Dezodoraink

A spray-ktől a stiftes és a golyós dezodorokig - kínálatunkban mind alumíniummentes dezodor! Hogy egész napon át száraz és jó illatú légy!
Szűrés
Rendezés
Rendezés

Dezodor: a megbízható védelem

Legyen szó megerőltetésről, stresszről vagy hőségről - az izzadás normális reakció, amellyel testünk szabályozza hőmérsékletét. Az izzadás azonban gyorsan kellemetlen szagokat és túlzott nedvességet is okozhat, különösen a hónaljban. A modern dezodorok ellensúlyozzák a kellemetlen szagokat, és egész nap frissességérzetet biztosítanak. Az izzadásgátlók viszont magát az izzadást is ellensúlyozzák.

 

Miért érdemes dezodort használni

Dezodornak nevezzük a testszagot megakadályozó, stift, spray és krém formában kapható termékeket. Gyakori tévhit, hogy a testszagot maga az izzadás okozza, holott ez valójában nem így van. A testszag akkor keletkezik, amikor az izzadság összekeveredik a bőrön lévő baktériumokkal, általában a hónalj, a mellek és az intim területek alatt. A dezodorok elpusztítják a baktériumokat, vagy megakadályozzák további szaporodásukat. Emellett kellemes illatukkal elfedik a testszagot. Azoknak, akik természetüknél fogva nagyon keveset izzadnak, vagy akik nem akarnak beleszólni a testük által termelt izzadság mennyiségébe, ajánlatos dezodort választaniuk. Azoknak is érdemes dezodort választaniuk, akik tudatosan alumíniumsómentes termékeket választanak, mert a NIVEA termékcsalád összes ""dezodor"" elnevezésű terméke garantáltan alumíniumsómentes dezodor.

A dezodorok és izzadásgátlók akkor a leghatékonyabbak, ha tiszta bőrön használjuk őket. Az ápolt érzés egész napos fenntartása érdekében a legjobb, ha reggel, közvetlenül a zuhanyzás után alkalmazzuk.

 

Melyik a legjobb dezodor: spray, golyós dezodor vagy stift

Spray, roll-on vagy dezodor stick - melyik a legjobb dezodor típus számodra? Sok férfi a klasszikus dezodor spray-t részesíti előnyben, míg a nők többsége a golyós dezodort tartja a legjobbnak.

A dezodor spray különösen friss érzést ad. Gyengéden megpihen a bőrödön, lényegében szárazon tartja a hónaljadat, így szinte azonnal fel tudsz öltözni. A higiénikus felvitel és a csodálatos friss illat szintén a dezodor spray-k használatának előnyei közé tartozik. Az optimális védelmi teljesítmény érdekében használat előtt rázd fel a dezodort. A NIVEA dezodor spray-k praktikus mini formátumban is kaphatók, hogy útközben is friss lehess!

A golyós dezodorban lévő mozgatható golyó biztosítja az egyszerű felvitelt. Ezek a golyós dezodorok nagyon kíméletesek a bőrhöz, így a finom és érzékeny hónaljra is alkalmasak.

Összefoglalva, a spray dezodorok higiénikus alkalmazásuk és az általuk nyújtott frissességérzet miatt népszerűek, a dezodorrudak környezetbarátnak számítanak, a deo krémek pedig különösen védő hatásúak.

Ha biztosan el akarod kerülni a dezodor foltjait a ruházatodon, hogy ne alakuljanak ki fehér maradványok a fekete ruhákon vagy a sárgás foltok a fehér anyagokon, érdemes alumíniummentes dezodort választani.

 

Dezodor érzékeny bőrre? Próbáld ki a természetes, intim dezodort

Amikor a legjobb dezodor megtalálására kerül sor, fontos tudni, hogy érzékeny-e a bőröd, és hogy a természetes dezodorokat kedveled-e vagy sem. Ahhoz, hogy megtaláld az érzékeny bőrre való megfelelő intim dezodort, fontos, hogy használat előtt ellenőrizd a termék összetevőit. Vannak érzékeny bőrre specializált dezodorok, hiszen fontos, hogy a bőröd egészséges maradjon, és az izzadásodat kordában tartsd.

Egyre többen térnek át a természetes dezodorokra, amelyek nem tartalmaznak alumíniumot és parabéneket. A természetes dezodorokra való áttérés oka gyakran az, hogy az alumíniumot összefüggésbe hozták a mellrákkal, valamint az, hogy az alumínium természetellenesen elnyomja az izzadást azáltal, hogy eltömíti a pórusokat. Ez bizonyos érzékeny bőrtípusoknál a bőrszárazsággal és kiütésekkel is összefüggésbe hozható. Ezért fontos, hogy olyan természetes dezodorokat nézzünk meg, amelyek elfedik a testszagot. A Nivea dezodorok egyike sem tartalmaz alumíniumot, így mindenki biztonságosan használhatja.