fiatal nő göndör gyömbér hajjal

Mi a különbség a BB és a CC krém között?

A BB és CC krémek közötti különbség és előnyeik

Mi a BB krém és mi a CC krém?

A BB és CC krémek sokoldalú bőrápoló és smink hibridek, amelyek számos előnyt kínálnak egyetlen kézenfekvő termékben. Akár a természetes megjelenésű és ragyogó bőr eléréséhez keresel megoldást, akár bizonyos bőrproblémákat, például bőrpírt vagy pigmentációt szeretnél elfedni, a színkorrekciós krémek nagyszerű kiegészítői lehetnek a rutinodnak.

három fiatal nőből álló csoport
A BB krém megértése a bőrápolásban

Mi a BB krém?

A BB krém, azaz „blemish (foltkezelő) balzsam” vagy „szépségbalzsam” rövidítése, elsősorban a bőr hidratálására és az egyenletes fedés biztosítására összpontosít. A gyakran antioxidánsokkal és hidratálókkal dúsított BB krémek a fedésnél több előnyt is nyújtanak, aktívan táplálják a bőrt és védik a környezeti ártalmakkal szemben.

Az alapvető hidratálás biztosításával a BB krém segít fenntartani a bőr nedvesség egyensúlyát, így különösen előnyös a száraz vagy dehidratált bőrűek számára. Tartalmazhat fényvédőt is, hogy megvédje a bőrt az UV-sugaraktól.

 

A BB krém megértése a bőrápolásban

Mi a CC krém?

A CC krém, a „színkorrekció” (colour-correcting) rövidítése. Ez egy sokoldalú bőrápoló termék - több funkciót egyesít magában, jó fedőképességet, hidratálást, arcszínkorrekciót és leggyakrabban fényvédelmet is kínál. A bőrtónust úgy korrigálja, hogy a színskálán ellentétes színeket használ, például a zöld szín ellensúlyozza a pirosat. Ezért segíthet javítani bizonyos speciális bőrproblémák, például a bőrpír és az egyenetlen bőrtónus megjelenését.

Bár a fedése közel áll az alapozókéhoz, könnyebb textúrája és természetesebb megjelenése megkülönbözteti a nehezebb alapozóktól, zökkenőmentes és erőfeszítés nélküli végeredményt biztosít, amely fokozza a bőr ragyogását.

A BB krém, a CC krém és a színezett nappali krém

Mi a különbség a BB és a CC krém között és mi a színezett nappali krém?

A BB krém áttetsző fedőképességet és hidratálást biztosít, tökéletes száraz vagy érzékeny bőrre. Olyan hidratáló összetevőket is tartalmazhat, mint a hialuronsav vagy növényi kivonatokkal van dúsítva a táplálás és a védelem érdekében, harmatos végeredményt biztosítva. 

A CC krém, amely minden bőrtípusra, különösen a zsíros vagy kombinált bőrre alkalmas, könnyű textúrával és olyan összetevőkkel rendelkezik, mint a vitaminok, színkorrekciós pigmentek, amelyek célja a tökéletlenségek kezelése és a természetes, egyenletes arcszín elérése. Jobb fedést biztosít, mint egy BB krém, de még mindig könnyebb, mint egy alapozó.

A színezett bőrápoló hasonló vagy könnyebb fedőképességgel rendelkezik, mint a BB krém, de textúrája és alkalmazási módja eltérő lehet. Krém vagy folyadék formájában is kapható, könnyű a textúrája és gyorsan felszívódik. Összetételétől függően tökéletlen, valamint hiperpigmentációra hajlamos bőrön is használható.

E három terméktípus gyakran tartalmaz széles spektrumú fényvédő faktort (SPF) is, hogy megvédje a bőrt a napozás okozta károsodástól.
TÉNYEK ÁTTEKINTÉSE

Tények a BB és CC krémekről

Előnyök: A BB krém könnyű fedést és hidratálást biztosít, ideális a tökéletlenségek elfedésére. A CC krém színkorrekciót biztosít a bőrpír és az egyenetlen bőrtónus esetén, miközben az alapozónál könnyebb textúrát kínál.

Felhasználási területei: A BB krém hidratál, elfedi a tökéletlenségeket, és egyszerűsíti a szépségápolási rutint azáltal, hogy a bőrápolást és a könnyű fedést egyetlen termékben egyesíti. A CC krém egyesíti a bőrápolást és a sminket, hidratál, fed, és segít kiegyenlíteni a bőrtónust.

Alkalmazása: Hidratáló tisztítással készítsd elő a bőrt, és kend a krémet a bőrbe a sima, ragyogó végeredményért.

Különbségek és hasonlóságok: Ezek a termékek segítenek kiegyenlíteni a bőrtónust. A CC krém azonban alapozószerűbb fedést biztosít, jobb színkorrekcióval, a bőrpír és az egyenetlenségek célzottan történő kezelésével. A BB krém jó hidratálást és könnyebb fedést kínál, hogy elfedje a tökéletlenségeket, miközben természetes megjelenést biztosít.

A BB ÉS CC KRÉMEK ELŐNYEI

fiatal nő Nivea Sun védő krémet alkalmaz az arcán

A BB krém 3 előnye:

 1. Hidratálás:
  A BB-krém alapvető hidratálást biztosít a bőrnek, segít fenntartani a nedvesség egyensúlyát és megelőzni a kiszáradást, így alkalmas a száraz vagy dehidratált bőrűek számára.

 2. Pompás fedés :
  A BB krém áttetsző fedést biztosít, amely kiegyenlíti a bőrtónust és természetesnek tűnő felületet biztosít, tökéletes azok számára, akik könnyű és könnyed sminket keresnek.

 3. Sokoldalúság:
  A CC krémhez hasonlóan a BB krém is többcélú termékként szolgál, egyetlen kényelmes formulában egyesítve a hidratáló, az alapozó és néha a primer előnyeit.

 

A CC krém 3 előnye:

 1. Színkorrekció:
  A CC krém hatékonyan elfedi a bőrpírt, az elszíneződéseket és az egyenetlen bőrtónust, simább arcszínt biztosítva.

 2. Multifunkcionalitás:
  A CC krém egyesíti a bőrápolás és a smink előnyeit, hidratálást, fedést és gyakran fényvédelmet kínál egy termékben.

 3. Napvédelem:
  A CC krémek (valamint egyes BB krémek) gyakran tartalmaznak SPF-et, így napi védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen, és segítenek megelőzni a napsugárzás okozta károsodásokat.

6 BŐRPROBLÉMA, AMELYNEK KEZELÉSÉBEN A CC KRÉMEK SEGÍTHETNEK

A CC krémek krém vagy folyékony formában kaphatóak. Mint bőrápoló termékek többfeladatúak, és segítenek javítani a különböző bőrproblémák megjelenésén. A formulájától és a benne lévő összetevőktől függően a CC-krém segíthet a következő problémák korrigálásában:
 1. Pirosság:
  A CC-krémek tartalmazhatnak színkorrekciós hatóanyagokat, amelyek semlegesítik a bőrpírt, elősegítik az egyenletesebb bőrtónus kialakulását és csökkentik a kipirult területek megjelenését.

 2. Fakóság:
  A gyakran ragyogó összetevőkkel átszőtt CC-krémek felélesztik a fakó bőrt, mivel segítenek elfedni a fakóság hatásait, és ragyogó, felfrissült arcbőrt eredményeznek.

 3. Sötét, szem alatti karikák:
  A kifejezetten fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkező CC-krémek segíthetnek elfedni és ragyogóbbá tenni a sötét szem alatti karikákat, így a szemnek éberebb és élénkebb megjelenést biztosítanak.

 4. Egyenetlen bőrtónus:
  A bőrtónus eltéréseinek kiegyenlítésével a CC krémek harmonikus és egységes vásznat teremtenek, csökkentve az egyenetlen pigmentáció látványát.

 5. Hiperpigmentáció:
  A CC krémek színkorrekciós tulajdonságai segítenek elfedni a hiperpigmentációt, így idővel csökkentik a sötét foltok és az elszíneződések megjelenését.

 6. Pattanásos hegesedés:
  A fokozatosan építhető fedésű CC-krémek segíthetnek elfedni az aknés hegeket, simább arcszínt biztosítva, miközben további bőrápolási előnyökkel ápolják a bőrt.

HOGYAN VÁLASSZUNK CC KRÉMET?

1. Értsd meg a bőrtónusodat és az alaptónusodat

Mint minden sminktermék esetében, itt is fontos, hogy tisztában legyél bőröd tónusával és alaptónusával, hogy a színkorrekciós krém tökéletesen kiegészítse az arcszínedet. Az alaptónusok hűvös, meleg vagy semleges kategóriákba sorolhatók, attól függően, hogy milyen árnyalat húzódik a bőrfelszín alatt:

Hűvös: rózsaszínes vagy kékes árnyalatok a bőrben.
Meleg: sárga és vöröses jegyek a bőrben.
Semleges: a hideg és meleg tónusok egyenlő arányú keveréke a bőrben.

Az alaptónusod meghatározása segíthet olyan alapozót, fedőszínt és egyéb sminkárnyalatokat választani, amelyek kiemelik természetes szépségedet, és harmonikus sminket biztosítanak. Akár rózsaszínes, sárgás, akár semleges alaptónusod van, annak meghatározása segít abban, hogy hibátlan és ragyogó végeredményt érj el a sminkeléssel.

Választhatsz olyan termékeket is, amelyek adaptív pigmenteket tartalmaznak, amelyek a bőrtónusoddal keveredve természetes hatású fedést érnek el. Bár ezek szűkebb árnyalatválasztékban kaphatók, előnyük, hogy sokoldalúbbak és a bőrtónusok széles skálájához alkalmazkodnak.

nő Nivea arckrémet alkalmaz az arcán

2. Keresd a bőrt javító összetevőket

Válassz olyan CC-krémeket, amelyek nemcsak fedést biztosítanak a bőrödnek, hanem olyan bőrbarát összetevőket is tartalmaznak, amelyek segíthetnek a bőrproblémák kezelésében.

Ha barna foltjaid vagy hiperpigmentációd van, válassz olyan korrektív bőrápoló terméket, amely a foltok ellen ható speciális bőrápoló összetevőket kombinálja az arcszínt korrigáló pigmentekkel.
A NIVEA LUMINOUS630® Pigmentfoltok Elleni CC Fluid hialuronsavval és Luminous630®-val három kulcsfontosságú előnyt kínál egy termékben: természetes fedést biztosít a bőr azonnali kiegyenlítéséhez, csökkenti a sötét foltokat és fényvédelmet nyújt. Az innovatív formula mélyen hidratálja a bőrt, miközben láthatóan csökkenti a sötét foltokat és kiegyenlíti az arcbőrt a ragyogó ragyogás érdekében.

A NIVEA Luminous CC Fluid egyik jellemzője, hogy több árnyalatban is kapható, a különböző bőrtónusokat figyelembe véve. A CC krém könnyű textúrája természetes ragyogást kölcsönöz a bőrnek, miközben hidratáló tulajdonságai hidratálják és rugalmasan tartják a bőrt.


HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CC KRÉMET?

Egyszerűen vidde fel a CC krémet pöttyönként az arcod kulcsfontosságú területeire - homlok, orcák, orr és áll. Ezután ujjbegyeiddel vagy sminkszivaccsal finoman keverd a krémet a bőrödbe. A természetes hatás érdekében összpontosíts az egyenletes felvitelre.

Ha bizonyos területeken bőrpír vagy egyenetlen bőrtónus van, vigyél fel kicsit több terméket ezekre a területekre a célzott fedés érdekében.
Hogyan kell alkalmazni a CC krémet?

HOGYAN ÉPÍTSÜK BE A CC KRÉMET A BŐRÁPOLÁSI RUTINUNKBA?

A NIVEA CC Fluid beépítése a bőrápolási rutinodba segíthet ragyogóbb arcbőrt elérni. Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket a zökkenőmentes alkalmazáshoz:

1. Kezdd egy alapos tisztítással:

Kezdd a bőrápolási rutint az arc alapos tisztításával. Ez segít eltávolítani a szennyeződéseket, és tiszta felületet biztosít a CC krém felviteléhez.

2. Alkalmazz szérumot:

Tisztítás után alkalmazz szérumot. A szérumok segítenek a hatóanyagok mély, felhámba való juttatásában, és olyan speciális problémákat céloznak meg, mint a hidratáltság hiánya, a pigmentfoltok vagy a ráncok kezelése. A következő lépés előtt hagyd, hogy a szérum beszivárogjon a bőrbe.

3. Hidratálj:

A CC krém használata előtt általában nem szükséges hidratálni a bőrt, mivel ezek a többcélú bőrápoló termékek általában tartalmaznak hidratáló összetevőket a formulájukban, ami leegyszerűsíti a rutint.
Ha azonban a bőröd nagyon száraz vagy fokozott ápolást igényel, ne habozz, hogy a CC-krém előtt a bőrtípusodnak legmegfelelőbb hidratáló krémet alkalmazd.

4. Alkalmazz szemránckrémet:

Óvatosan vidd fel a szemkörnyéki érzékeny bőrre a szemkrémet, és a gyűrűsujjaddal paskold be a terméket, amíg teljesen fel nem szívódik. Ez segít hidratálni és táplálni az érzékeny szemkörnyéket, csökkentve a finom vonalak és a puffadtság megjelenését.

A NIVEA Cellular Luminous630® szemkörnyékápoló innovatív Luminous630® összetevőt tartalmaz, amely segít kiegyensúlyozni a pigmentációs egyenetlenségeket és láthatóan csökkenti a szem körüli sötét karikákat.

5. Vidd fel a NIVEA CC krémet:

Nyomj egy kis CC Fluidot az ujjbegyedre. Kevés is elég, ezért kezdd kis mennyiséggel, és szükség esetén adj hozzá többet. 

A NIVEA LUMINOUS630® Pigmentfoltok Elleni CC Fluid természetes hatású fedést biztosít, és azonnal kiegyenlíti az egyenetlen bőrtónusokat, miközben idővel csökkenti a pigmentfoltokat. Hialuronsavat is tartalmaz, hogy hidratálja és kisimítsa a bőrt.

ÖSSZEGZÉS

A BB és CC krémek multifunkcionális bőrápolási és smink hibridként szolgálnak, leegyszerűsítve a szépségápolási rutint. Míg mindkettő nyújt némi fedést és bőrápolási előnyöket a természetes megjelenés érdekében, a BB krém a tökéletlenségek elfedésére szolgál, a CC krém pedig kifejezetten a bőrpír és az egyenetlen tónus színkorrekcióját célozza. 

Mindkét típusú készítmény többféle előnyt nyújt egy termékben, különböző bőrtípusoknak és preferenciáknak megfelelően, így nélkülözhetetlen kiegészítői bármely bőrápolási programnak, hiszen kényelmet és sokoldalúságot kínálnak a természetes és ragyogó megjelenésű bőr eléréséhez.

GYIK - BB krém és CC krém

Mi a különbség a BB és a CC krém között?

A BB krém (Beauty/Blemish Balm) átlátszó fedést, hidratálást és bizonyos esetekben fényvédelmet biztosít, színezett hidratálóként funkcionálva. Ezzel szemben a CC krém (Colour Correcting) elsősorban a színkorrekcióra összpontosít, olyan problémákat kezel, mint a bőrpír és az egyenetlen bőrszín, miközben a BB krémhez hasonló előnyöket kínál.

Milyen bőrproblémákat kezel a CC krém?

A CC krémet úgy tervezték, hogy javítsa a különböző bőrproblémák megjelenését, beleértve a bőrpírt, az egyenetlen bőrtónust és a fakóságot. Átfogó megoldást kínál azoknak, akik kiegyensúlyozott és ragyogó arcbőrre vágynak.

Milyen előnyei vannak a BB krém használatának?

A BB krém hidratál, fed és bizonyos esetekben fényvédelmet biztosít, és gyakran tartalmaz bőrápoló hatású anyagokat, például antioxidánsokat és hidratálókat.

A CC krém helyettesítheti a napi hidratáló krémet és a fényvédőt?

A CC krémek gyakran tartalmaznak fényvédelmet, de nem mindig. Mindenképpen ellenőrizd a termékleírásban, hogy milyen SPF-et adtak hozzá, és hogy kell-e fényvédő krémet is használnod. Még ha a termék már tartalmaz is SPF-et, néha szükség van extra fényvédelemre erős napfénynek való kitettség esetén, és a nap folyamán rendszeresen újra kell kenni.

Hogyan alkalmazzam a CC krémet a legjobb eredmény elérése érdekében?

Alapos bőrtisztítás után alkalmazd a CC krémet. Tedd a krémet az arcod különböző részeire, és egyenletesen oszlasd el az ujjbegyeddel, szivaccsal vagy ecsettel. Kezdd kis mennyiséggel, és szükség szerint növeld a kívánt fedés eléréséhez.

A CC krém minden bőrtónusra alkalmas?

A legtöbb CC krém általában különböző árnyalatokban készül, hogy kiegészítse a különböző bőrtónusokat, de a bőrrel való kompatibilitás a termék formulájától függően változhat. Célszerű ellenőrizni a termék specifikációit, vagy kipróbálni egy mintát, hogy biztosítsd a bőrszínnel való zökkenőmentes egyezést. Választhatsz olyan terméket is, amely adaptív pigmenteket tartalmaz, amelyek illeszkednek a bőrtónusodhoz.

Mennyi ideig marad meg a CC krém a bőrön?

A CC krémek tartóssága változó lehet, de általában egész nap tartós fedést biztosítanak. A hosszabb viselet érdekében fontold meg, hogy áttetsző púderrel állítsd be, különösen meleg vagy párás körülmények között.

Használható CC krém érett, idősebb bőrön?

Az érett bőrre szánt CC krémek gyakran tartalmaznak öregedésgátló összetevőket, hidratálnak és olyan speciális problémákat kezelnek, mint a finom ráncok. Keresd azokat a készítményeket, amelyek a fedés és a táplálás egyensúlyát kínálják a ragyogó, fiatalos megjelenés érdekében.

Hogyan alkalmazzam a BB krémet?

Vidd fel a BB krémet a megtisztított bőrre, és egyenletesen oszlasd el az ujjbegyeddel, sminkszivaccsal vagy ecsettel a természetes hatás érdekében.