Luminous630 anti-spot advanced

Hogyan távolítsuk el az öregségi foltokat?

Tudj meg mindent az öregségi foltokról! Mik is azok? Mi okozza őket? És hogyan lehet őket eltávolítani?

Hogyan távolítsuk el az öregségi foltokat?

Barna foltok a kézen? Kis méretű sötét elszíneződések az arcon? Nyugodj meg! Az úgynevezett öregségi foltok teljesen természetesek, a bőr ártalmatlan reakciója. Mégis sokan szeretnék eltávolítani az öregségi foltjaikat. Szóval, mik is az öregségi foltok? Megmutatjuk, hogy mi segít. Ugyanakkor tanácsot is adunk eltávolításukat illetően.

Mi az öregségi folt?

Akár az arcon, akár a kézen jelentkeznek, az öregségi foltok általában 40 éves korban kezdenek megjelenni és az öregedés természetes jelei. Hiszen a bőrünk sok mindent kibírt értünk az évek során. Az öregségi foltok bármilyen bőrtípuson megjelenhetnek, de gyakrabban fordulnak elő világos bőrű felnőttek esetében.

Az öregségi foltok a bőr elszíneződései, világos barna színtől a feketéig terjedhet a színük. Mivel az évek múlásával nő a számuk és az intenzitásuk, „öregségi foltoknak” nevezzük. Alapvetően azonban, ezek pigmentfoltok, amelyek a bőr öregedése és az évekig tartó napozás során keletkeznek. 

Tekintettel arra, hogy számos bőrfolt létezik, hogyan lehet az öregségi foltokat megkülönböztetni? Az öregségi foltok jellemzője, hogy a bőr elszíneződik, de nem emelkedik ki (mint például a májfoltok). A szeplők sem emelkednek ki, ezért gyakran keverik össze az öregségi foltokkal. Az öregségi foltokat azonban arról lehet felismerni, hogy általában méretük nagyobb, mint a szeplőké. Ráadásul, mivel a szeplők genetikailag meghatározott pigmentfoltok a felhámban, általában már gyermekkorunk óta ott vannak.

Olvass tovább, hogy megtudd, mi okozza az öregségi foltokat, és hogyan távolítsuk el.

 


Mi okozza az öregségi foltokat?

Az öregségi foltokat elsősorban a nap sugarainak hosszú távú hatása okozza. Emellett hormonális tényezők és a genetikai hajlam is kiváltó ok lehet. A bőr elszíneződésének megértéséhez különbséget kell tenni az öregségi foltok (lentigines seniles) és a napfoltok (lentigines solaris) között.

 

 

A különbségek a következők:Öregségi foltok:
Idővel az epidermiszen sárgás pigment, lipofuszcin (más néven öregségi pigment) rakódik le. A lerakodás helyén az epidermisz elszíneződik. Ez a folyamat a bőr természetes öregedésének a része, de az ultraibolya sugarak és az oxidatív stressz felgyorsíthatja.

Napfoltok: Amikor a bőr napfénynek van kitéve, melanin pigmentet termel, hogy megvédje magát. Az éveken át tartó kitettség végül túlzott melanin termeléshez vezethet, így a pigment felhalmozódik és foltként jelentkezik.

 


Veszélyesek az öregségi foltok? 

 

Az öregségi foltok általában nem veszélyesek. Ezek az öregség természetes jelei a bőrön. Mindamellett, gyakran összetéveszthető a melanómával. Amennyiben bizonytalan vagy, vizsgáltasd meg a bőr elszíneződését bőrgyógyásszal.

Az öregségi foltok főleg az arcon és a kézen jelentkeznek.

 

Mivel az öregségi foltok kialakulása szorosan összefügg az idővel „összegyűlt” napozással, az öregségi foltok elsősorban a bőr napsütésnek kitett területein jelennek meg. Ennek megfelelően, az öregségi foltok elsősorban az arcon és a kézen jelentkeznek. De más területek is érintettek lehetnek: a foltok gyakran az alkar felső részén vagy a dekoltázson jelennek meg.


Mik az öregségi foltok az arcon?

fiatal nő mosolyogva

 

 

Az öregségi foltok az arcon nagyon gyakoriak, mivel ez egy olyan terület, amely gyakran ki van téve a napnak, ami az öregségi foltok elsődleges kiváltója.

 
A napfoltok akkor jelennek meg, amikor a melanin (amely a bőr pigmentjéért felelős) nagy koncentrációban termelődik - ez az úgynevezett hiperpigmentáció -, ezért az öregségi foltok gyakrabban fordulnak elő a bőrnek kitett területeken. 


Az öregségi foltok az arcon és a kézen különböző méretűek, és gyakran idővel nőnek.

 

Általában már kezdetben is nagyobbak, mint a szeplők, amelyekkel néha össze is tévesztik, de az öregségi foltok az arcon nem halványodnak el kezelés nélkül.


Hogyan távolítsuk el az öregségi foltokat?

Az arcon lévő öregségi foltok kezelésének legjobb módja, ha minimalizáljuk a bőr UV-fénynek való kitettségét, ami azt jelenti, hogy naponta használjunk fényvédőt, még a hűvös, borús napokon is.
Amennyiben aggodalommal töltenek el az arcon lévő öregségi foltok, fontos, hogy ellenőriztesd szakemberrel, kizárva az egyéb betegségek lehetőségét. 


Amennyiben zavarnak az öregségi foltok, léteznek olyan eljárások, amelyekkel kezelheted az arcon lévő öregségi foltokat - beleértve a lézer- vagy krioterápiát. Fontos, hogy szakember segítségét kérd, mielőtt invazív (és gyakran költséges) kezelésbe kezdenél.


Mielőtt belekezdenél az invazív és drága kezelésbe, próbálj meg kitartani a rendszeres bőrápolás mellett. Egy olyan rutin kialakítása, amely az arcon lévő öregségi foltokat célzó összetevőket használ, nagyban hozzájárulhat a halványításukhoz, ugyanakkor a bőrtónusát is kiegyenlítheti. 
 
Reggel: Az új Cellular LUMINOUS630 pigmentfoltok elleni szérum áttörésnek számít a pigmentfoltok kezelésében, és rendszeres használat esetén hatékonyan együttműködik a bőrrel, és már négy héten belül elhalványítja az öregségi foltokat az arcon. Első lépésként tisztítsd meg a bőröd a szérumunkkal, mielőtt bemasszírozod a fényvédő faktort, amely megelőzi a már meglévő foltok sötétebbé válását, és megelőzi az új foltok kialakulását.
 
Este: Miután a Cellular LUMINOUS630 szérummmal megtisztítottad a bőrt, masszírozd be a regeneráló és revitalizáló éjszakai krémet.


Mik az öregségi foltok a kézen?

age-spots-hand-cream_Luminous630_NX21_F07_SUPERNOVA_Digital_Static_9379

 

 

A kezeid épp annyira vannak kitéve a napnak és más elemeknek, mint az arcod - és gyakran nem vagyunk túl kedvesek hozzájuk. A kezünket gyakran mellőzzük, amikor naptejet használunk, ami miatt különösen ki van téve az öregségi foltok kialakulásának.

 

 Az öregségi foltok általában a kézfejen jelennek meg, és az arcon lévő foltokhoz hasonlóan, növekedhetnek és egymásba olvadhatnak. 

 

A kézen megjelenő öregségi foltok laposak és barnás színűek. Néha a kézen kialakuló öregségi foltok a seborrheás keratózis néven ismert kiemelkedő kinövések formájában jelenhetnek meg. 

 


Hogyan távolítsuk el az öregségi foltokat a kézen?

 

 

 

 

A kézen megjelenő öregségi foltok minimalizálása érdekében használj napkrémet a kézfejeden is ugyanúgy, ahogy azt az arcodon teszed. 

 
Szokj hozzá, hogy vastagon bekened öregségi foltokat célzó kézkrémmel. Használj tápláló krémet, amely csökkenti a ráncok megjelenését és segít megelőzni az UV sugárzás okozta öregségi foltokat,  kiegyenlítve a bőr tónusát.  A teljes hatás elérése érdekében, használd rendszeresen, különösen lefekvés előtt.

NIVEA LUMINOUS630 ANTI DARK-SPOT ADVANCED HAND CREAM


Mik az öregségi foltok a lábon?

nő feküdt egy ágyon

 

 

 

Míg  az arcon és a kézen megjelenő öregségi foltok gyakoribbak, ezek más testrészen, beleértve a lábat is, megjelenhetnek. A lábon megjelenő öregségi foltok az elszíneződés leggyakoribb okai, és az arcon megjelenő öregségi foltokhoz hasonlóan ezek a pigmentfoltok a napfény, hormonális változások, terhesség, vagy esetleg egy bizonyos gyógyszer hatására fejlődnek ki.

Annak ellenére, hogy a lábon megjelenő öregségi foltok, az arcon vagy kézen megjelenő foltokhoz hasonlóan, általában nem jelentenek egészségügyi problémát, néha ezek a barna foltok egy lappangó betegség jelei lehetnek, mint például a krónikus vénás elégtelenségnek. Amennyiben a hirtelen megjelent barna foltok miatt aggódsz, fordulj orvoshoz. 


Hogyan előzzük meg az öregségi foltokat?

Felfedezted az első öregségi foltot? Amennyiben szeretnéd, a megfelelő kezeléssel eltüntethető. Íme néhány jó tanács és trükk az öregségi foltok eltávolításához.


Tanácsok az öregségi foltok megelőzéséhez és eltüntetéséhez:


Az öregségi foltok eltávolítására az alábbi lehetőségeid vannak:
Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

Használj az öregségi foltokhoz kialakított krémet:

Az öregségi foltokat célzó krémek csökkentik a foltok láthatóságát és megelőzik az új foltok kialakulását. A sejtvédő aktív hatóanyagokkal rendelkező receptek, mint a C-vitamin vagy E-vitamin, az ideálisak   ugyanakkor segítenek az arcon megjelenő öregségi foltok megelőzésében.
 
Tipp: Látható hatás elérése érdekében használd az öregségi foltokat célzó krémet naponta, hosszú időn keresztül.

Használj öregségi foltok elleni szérumot

A szérumok intenzívebbek, mint a nappali vagy éjszakai krémek. Ezért tökéletes megoldásnak számítanak az egyéni bőrproblémákra, továbbá nagyszerű kiegészítői a napi bőrápolásnak, különösen, ha szeretnél megszabadulni az öregségi foltoktól. Az öregségi foltokat célzó speciális szérumok segítenek a sötét elszíneződés kivilágosításában, így célzottan finomítják az arcbőrt. 
 
Tipp: Lágyan paskold be a bőrödbe a szérumot.

Használj kémiai hámlasztót:

A gyümölcssavas hámlasztás hatására a bőr felső rétege lehámlik, majd újra kialakul. A felületi pigmentfoltok néhány kezelés után elhalványodnak. Mindamellett, amennyiben mélyebb öregségi foltokat szeretnél eltávolítani, a kémiai hámlasztónak koncentráltabbnak kell lennie. A bőrsérülések elkerülésének érdekébena kezelést bőrgyógyásznak kell végeznie bármilyen esetben. . 
 
Fontos: A savas hámlasztó irritálja a bőrt, így az sokkal érzékenyebb lesz a fényre, mint a kezelés előtt.

Hajts végre mikrodermabráziót

Az ilyen kezelés során a bőr legfelső rétegét ellenőrzik és távolítják el. Ezt finom kristályok segítségével végzik, amelyeket nagy sebességgel a bőrre szórnak, majd el is szívják onnan. Az eredmény: A mély színeződéseket eltávolítja, a bőr regenerálódik.
 
Fontos: A mikrodermabráziót kozmetikusok és bőrgyógyászok végzik. A legjobb az, ha először utána jársz, hogy megfelel-e az ilyen kezelés a bőrtípusodnak.

age-spots-clean-face

Öregségi foltok lézeres kezelése

Az öregségi foltok lézer segítségével is eltávolíthatók. A módszer, amely során fényenergia pusztítja el a felesleges pigmenteket, különösen hatékonynak tekinthető. Gyakori azonban az izzadás és az égő érzés a kezelés után. Ráadásul, a kezelés után pár hétig nem érheti UV-sugárzás a kezelt területet.

Próbálj ki házi kezelést

A citromról azt tartják, hogy természetes házi gyógyszer az öregségi foltokra. A héjban található illóolajok, valamint a gyümölcsben található C-vitamin állítólag segít gátolni a melanin termelődését és lebontani a bőr sötét pigmentjeit. Ha szeretnéd kipróbálni a citrom hatását, egyszerűen kend be a kívánt területet a citrom olajával vagy levével és hagyd hatni. Az öregségi foltok elleni további házi gyógymód lehet az almaecet vagy a burgonyalé is. Amikor ezeket a bőrre kenjük, világosító hatású lehet. 
 
Fontos: Ezek a házi kezelések nem helyettesítik a napi szépségápolást.

Alapozó

Amennyiben el szeretnéd fedni az öregségi foltokat, halványíthatod vagy akár el is fedheted őket korrektor, alapozó, vagy színezett nappali krém segítségével. 
 
Tipp: Minél sötétebb az öregségi folt, annál átlátszatlanabb sminket kell használnod. Az ápoló összetevőkkel és integrált fényvédő faktorral rendelkező termékek az új öregségi foltok kialakulását is megakadályozzák.

 

Ne feledd: napvédelem!

A legmegbízhatóbb gyógymód az öregségi foltok ellen, és elsősorban a kialakulásuk megelőzéséhez, a naptej. A megfelelően magas szintű UV-védelem használata esetén a sötét bőrelszíneződés kevésbé gyakran alakul ki.


Hogyan előzheted meg az öregségi foltokat? Védekezz a napfénytől!

Az arcon és egyéb helyeken megjelenő öregségi foltok az érett bőr nagyon kellemes jelei. Azonban számos tényező okozhatja a bőr gyors és súlyos öregedését. Ennek megelőzése érdekében van egy mód arra, hogy hagyjuk a bőrt egészségesen és lassan öregedni, a lassú öregedés szellemében: a nap elleni védelem. Adunk néhány ötletet, nemcsak arra, hogyan távolítsd el az öregségi foltokat, hanem arra is, hogyan lassítsd le a megjelenésüket.

Használj naptejet: Ha folyamatosan megvéded a bőröd a nap sugaraitól, a megfelelő fényvédelmi faktorral rendelkező szerekkel, megakadályozod az öregségi foltok megjelenését - vagy legalábbis késlelteted azok kialakulását. A naptej használata kötelező, különösen a napfényes hónapokban. Ez különösen azon testrészek esetén fontos, amelyeket nem véd az öltözék: mint például az arc, a dekoltázs, az alkar és a kéz. 
Tipp: Kerüld a déli napot, amikor a sugárzás a legintenzívebb. Ilyenkor keress árnyékos helyet. Napkalapok és napernyők szintén javasoltak az UV-sugárzás elleni védelemhez.

Kerüld a szoláriumot: A mesterséges UV-sugárzás szintén elősegíti az öregségi foltok és általában a bőr öregedését. Apropó: Még az egyszeri szolárium-használat is növeli a bőrrák kialakulásának veszélyét.

Hagyatkozz az antioxidánsokra: Az UV-sugárzás szabad gyököket hoz létre. Ezek viszont oxidatív stresszhez vezetnek, ami öregíti a bőrt és öregségi foltok kialakulásához vezet. Az ellenszer az antioxidáns. A testápoló krémekben található antioxidáns anyagok segítenek semlegesíteni a szabad gyököket. Ilyenek a C-vitamin és Q10
Tipp: A bőr regeneráló tulajdonságát a megfelelő étkezéssel is támogathatod. Az antioxidánsban gazdag élelmiszerek biztosítják az egészséges, ragyogó bőrt. Ezért egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és hüvelyeseket.