Hogyan szorítsuk vissza a szemkörnyéki ráncokat

Hogyan szorítsuk vissza a szemkörnyéki ráncokat?

Tippek a sötét karikákra és szemkörnyéki ráncokra. Az öregedés első jelei a szemed körül tűnnek fel először. Tudjuk, ettől mindenki fél, de van rá megoldás, hogy tovább tartsd fiatalon a bőrödet.

Mi okozza a ráncokat és a sötét karikákat a szem alatt?

Az öregedés természetes folyamat, de vannak tényezők, amik felgyorsíthatják ezt. Ilyen például az egészségtelen életmód, ami rossz hatással van a bőr állapotára a szemkörnyéken.

6 lehetséges ok a szem alatti sötét karikákra

 • Az alváshiány. 
 • Túlzott szemdörzsölés (gyakori az allergiások körében).
 • Helytelen táplálkozás. 
 • Genetika. 
 • Hason alvás.
 • Olyan gyógyszerek használata, amelyek az erek tágulását okozzák.

Miért alakulnak ki ráncok a szemünk körül?

Általánosan elfogadott, hogy a szemkörnyéki ráncok kialakulása elkerülhetetlen, és végül mindannyian érintettek leszünk. Azonban sok különböző tényező befolyásolja, hogy az öregedési folyamat milyen gyorsan halad előre. Amikor fiatalabbak vagyunk, a magas kollagén- és elasztintermelés a szem körüli bőrt feszessé és rugalmassá teszi. Azonban, ahogy idősödünk, termelésük csökken, ami megakadályozza a bőr regenerálódását. Sőt, a szem alatti bőr az idő múlásával természetes módon megereszkedik, így elveszti a rugalmasságát, ezáltal pedig kialakulnak a szemkörnyéki ráncok.

Ezt súlyosbítja, hogy a szemek körül nincsenek hidratálást elősegítő mirigyek. A szem környékének hidratálására megalkottuk a hatékony, NIVEA Q10 Power Ránctalanító Energetizáló Szemkörnyékápolót. Ez a hidratáló termék látványosan hat a szemkörnyékre, csökkenti a puffadást és a sötét karikák méretét.


Hogyan fékezhetjük meg a szemkörnyéki ráncok kialakulását?

A bőrápolási szokásaid és az életmódod nagy hatással vannak a szemkörnyékre
Ne tölts túl sok időt a napon!
5 tipp a szemkörnyéki ráncok csökkentésére

Ne tölts túl sok időt a napon!

Az erős napsugárzásból származó UVA-sugárzás felgyorsíthatja az öregedési folyamatot és elősegítheti a ráncok kialakulását a szemkörnyékén. Mindig használj megfelelő fényvédőt az arcodon, mint például a NIVEA Q10 Power Ránctalanító Nappali Krém FF 30.
Aludj eleget!
5 tipp a szemkörnyéki ráncok csökkentésére

Aludj eleget!

Nyolc órányi alvástól nem csak frissebbnek és energikusabbnak érezheted magad, de a bőrödre is drámaian hat. Pihenés közben hormonok szabadulnak fel, amelyek rugalmassá teszik a bőrt a szem környékén, csökkentve a szemkörnyéki ráncok kialakulását.
Tartsd magad az egészséges étrendhez!
5 tipp a szemkörnyéki ráncok csökkentésére

Tartsd magad az egészséges étrendhez!

A legjobb étrend a szemkörnyéki ráncok ellen az, amelyik a legtöbb friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmazza. Omega3 zsírsavak találhatóak a halakban, amelyek segítenek a bőr rugalmasságának és feszességének megőrzésében.
Hidratálj!
5 tipp a szemkörnyéki ráncok csökkentésére

Hidratálj!

Igyál elegendő vizet napközben, mert ez hidratáltan tartja a bőrt. Ha dehitratált vagy, akkor a ráncok is sokkal gyorsabban alakulnak ki bőrödön - ha ez nem elég ok a vízszinted fent tartására, akkor mi?
Nincs több cigi!
5 tipp a szemkörnyéki ráncok csökkentésére

Nincs több cigi!

A dohányzás az egyik legerősebb tényező, ami befolyásolja a szemkörnyéki bőr változását. A cigarettafüst egy enzimet szabadít fel, ami lebontja a bőr fiatalon tartásához szükséges kollagént.
Ami fontos: öregedés elleni szemkörnyékápoló

Ami fontos: öregedés elleni szemkörnyékápoló

Győződj meg róla, hogy bőrápolási rutinod tartalmaz egy öregedésgátló szemkörnyékápoló krémet, mint amilyen a NIVEA Hyaluron Cellular Filler Szemkörnyékápoló is. Csökkenti a sötét karikák méretét és feltölti az érzékeny szemkörnyéket, hogy frissen tartsa azt.

Gyors tippek a finom szemkörnyék ápolásához

 • Viselj napszemüveget, amikor kint vagy. Ne hunyorogj erős napsütésben, ez ráncokat okozhat a szemkörnyékeden.
 • Aludj háton - a hason alvás során megnyomhatod az arcod, ami elősegítheti a ráncok kialakulását.
 • Ne dörzsöld erősen a szemed, ha viszket.
 • Ne feszítsd ki szemhéjad, miközben szemceruzát használsz.
 • Járj rendszeresen szemvizsgálatra - nincs szükség hunyorgásra.

Kímélő és ápoló tisztítás

Ha nem megfelelően történik a tisztítási folyamat, az nagy hatással lehet a kényes bőrfelületekre, különösen a szemkörnyékre. Használj olyan sminklemosót, amely különösen gyengéd a bőrhöz, mint például a NIVEA Double Effect Kettős Hatású Szemfestéklemosó. Ez eltávolítja a vízálló szempillaspirált, miközben gondoskodik az érzékeny szemkörnyékről.

Ha jobban szeretsz törlőkendőt használni, próbáld ki a NIVEA Micellás Arctisztító Kendőt, ami kombinálja a micelláris víz tisztító erejét a praktikus arclemosó kendő kényelmes használatával. A micellák sima textúrájúak a finom szemkörnyék védelme érdekében.
Gyengéden tisztítsd arcbőröd sminked eltávolítása közben, ne dörzsöld bőröd feleslegesen.


NIVEA KÉK TIPPEK - Fájdalommentes szemöldökszépítés? Nem probléma!

Túl fájdalmas számodra a szemöldökszedés? Itt a megkönnyebbülés! Nézd meg a NIVEA Kék Tippek sorozat következő részét, és ints búcsút a fájdalomnak!
background