nő alkalmazása arcmaszk

Hogyan szabadulhatsz meg a mitesszerektől?

Minden, amit a mitesszerekről, a mitesszerek megelőzéséről és a mitesszerek eltávolításáról tudnod kell

Hogyan szabadulhatsz meg a mitesszerektől?

Életünk egy bizonyos pontján szinte mindannyian tapasztalunk kis, fehér vagy fekete foltokat, ún. mitesszereket az orrunkon, homlokunkon vagy állunkon. Szerencsére van néhány dolog a tarsolyunkban, amelyek segítségével megszabadulhatunk a mitesszerektől! 
 
Mitesszeres a bőröd? Észrevetted, hogy ezek is foltokká alakulnak át? Olvass tovább, és kiderül, mit kell tudnod kell a fehér foltokról, a mitesszerekről, a foltokká alakuló mitesszerekről, és – végső soron – arról, hogyan szabadulhatsz meg tőlük.

AMIT A MITESSZEREKRŐL TUDNOD KELL

A mitesszerek és a piacon elérhető mitesszereltávolító krémek világa igen kaotikusnak tűnhet, de a NIVEA itt van, hogy segítsen tisztán látni.
nő arc tisztítása

HOGYAN ÉS HOL FORDULHATNAK ELŐ A MITESSZEREK: MITESSZEREK AZ ARCON, AZ ORRON ÉS AZ ÁLLON

A bőr szennyeződései mindig a faggyútüszőknél találhatók. A rövid szőrből és faggyúmirigyekből álló tüszők főként az arcon, a mellkason és a háton találhatók. Ha a tüszőcsatorna eltömődik, vagy ha baktériumok jutnak be a pórusokba, mitesszer jelenik meg. 

 

 

MI OKOZZA A MITESSZEREKET ÉS A PATTANÁSOKAT?

Számos dolog hozzájárul a bőr általános egészségéhez, de íme néhány konkrét példa arra, hogy mik okozhatják mitesszerek, pattanások, végül az akné kialakulását:
 • Hormonális változások
 • Stressz és aggódás
 • Egészségtelen életmód
 • Öröklődés


szőke nő mosolyogva

A MITESSZERTŐL A FOLTIG

Ha a mitesszerek nem nyílnak ki maguktól, akkor súlyosabb, frusztrálóbb problémává válnak. Mitesszer foltok. A felhalmozódott faggyú egyfajta táptalajként szolgál a baktériumok számára, és ez gennyes, gyulladt folt kialakulásához vezethet. Ne feledd, soha ne próbálj meg kinyomni egy foltot! Amikor kifakad, begyulladhat a környező bőrszövet – így az egyik folthoz gyorsan csatlakozik egy másik, és egy nagyobb, vörös és irritált folt jöhet létre.

A MITESSZEREK ESETÉN MINDEN A BŐRTÍPUSODON MÚLIK

Hajlamos a bőröd az olyan tökéletlenségekre, mint a mitesszerek és foltok? Ha igen, biztosak vagyunk benne, hogy már elgondolkodtál azon, miként is szabadulhatnál meg tőlük. A bőrtípusodra szabott bőrápolással remélhetőleg megelőzheted a megjelenésüket – ha pedig megjelennek, akkor gyorsan megszabadulhatsz tőlük.

KOMBINÁLT BŐR

Kombinált bőr esetén az orcád hajlamos kiszáradni, míg a homlokodon, az orrodon és az álladon lévő bőr foltos és zsíros lehet. Ez a bőrtípus különös kihívást jelent a bőrápolás szempontjából. Ügyelj arra, hogy arctisztító rutinodat a kombinált bőr speciális igényeihez igazítsd. Hidratáló és olajmentes bőrápolót válassz, hogy megelőzd a foltok kialakulását az ún. T-zónában.
 
 ZSÍROS BŐR

A foltos, zsíros bőr túl sok faggyút termel, ezért a bőr fényesnek tűnik. A pórusok eltömődnek, emiatt pedig mitesszerek vagy foltok jelennek meg. Itt különösen fontos az intenzív tisztítás. Távolítsd el a felesleges faggyút enyhe, bőrkímélő lemosó géllel, amely rengeteg nedvességet biztosít. Az enyhe lemosó gél remek alternatívája a mitesszereltávolító krémnek, és nemcsak mitesszerek elleni krémként hatásos, de tisztán is tartja a bőrt.

tiszta bőrű nő

MIT LEHET TENNI A MITESSZEREK ELLEN

HOGYAN SZABADULHATUNK MEG TŐLÜK?

  • Arctisztítás: egy kíváló arctisztító eltávolítja a szennyeződéseket, és segít távol tartani a mitesszeres foltokat. Próbáld ki a NIVEA Magic BAR Pore Refining tisztító és radírozó hatású szilárd arctisztítót a tiszta és egészségesebb kinézetű arcbőrért. A zöldtea-kivonatot tartalmazó vegán formula segít megnyugtatni a bőrt, és egyben intenzív tisztítást is kínál, ráadásul a formula teljesen műanyagmentes. A MagicBAR szilárd arctisztítók széles skáláját kínáljuk, amelyek minden igényt kielégítenek  – ebbe beletartoznak a praktikus szappantartók is, amelyekben kényelmesen tárolhatod a szappanokat.
  • Arcmaszkok: A rendszeres arckezelés eltávolítja a zsírt, az elhalt hámsejteket és a mitesszereket az arcról! Kényeztesd hetente egyszer bőrödet arcmaszkkal a ragyogó és tiszta bőrért.
  • Mitesszerradír: A foltos, mitesszertől hemzsegő arcbőr esetén speciális tisztítóra lesz szükséged. Ha olyan megoldást keresel, ami eltávolítja a mitesszereket, miközben a bőr többi részét ápolja, akkor az egyik legideálisabb termék a NIVEA MagicBAR Intenzíve radírozó szilárd arctisztító lehet számodra. Megtisztítja a bőrt a felesleges zsírtól, hogy megelőzze a mitesszerek és foltok kialakulását.


TIPPEK ÉS TRÜKKÖK AZ ELTÖMŐDÖTT PÓRUSOK LEKÜZDÉSÉRE ÉS A MITESSZEREK MEGELŐZÉSÉRE

Tudjuk, hogy égsz a vágytól, hogy megtudd, miként szabadulhatsz meg a mitesszerektől – különösen az arcon lévő mitesszerektől – de ez eltarthat egy ideig, ezért türelmesnek kell lenned. Addig is jó tudni, hogyan szüntethetjük meg az eltömődött pórusokat, és hogyan kezelhetjük őket, mielőtt problémává válnának!

 

• Antibakteriális korrektorok: Ha szeretnéd elfedni az arcon lévő mitesszereket, ne csak hagyományos sminket használj. Erre ideálisabbak a fertőtlenítő korrektorok vagy arcpúderek.

 

• Professzionális kozmetikai kezelések: A kozmetikai stúdiókban a mitesszereltávolítást tapasztalt szakember végzi: az arc gőzölése megnyitja a pórusokat, így a mitesszerek könnyebben eltávolíthatók. Ezt követően a bőrt fertőtlenítik, tonizálják és további ápolásokat végezhetnek rajta. Meg fogsz lepődni, mennyit javíthatsz bőröd megjelenésén!

 

• Életmód: Szeretnél kevesebb mitesszert látni az arcodon? Az étrended és az életmódbeli szokásaid megváltoztatásával is meg lehet ezt valósítani. Fogyassz sok vitamint és nyomelemet tartalmazó ételeket és igyál sok folyadékot. Javasoljuk továbbá, hogy kerüld a dohányzást. A bőr számára a dohányzás olyan, mint a méreg, és hosszú távon igen rossz hatással lehet a bőr megjelenésére.

VÉGLEGESEN ELTÁVOLÍTHATÓK A MITESSZEREK?

Sajnos nincs varázsszer a mitesszerek végleges eltávolításra. Ezért fontos megtalálni a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási rutint.