hogyan találhatja meg a legjobb micellás vizet. A sok elérhető termék miatt nehéz lehet a választás. Az Ön számára legmegfelelőbb micellás víz megtalálásához fontos meghatározni, hogy mely előnyeit szeretné kihasználni. Olyan micellás vizet keres, amely jó a pattanásokra, megfelelő az érzékeny bőrhöz, vagy olyat, amely energizálja a bőrét? 

Ha a bőre revitalizálásához és energizálásához legjobb micellás vizet keresi, akkor örömmel ajánljuk az új Nivea Energy Micellar Water 3X Antioxidants készítményünket, amely C-vitamint, B3-vitamint és áfonyakivonatot tartalmaz, így ezzel a vegán formulával bőre legmélyebb pontjai is megtisztíthatók, miközben revitalizáló érzést hagy a bőrén.