arcjoga

Hogyan tedd tónusossá az arcodat arctornával

Gyors és egyszerű arcfitnesz a friss kinézetért. Mozgasd át az arcodat javasolt gyakorlatainkkal, hogy gyönyörű és feszes maradjon a bőröd.

Hogyan működnek az arcfeszesítő gyakorlatok?

Eláruljuk, hogy az arctorna hogyan varázsolja feszesebbé és ragyogóbbá a bőrödet.

Az arcfeszesítő gyakorlatok célja

Az arcod 50 különböző izomból épül fel, azonban a test többi részétől eltérően a legtöbb arcizmot ritkán használjuk. A feszesítő tornával felélénkül a vérkeringés az arc különböző részein, amelynek köszönhetően javul az oxigénellátás az izmokban és a bőrben. Ez ragyogóbb összképet és gyönyörű, egészséges kinézetet kölcsönöz az arcnak. 

A gyakori arctorna hosszú időn keresztül fitten tartja az izmokat. Sőt, a rendszeresen végzett gyakorlatok élénkítik a vérkeringést, így tápanyaggal látják el a hámsejteket, ami regenerálja azokat, és megelőzi a ráncok kialakulását.

Milyen gyakran végezz arctorna gyakorlatokat?

Az egy héten háromszor-ötször, 20 percig végzett arctorna gyorsan látványos eredményt hoz, a változást pedig néhány hónap alatt Te is észre fogod venni. 

Az arctorna 5 előnye

  • Erősíti az arcizmokat.
  • Csökkenti a ráncok mértékét.
  • Javítja a vérkeringést.
  • Oldja a feszültséget a nyak és az arc területén.
  • Feszesebbé teszi az arcbőrt.

 


A különböző arcfeszesítő gyakorlatok egységesebbé teszik az arcbőr színét

Mindegy, hogy dolgozol, repülőn utazol vagy otthon relaxálsz, íme néhány arcfeszesítő gyakorlat, amelyeket érdemes kipróbálni.
gyakorlatok-az-erősebb-arcizmokért

5 egyszerű arcfeszesítő gyakorlat

Húzd fel az orrot körül a bőröd

Mosolyogj olyan szélesen, ahogy csak tudsz, és nyomd az ujjaidat az orrod és az ajkaid közötti redőkbe. Emeld meg az izmokat, míg az ujjaiddal nyomást fejtesz ki rájuk ellenállásként. Ezzel a gyakorlattal erősíted az orca izmait, így azok kerekek és teltek lesznek.
arctorna-a-feszes-nyakért

5 egyszerű arcfeszesítő gyakorlat

tedd feszessé a megereszkedett nyakbőrt

Gyakran a nyak az első olyan területek egyike, amelyen megjelennek az öregedés jelei. Ennek ellensúlyozására nyomd a nyelved hegyét a szájpadlásod tetejére. Ezután emeld fel az állad a plafon felé, mosolyogj és nyelj egyet. Folytasd 30-60 másodpercig.

arctorna-a-sima-homlokért

5 egyszerű arcfeszesítő gyakorlat

Legyen feszes a homlokod

A homlok bőrének feszesítéséért először húzd össze a szemöldököd, amennyire csak tudod. Próbáld meg minél közelebb hozni őket egymáshoz. Majd emeld minél magasabbra őket, és nyisd nagyra a szemedet. Ötször egymás után ismételd meg a gyakorlatot.
arctorna-a-szájkörnyéki-izmok-erősítéséért

5 egyszerű arcfeszesítő gyakorlat

Dolgoztasd meg a száj körüli izmokat

Ülj le és döntsd hátra a fejed. Szorítsd össze az ajkaidat és nyomd előre. Tartsd így 8-10 percig, és ismételd meg ötször a tónusos megjelenésért.
szívd-be-az-arcodat-és-tartsd-így-10-másodpercig

5 egyszerű arcfeszesítő gyakorlat

A feszes orcaizmokért

Csukd be a szemed és finoman mosolyogj, mielőtt beszívod az arcodat ameddig csak tudod. Maradj így 8-10 másodpercig, majd ismételd meg ötször egymás után.

Mi az az arcjóga?

Más arcfeszesítő gyakorlatoktól eltérően az arcjóga a relaxálásra és a bőr tónusának javítására fókuszál. Ahogyan a hagyományos jóga az izmok megfeszítésével és nyújtásával dolgozik, az arcjóga célja, hogy ellensúlyozza a feszített arckifejezések hatását, hogy az izmok és a bőr kipihent és fiatal maradjon.

Példa az arcjógára: Dörzsöld össze és melegítsd fel a kezeidet, majd helyezd a zárt szemekre, tartsd ott néhány percig, közben pedig lélegezz mélyeket. Ez csökkenti a szem környékén fellépő feszültséget. 

Tippek azért, hogy helyesen végezd az arcfeszesítő gyakorlatokat

  • Az arcfeszesító gyakorlatok hanyatt fekve a leghatásosabbak. 
  • Legyen tiszta a kezed, mielőtt az arcodhoz érsz.
  • Mindig azonos időben végezd a gyakorlatokat.
  • Soha ne húzd meg agresszívan a bőrödet, mert azzal összeráncolod. 
  • Kombináld az arcfeszesítő gyakorlatokat kardió mozgással.

 

gyakorlat-a-szemkörnyék-erősítésére

5 arcfeszesítő gyakorlat a szem környékére

Harcolj a szem alatti ráncokkal

Az egyik szemeddel részlegesen kacsints, míg a másik szemedet nyitva tartod. Tartsd így egy másodpercig, amíg minden izmodat összehúzod a szemed körül. Ismételd meg 20-25 alkalommal.
arcfeszesítő-gyakorlat-a-szem-sarkának-feszesítéséért

5 arcfeszesítő gyakorlat a szem környékére

Űzd el a szarkalábakat

Ez a gyakorlat tökéletes a szarkalábak megjelenésének csökkentésére. Első lépésként lazítsd el az arcodat, tartsd nyitva a szemed, majd emeld fel az alsó szemhéjadat anélkül, hogy a felsőt megmozdítanád. Tartsd így 1-2 másodpercig mielőtt befejezed, majd ismételd meg 20-25 alkalommal. 
arcfeszesítő-gyakorlat-a-vérkeringés-élénkítéséért

5 arcfeszesítő gyakorlat a szem környékére

Élénkítsd a vérkeringésed

Helyezd a három középső ujjadat mindkét szemed alá, és finoman húzd lefelé. Eközben próbáld becsukni a szemeidet minden izmodat megdolgoztatva. Tartsd így 8-10 másodpercig, mielőtt megismétled.

arcfeszesítő-gyakorlat-a-felső-szemhéj-fiatalításáért

5 arcfeszesítő gyakorlat a szem környékére

Felső szemhély gyakorlat

Gyengéden emeld fel a szemöldököd az ujjaiddal, majd húzd kifelé. Ezután próbálj meg az izmokkal ellentartani azzal, hogy próbálod visszahúzni a szemöldöködet. Tartsd meg 8-10 másodpercig. Ismételd meg a gyakorlatot 5-10 alkalommal a természetes feszességért.
arcfeszesítő-gyakorlat-a-teljes-szem-területére

5 arcfeszesítő gyakorlat a szem környékére

Gyengéd feszesítés a teljes szem területére

Nyomd két ujjadat a halántékaidra, majd villogó mozgásként gyorsan nyisd ki és csukd be a szemhéjaidat 8-10 másodpercig. Pihenj és ismételd meg ötször egymás után. 

NIVEA DIY trükkök: Arcjóga

Vedd fel a harcot a ráncokkal és a petyhüdt bőrrel! Elég, ha minden nap szánsz pár percet az arcodra. Pl. a csücsörítésre :-) A videónk segít eligazodni a gyakorlatokban.
product-stage-bg