Bakuchiolt használó nők

Bakuchiol a bőrápolásban

Tudj meg többet a bőrápoláshoz használt bakuchiolról

BAKUCHIOL A BŐRÁPOLÁSBAN

A legtermészetesebb és legegészségesebb összetevők azonosítása a szépségápolási termékekben a bőrápolási rutinunk részévé vált. Mindannyian felfedeztük a csodálatos retinolt, amely arról híres, hogy számos jótékony hatással van a bőrünkre. Sajnos azonban az érzékeny bőrre nézve irritáló lehet. Itt mutatjuk be örömmel a bakuchiolt - egy új növényi alapú összetevőt, amely egyre népszerűbb alternatívává válik.  
Olvass tovább a bakuchiol olaj összes előnyéről, s megérted, miért  is választják sokan a retinol helyett.

BAKUCHIOL – MI AZ

A bakuchiol olaj a babchi (Psoralea Corylifolia) növényből származik. A bakuchiol olajat hagyományosan az indiai és kínai gyógyászatban használják, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel az emberek növényi alapú helyettesítőket keresnek. Növényi alapú és antibakteriális tulajdonságai miatt a bakuchiol szérumok és olajok kíméletesebbek, mint a retinol, és megfelelőbbek azok számára, akiket érint az ekcéma, a pikkelysömör, a dermatitis vagy az érzékeny bőr.
 
Mi a különbség a bakuchiol és a retinol között?

Retrieving data. Wait a few seconds and try to cut or copy again.

A BAKUCHIOL ÉS A RETINOL ÖSSZEHASONLÍTÁSA

A bakuchiol olaj előnyeinek megértéséhez elengedhetetlen, hogy megértsük, miért is vitatkoznak azok, akik a bakuchiolra, illetve azok, akik a retinolra esküdnek. A bakuchiolt és a retinolt közös előnyeik miatt hasonlítják össze egymással:
 
 1. Segít leküzdeni a finom vonalakat és a ráncokat
 2. Megelőzheti és enyhítheti a pattanásokat
 3. Leküzdheti az egyenetlen bőrtónusokat
 4. Többféle kollagén képződését serkenti

Melyek a tényleges különbségek?

A VEGÁNOK BARÁTJA

Az egyik legjelentősebb különbség a bakuchiol és a retinol között az, hogy mennyire vegánbarátak. A retinol egyfajta retinoid, amelyet tojássárgájából és halmájolajból állítanak elő. Bár ez gyakoribb, ha élelmiszerekben használják fel, a kozmetikai retinol egyes formái továbbra is ezt a gyakorlatot követhetik. Mivel azonban a bakuchiol növényi alapú, minden bakuchiol szérum és olaj a vegán felhasználók számára is megfelelő.

BŐRÁPOLÁS VÁRANDÓSSÁG IDEJÉN

A bakuchiol és a retinol közötti legnagyobb különbség az, hogy a bakuchiol olaj biztonságosan használható a várandósság alatt is. Javasoljuk, hogy ne használja a retinolt a terhesség alatt, mert hatással lehet a fejlődő babára. A retinol és a bakuchiol közötti kémiai különbség elég jelentős ahhoz, hogy feltételezzük, hogy nem okoz problémát a bakuchiol bőrápoló használata a várandósság alatt. Ha azonban kétségei vannak a bakuchiol várandósság alatti alkalmazását illetően, mindenképpen forduljon orvoshoz.

ÉRZÉKENY BŐR

Az összes látszólagos előnye ellenére az érzékeny bőrűek azt tapasztalják, hogy a retinol irritálhatja a bőrt, ami kiszáradást és bőrpírt okozhat. A sejtcsere felgyorsításával a bakuchiol irritáció nélkül nyugtatja meg és gyógyítja a bőrt, miközben ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a retinol. Ez jelentős előny a bakuchiol számára, amikor a bakuchiol és a retinol összehasonlításáról beszélünk.

A BAKUCHIOL EGYÉB ELŐNYEI A BŐRÁPOLÁSBAN

Most már tudjuk, hogy mi az a bakuchiol, és miben különbözik a retinoltól; de milyen előnyei vannak a bakuchiolnak a bőrápolásban? A legjobb bakuchiol termékek egy erős antioxidáns, amely minden hatékony bőrápolási rutin kulcsfontosságú összetevője. Az antioxidánsok, köztük a bakuchiol is, megelőzik az öregedés jeleinek kialakulását, élénkítik a bőrtónust, és még számtalan jótékony hatást biztosítanak a bőr számára. Kiemeltük a Bakuchiol bőrápolási rutinokban való használatának legfontosabb előnyeit;

1. A BAKUCHIOL MEGELŐZI A PATTANÁSOK KIALAKULÁSÁT

A pattanásokat a szabad gyökök okozhatják és tehetik súlyosabbá. Antioxidánsként a bakuchiol olaj csökkenti a szabad gyökök bőrre gyakorolt hatását, enyhítve hatásukat az érzékeny, pattanásos bőrre. 
  
 A bakuchiol olaj csökkenti a gyulladásokat is, így segít leküzdeni a vörös, duzzadt és gyulladt pattanásokat.

2. AZ ÖREGEDÉS JELEINEK LEGKÜZDÉSE

A bakuchiol szérumok és olajok segítenek felgyorsítani a sejtek regenerálódását és serkentik a kollagén termelődését a bőrben. A kollagén egy fehérje, amely növeli a bőr rugalmasságát, lehetővé téve, hogy visszanyerje eredeti formáját. A bakuchiolt a bőrápolási rutin részeként használva megbirkózhat ezzel a kollagénveszteséggel, és bőre hihetetlenül fiatalnak fog tűnni! Próbálja ki Cellular Expert Lift Veil fátyolmaszkunkat, és érjen el láthatóan simább bőrt mindössze 10 perc alatt.

3. LEKÜZDI A SÖTÉT FOLTOKAT ÉS AZ EGYENLÍTETLEN BŐRTÓNUST

A retinollal ellentétben a bakuchiolnak köszönhetően a bőr kevésbé lesz érzékeny a nap káros sugaraira. A bakuchiol olaj csökkenti a szabad gyökök bőrre gyakorolt hatását, például a szennyeződések és a napsugárzás okozta károkat. Ezek a szabad gyökök kiegyensúlyozatlan melanintermelést okozhatnak, ami hiperpigmentációhoz és egyenetlen bőrtónushoz vezethet. A bőrt védve a bakuchiol termékek megelőzhetik, sőt javíthatják a sötét foltok és az egyenetlen bőrtónusok megjelenését.

Növekvő népszerűségének köszönhetően soha nem volt ilyen egyszerű a bakuchiolt bőrápolási rutinod részévé tenni. A bakuchiol szérumoktól és olajoktól az arcmaszkokig és hidratálókig, mindegyik termék egyre nélkülözhetetlenebbé válik az emberek mindennapjaiban. 
Gyengéd és természetes termékként a bakuchiol olajat a 20-as évei közepétől kezdheted el használni, és akár naponta többször is alkalmazhatod – tökéletes reggel a hidratálás és este a szérumok felvitele előtt.
Javasoljuk, hogy a bakuchiol olajos termékeket az arc megtisztítása és szárítása után alkalmazd.
A bakuchiol olaj jól működik más hidratáló összetevőkkel, például a szkvalénnel. A retinollal ellentétben biztonságosan használható a bőrápolási rutinban szereplő egyéb termékekkel, beleértve magát a retinolt is, mivel a bakuchiol nyugtató tulajdonságai révén a retinol jobban hathat, és növelheti a bőr toleranciáját ezzel az alaposan átvizsgált összetevővel szemben. Nem tanácsos azonban glikolsavval együtt használni, mert az csökkentheti a készítmény hatását. Bár a bakuchiol – a retinollal ellentétben – nem okoz napérzékenységet, mindig azt tanácsoljuk, hogy használj fényvédő krémet, mielőtt bőröd napsugárzásnak tennéd ki.
  
Próbáld ki a NIVEA Cellular Bakuchiol Advanced éjszakai arckrémet, hogy a bakuchiol-élmény még teljesebb legyen.