A szemöldök-ügy

A szemöldök-ügy

HOGYAN FORMÁZZUK ÁPOLJUK, ÉS MARADJUNK MÉGIS TERMÉSZETESEK?

A szemöldök örök téma. Egy időben a vékony vonal hódított, aztán pedig a vastag. Hogyan találjuk meg a trendek között az arany középutat és legyen természetes hatású, mégis rendezett szemöldökünk? Megosztjuk veled tippjeinket, amelyeknek köszönhetően otthon is boldogulsz!

Milyen a megfelelő forma?

Itt van az a bizonyos kutya elásva. A szemöldök formája nagyon lényeges, és sok nő máig nem boldogul a kérdéssel. Pedig a megfelelő forma meghatározása és „megrajzolása“ rendkívül egyszerű, ha tudod, miből indulj ki. 

Mindössze egy pálcára és szemceruzára lesz szükséged. És egy kis kézügyességre. Ne feledd, hogy a szemöldöködnek egy képzeletbeli vonaltól kell indulnia, amely összeköti a belső szemzugod és az orrcimpád. A szemöldök vége ideális esetben az orrcimpádat a külső szemzugoddal összekötő vonalon van. És a szemöldök legmagasabb pontja? A képzeletbeli vonalat ezúttal az orrcimpádtól a pupillád kívül eső részén át húzd meg.  
Milyen a megfelelő forma?
Milyen a megfelelő forma?

Szemöldökszedés? Igen, de szabályok szerint

Szemöldökszedés?

A szemöldökszedésnek rengeteg módja van. A leggyakoribb azonban még mindig a csipeszes módszer. A csipesz segítségével a szőrszálakat gyökerestül távolíthatod el, így lassabban nőnek vissza, mint ha csak levágnád, ráadásul bőven adhatsz időt magadnak és minden lépésedet megfontolhatod (ellentétben a gyantázással, amikor egyetlen átgondolatlan tépés kisebbfajta kozmetikai katasztrófát okozhat).

 

Szedéskor azonban figyelj oda az alapszabályokra: 

 • A szőrszálakat a növekedés irányának megfelelően tépd. 
 • Szemöldökszedés előtt alaposan távolítsd el a sminked. 
 • Először rajzold meg a kívánt szemöldökformát, ami szerint kezdheted is a formázást. 
 • Jó minőségű csipeszt használj: Úgy tűnhet, hogy mind egyforma, de ez nem így van. Túl tompa csipesszel nem tudod megfelelően kitépni a szőrszálakat és még fájni is fog. 

Tippünk: Használd a  NIVEA Creme, -et aminek köszönhetően a szemöldökszedés kevésbé lesz fájdalmas és a bőröd sem irritálódik annyira. Elegendő a formázás előtt bemasszírozni az adott területbe. 


Hogyan fedjük el a bőrirritációt?

Fontos találkozód van, és azon gondolkodsz, formázd-e még a szemöldököd vagy inkább hagyd, hogy elkerüld a bőröd esetleges kipirosodását? Ne habozz tovább, fogj hozzá. Csak nézd meg, hogyan formázzuk a szemöldökünket fájdalommentesen, majd használj korrektort a piros foltok elfedésére. És már kész is! Bátran indulhatsz a találkozóra.

Óvatosan a szemöldökszínezéssel

Óvatosan a szemöldökszínezéssel

Szeretnéd a szemöldöködet kicsit kiemelni, és az első, ami eszedbe jut, az a szemöldökfestés? Mielőtt kézbe vennéd, gondold át mégegyszer. Ha inkább világosabb típusú vagy, kerüld is el nagy ívben. A szemöldökfestékek ugyanis gyakran nagyon jellegzetesek (rövid hatóidő után is) – és a világos bőrön agresszív és közönséges hatást érhetnek el. 

 

Még mindig be akarod festeni a szemöldököd? Akkor ne feledd az alábbi szabályokat: 

 • Festés előtt mindig formázd a szemöldököd: Szedd ki és rajzold meg a kívánt formára. 
 • A kapott forma szerint vidd fel a festéket.
 • Kövesd a festék csomagolásán található utasításokat, és inkább ne kísérletezz. 
 • Igyekezz a szőrszálakat befesteni, ne a bőrödet. 

A rajzolás az arany középút

Félsz a szemöldökfestéktől, mégis az eredetinél hangsúlyosabb szemöldökre vágysz? A legegyszerűbb, ha ceruzával rajzolod meg a kívánt formát. A kínálatban azonban már annyi terméket találsz, hogy nem csoda, ha tanácstalan vagy. Szemöldökceruza, árnyékolók, szemöldökzselék vagy spirál?

Tegyük tisztába a dolgokat:

 • Szemöldökceruza: Kizárólag a szemöldök formázására használjuk, mindenekelőtt a körvonalak megrajzolására. Semmiképpen nem javasoljuk az egész szemöldök „kifestését“, ez eltúlzott és természetellenes hatást keltene. 

 • Árnyékolók: Ezek inkább a világos hajú hölgyek számára lehet jó választás. Ceruzával kombinálva tökéletes alakú és színű szemöldököt készíthetsz magadnak, amely természetesen hat majd! Ne feledd, hogy a szemöldököd legsötétebb része egyben a legmagasabb pontja is, és a szélek felé egyre világosabb legyen. 

 • Szemöldökzselé: Ezzel csak óvatosan, mert rendkívül hangsúlyos és könnyen megeshet, hogy Brezsnyev-szemöldököt alkotsz magadnak. Ezért a zselé elsősorban a a sötét hajú hölgyeknek lehet megfelelő választás. 

 • Szemöldökspirál: Segítségével kihangsúlyozhatod az egyes szálakat és természetesnek ható szemöldököt készíthetsz. Csak vigyázz, hogy a megfelelő árnyalatot válaszd. Ha ezt eltéveszted, szintén természetellenes tekinteted lesz. 
A rajzolás az arany középút

Ápold a szemkörnyéket is

Nem csak a szemöldököt kell rendszeresen ápolni. A szemkörnyék is megérdemli a törődést. A szem körüli bőr nagyon vékony, de gyakran száraz is, ezért hajlamos a ráncosodásra. Használj rendszeresen NIVEA Q10 Power bőrfeszesítő szemránckrémet, amely kreatint és Q10 koenzimet tartalmaz. Ennek köszönhetően a szemkörnyéki ráncok kevésbé hangsúlyosak és a bőr feszesebb és üdébb lehet. 
Ápold a szemkörnyéket is
Ápold a szemkörnyéket is