Hialuronsav a bőr számára: alakjai, előnyei és a rutin

Fedezz fel mindent, amit a bőrre szánt hialuronsavról tudni kell; többek között azt, hogy milyen a hialuronsav hatása, milyen formában található meg és milyen arcápolási rutinra van szükség.

MI A HIALURONSAV?

A hialuronsav egy gélszerű anyag, amely természetes módon jelen van az emberi szervezetben, nevezetesen a bőrben, az ízületekben, a szemekben és a kötőszövetben. Mivel súlyának több mint 1000-szeresét képes megtartani vízben, fontos szerepet játszik a nedvesség megtartásában. E tulajdonságainak köszönhetően az arckrémek és szérumok öregedésgátló összetevőjeként csodálatosan működik, hogy a bőrt puhán és rugalmasan tartsa. Hialuron vagy hialuronsav néven is találkozhatsz vele.

A hialuronsav termelése az életkor előrehaladtával csökken, ami nedvességvesztéshez, térfogatcsökkenéshez és finom ráncokhoz vezet. Körülbelül 25 éves korban a bőr hialuronsavszintézise lassulni kezd, ami az öregedés fokozott jeleit eredményezi.

(H2) MI A HIALURONSAV HATÁSA A BŐRRE?

(H3) A HIALURONSAV 8 JÓTÉKONY HATÁSA A BŐRRE

1. Hidratálja a bőrt

A hialuronsavnak megvan az a tulajdonsága, hogy hidratálja a bőrt. A bőrre felkenve annak minden rétege jelentősen revitalizálód a hialuronsavból, amely behatol a bőrbe és összekapcsolja a vizet a bőrsejtekkel.

2. Meghatározza a kontúrokat

 Teljesen normális, hogy az embereknél az arckontúrok lágyulnak a kor előrehaladtával. Ennek fő oka, hogy a bőr elveszíti a kollagént és az elasztint, amelyek az arcbőr szerkezeti integritásának fő összetevői. A hialuronsavat tartalmazó termékek használata segít hosszabb ideig megőrizni a feszességet, és a bőrt dúsabbnak láttatja.

3. Dúsítja a bőrt


Az életkor előrehaladtával az arcbőr veszít a teltségéből. Ez különösen igaz az orcákra és az állkapocsvonalra. A hialuronsavat tartalmazó koncentrált formulák térfogatadagolóként működnek, amelyek esetleg segíthetnek az orca dúsításában és a fiatalosabb megjelenés elősegítésében.

4. Ragyogást ad:

A hialuronsav további hidratálást biztosít és megerősíti a bőr védőgátját, hozzájárul a fiatalos arcszínhez a sejtek jobb egészségi állapotán keresztül, és segít a természetes ragyogás fokozásában.

5. Kisimítja a bőrt

Bár a ráncok kialakulását a kor előrehaladtával nem lehet teljesen megelőzni, azt azért befolyásolhatod, hogy mennyire válnak azok kifejezetté. A hialuronsavat tartalmazó krémek és szérumok optimális nedvességgel látják el a bőröd, csökkentik a meglévő ráncokat és késleltetik az újak kialakulását. Ezek a ránctalanító tulajdonságok a nagy mennyiségű víz megkötésére való képességéből erednek. A hialuronsav segít a bőrnek hidratált maradni, ""kitöltve"" a meglévő ráncokat, hogy csökkentse azok megjelenését.

6. Feszesíti a bőrt

A fiatal bőr feszes és dús. Idővel azonban egyre többet veszít rugalmasságából. A hialuronsavat tartalmazó ápolószerek segíthetnek lelassítani ezt a folyamatot.

7. Gyógyító

A hialuronsav alkalmazása a sebekre segíthet a bőrfelszínen lévő sebek méretének csökkentésében, és segíthet a fájdalomcsillapításban ezeken a területeken. A hialuronsav természetes módon jelen van a bőrben, és a nyílt sebek esetében megnő a termelése, ami segíthet a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Az összetevő segíthet a gyulladás szintjének szabályozásában, és arra késztetheti a szervezetet, hogy több eret építsen a sérülés helyén. Felhívjuk a figyelmet, hogy a NIVEA termékek nem erre a célra készültek.

8. Antioxidáns tulajdonságok

A hialuronsav egy erős antioxidáns, amely harcol a szervezetedben lévő szabad gyökök ellen, de vitathatatlanul arról a képességéről ismert leginkább, hogy képes a sejtekhez vizet kötni, ami segíthet a bőr egészséges kinézetének megőrzésében. 

A HIALURONSAV ALAKJAI

A hialuronsavnak megkülönböztetünk rövid és hosszú láncú formáit:
A HIALURONSAV ALAKJAI

Hosszú láncú

Ez egy hosszú molekulaláncból áll, amely nagyobb molekulatömeggel rendelkezik.

Hatása: A hosszú láncú hialuronsav a bőr felszínén fekszik anélkül, hogy behatolna a bőrbe. Finom filmréteget képez, amely jótékony és gyulladáscsökkentő hatású - emellett rugalmasabbnak is láttatja a bőrt. Ha azonban megtisztítod az arcodat, a felvitt réteg lemosódik vele együtt - ezért a hosszú láncú hialuronsavnak nincs igazán hosszú távú hatása.

A HIALURONSAV ALAKJAI

Rövid láncú

A rövid láncú vagy alacsony molekulájú hialuronsav rövid molekulaláncból áll, ezért kisebb a molekulatömege.

Hatása: A rövid láncú hialuronsav mélyen behatol a bőrbe, és segít a nedvesség tárolásában a kötőszövetben. Ez nemcsak a bőrt teszi dúsabbá és feszesebbé, hanem láthatóan csökkenti a ráncokat is. A rövid szénláncú hialuronsav tehát tartósan hat a bőrre.

A NIVEA arclifting termékei a hialuronsav e két típusát, más néven mikro- és makroszintű hialuronsavat tartalmazzák, hogy intenzíven hidratálják és kisimítsák a bőr felszínét, miközben a mélyebb rétegekbe is behatolnak.
woman applying Nivea serum

HOW TO USE HYALURONIC ACID

MELYIK A LEGJOBB HIALURONSAV?

A hialuronsav akkor működik a legjobban, ha a molekula különböző méretű molekuláit alkalmazzuk a bőrön. Így kapod meg mindkét változat pozitív hatásait.

Minél kisebbek a hialuronsav láncok, annál mélyebbre tud behatolni a hialuronsav a bőrbe. A ráncok elleni tartós hatás érdekében, nagyobb arányban kell tartalmaznia rövid láncú vegyületeket - csak így tud az öregedésgátló hatóanyag valóban behatolni a bőrbe.

HIALURONSAV 5 LÉPÉSES BŐRÁPOLÁSI RUTIN A RÁNCOK ÉS AZ ÖREGEDÉS JELEINEK HALVÁNYÍTÁSÁRA


A hialuronsav számos termék kulcsfontosságú összetevőjeként megtalálható, a legnépszerűbbek a nappali krémek, éjszakai krémek, arcmaszkok, szérumok, szemkrémek és tisztítószerek.
Mivel ez egy természetes anyag, amelyet az emberi szervezet képes előállítani, a hialuronsavat többször is használhatod a 24 órás bőrápolási rutinodban. Ez segít hidratáltan tartani a bőröd, és segíthet az öregedés jeleinek csökkentésében is.

Az alábbi bőrápolási rutin a NIVEA Cellular Expert Filler termékcsalád hialuronsavat tartalmazó termékeit tartalmazza. Ennek a rutinnak a követése segíthet csökkenteni az öregedés jeleit, miközben feszesíti és feltölti a bőrt:

1. Tisztítsd meg a bőröd

Az arctisztítás a bőrápolási rutin fontos része, mivel lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a smink, a szennyeződés és az izzadtság részecskéitől, amelyek esetleg felhalmozódtak az arcán, megtisztítja azt a stresszhatásoktól, és felkészíti arra, hogy felszívja az ápolási rutin jótékony hatásait.

2. Használj szérumot

A szérum beépítése a bőrápolási rutinba segíthet a láthatóbb eredmények elérésében. A krémeknél hígabb formulával rendelkeznek, ami gyorsabb felszívódást és mélyebb behatolást eredményezhet, lehetővé téve a bőrproblémák elleni célzott fellépést. 

A Cellular Expert Filler hialuron szérum tiszta mikro hialuronsavval van gazdagítva, amely aktiválja a bőrsejteket és segít láthatóan feszesebbé és dúsabbá tenni a bőrt. 
woman applying Nivea Cellular serum
woman applying Nivea Cellular Expert Filler

3. Alkalmazd a célzott kezelést

A szemkörnyékápoló kezelések fontosak a szemkörnyék hidratáltságának megőrzése érdekében. Mivel a vérkeringés alacsonyabb az arc ezen része körül, a szemkörnyékkezelés olyan problémákat kezelhet, mint a szarkalábak és a sötét karikák. 

Ápold a szemkörnyéket például a NIVEA Hyaluron Cellular Filler szemkörnyékápolóval, amely hialuronsavval és folsavval dúsított, 24 óra alatt töltő hatást biztosít, és segít a szem- és ajakkörnyék feszességének elvesztésén.

4. Alkalmazd a hidratáló krémedet

Az arc hidratálása a rutin fontos lépése, amely segít a bőr hidratáltsági szintjének fenntartásában, ösztönzi a sejtek cseréjét és elősegíti a simább arcbőrt.
A 24 órán belüli feltöltő hatás érdekében használhatod a Cellular Expert Filler feszesítő nappali arckrém, amely SPF15 faktorú, hialuronsavval és folsavval dúsított, a bőr térfogatát és feszességét visszaadó nappali krém. 

Az esti rutinhoz ehelyett alkalmazhatod a Cellular Expert FillerFeszesítő éjszakai arckrémet, amely segít helyreállítani a bőr térfogatát egy éjszakára, segít feltölteni a ráncokat és felfrissíteni az arcbőrt.

5. (Délelőtt) Alkalmazz fényvédőt a bőr védelme érdekébe

Fontos, hogy a reggeli bőrápolási rutin végén minden nap használj fényvédő krémet, hogy megvédd a bőröd a nap káros UV-sugárzásától. Mivel a nap a bőr öregedésének egyik fő oka, ez egyben az egyik legjobb módja a fiatalos arcszín megőrzésének, megelőzve a korai ráncok és elszíneződések kialakulását.
 
 

NIVEA Cellular Expert Filler & Expert Lift termékcsaládok hialuronsavval

A Cellular Expert termékcsaládok a NIVEA prémium öregedésgátló megoldásai, amelyek olyan rendkívül hatékony összetevőket tartalmaznak, mint:


Mikro- és makro-hialuronsav: 2 öregedésgátló kötelező elem, amelyekről köztudott, hogy hatékonyan töltik fel a ráncokat, kisimítják a bőrt és intenzíven hidratálják.


Folsav*: új lendülettel tölti fel a sejteket és segít helyreállítani a bőr rugalmassági rostjait** a feszesebb és dúsabb bőr érdekében.
*jelen van a Cellular Expert Filler termékekben.
**in vitro teszt a hatóanyaggal


Bakuchiol*: segíti a sejtek kollagéntermelésének fokozását, segít csökkenteni a mély ráncokat és újradefiniálni az arckontúrokat.
*jelen van a Cellular Expert Lift termékekben


A NIVEA Cellular Expert termékek segítik a bőrt, hogy sejtszinten újjáépítse önmagát. segítik a bőr saját biológiáját, hogy azzal együttműködve javítsa és regenerálja önmagát.
 
NIVEA Cellular Products

Hialuronsav férfiaknak

man applying Nivea Anti-age Hyaluron Face Moisturising Gel
A NIVEA MEN Hyaluron és a NIVEA MEN 2 az 1-ben Power Szérum termékcsaládok a legmagasabb koncentrációban tartalmaznak hialuronsavat a NIVEA MEN öregedésgátló termékei közül. Mindkét termékcsalád a rendkívül célzott hatásnak köszönhetően segíti a ráncok csökkentését. 
A NIVEA MEN Anti-Age Power termékcsalád a sötét foltok méretének és intenzitásának halványításán is dolgozik, így a bőr 2 hét alatt fiatalosabbnak tűnik*. 
* Önértékelésen alapuló, 12 hetes vizsgálat 2022-ben.


 Ezeket a termékeket naponta, reggel és este lehet alkalmazni a megtisztított arcra. 

Az optimális eredmény érdekében kövesse ugyanazt a folyamatot, a NIVEA MEN termékeivel cserélve.

HIALURONSAV SPECIÁLIS BŐRPROBLÉMÁKRA

A hialuronsav hidratáló tulajdonságainak köszönhetően segíthet a különböző bőrproblémák kezelésében.
woman using Nivea Cellular Luminous 630 Anti-Dark Circles Treatment
HIALURONSAV SPECIÁLIS BŐRPROBLÉMÁKRA

A SZEM ALATTI HIALURONSAV HASZNÁLATA A SÖTÉT KARIKÁK CSÖKKENTÉSÉRE

A bőrfeltöltő kollagén és a hidratáló hialuronsav kulcsfontosságú a szem alatti sötét karikák csökkentésében. A vékonyodó bőr és a matt, dehidratált szem alatti bőr a szem alatti sötét karikák gyakori kísérője - a hialuronsav hatása itt pedig az, hogy segíthet ezek csökkentésében.


A NIVEA Luminous630 termékcsalád olyan termékeket kínál, mint a Cellular Luminous630® szemkörnyékápoló koffeinnel és hialuronsavval dúsított szemkörnyékápoló krém a fáradt szemek tompítására és a szemtáskák csökkentésére.
HIALURONSAV SPECIÁLIS BŐRPROBLÉMÁKRA

A HIALURONSAV HALVÁNYÍTJA A SÖTÉT FOLTOKAT?

Mivel a hialuronsav ösztönzi a bőr sejtcseréjét, segíthet a sötét foltok, napfoltok és öregségi foltok csökkentésében. Az eredmények nem azonnal, hanem hetek alatt lennének láthatóak, de a bőr tagadhatatlanul hidratáltabbnak és rugalmasabbnak tűnhet.


A NIVEA Luminous630 termékek azonban a hialuronsavat a NIVEA szabadalmaztatott Luminous630 összetevőjével kombinálják, amely bizonyítottan hatékonyan csökkenti a sötét foltokat. 


A NIVEA Luminous630 termékcsalád a NIVEA szakértőinek 10 éves kutatása után született meg, hogy megtalálják az áttörést jelentő Luminous630 összetevőt, amely a pigmentáció egyensúlyát és a foltok csökkentését célozza. 
Kettős funkciójú formulája a meglévő pigmentációra hat, hogy világosítja a sötét foltokat és csökkentse azok méretét, valamint kiegyensúlyozza az új pigmentáció termelődését, hogy megakadályozza a további sötét foltok újbóli megjelenését.women using Nivea Cellular Luminous 360 products

ÉRDEMES HIALURONSAVAT HASZNÁLNI?

Számos előnyének köszönhetően, mint például hidratáló és dúsító hatása, a hialuronsav segít megőrizni a fiatalos és ragyogó megjelenést, ha azt naponta alkalmazzuk. Ez az összetevő minden bőrtípus számára alkalmas, és könnyen beépíthető a bőrápolási rutinba, hogy a gyakori bőrproblémákat megcélozzuk. 


Olyan összetevőkkel kombinálva, mint a folsav és a bakuchiol, amelyek megtalálhatók a NIVEA Cellular termékekben, a hialuronsav jobb teljesítményt nyújthat, egyszerre támogatva a sejtnövekedést, a kollagéntermelést és a bőr nedvességmegtartását.

GYIK

1. Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy gélszerű anyag, amelyet az emberi test természetes módon termel, hogy megőrizze a nedvességet, és puhán és rugalmasan tartsa a bőrt. A szemben, az ízületekben és a kötőszövetben is jelen van, így kiváló öregedésgátló összetevője a bőrápoló termékeknek.

2. Hogyan működik a hialuronsav a szervezetben?

A hialuronsav nemcsak a bőrnek kedvez, hanem az ízületi folyadék fő alkotóelemében, a szinoviális folyadékban is döntő szerepet játszik. Segíthet az időskori ízületi problémákon, de személyre szabott tanácsért fordulj orvosodhoz.

3. Vannak különböző formái a hialuronsavnak?

A bőrápolásban az olyan kifejezések, mint a hialuron, hialuronsav és hialuronsav, mind ugyanazt jelentik. A hialuronsav azonban különböző molekulaméretekben létezik, és a kisebb láncok mélyebben hatolnak be a bőrbe, így hosszabb ideig tartó öregedésgátló hatást biztosítanak.

4. Hogyan hat a hialuronsav a bőrre?

A hialuronsav számos jótékony hatást gyakorol a bőrre, többek között meghatározza a kontúrokat, feltölti a bőrt, ragyogást kölcsönöz, kisimítja a bőrt, feszesíti, elősegíti a gyógyulást, és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik az egészséges megjelenés érdekében.

5. Hogyan használjam a hialuronsavat a bőrápolási rutinomban?

Az előnyök maximalizálása érdekében használj különböző méretű hialuronsavmolekulákat a bőrödön. Keresd azokat a termékeket, amelyek nagyobb arányban tartalmaznak rövid láncú vegyületeket, hogy a tartós öregedésgátló hatás érdekében behatoljanak a bőrbe.

6. Mi a javasolt hialuronsavas bőrápolási rutin?

Az ajánlott bőrápolási rutin magában foglalja a bőrtisztítást, a hialuronsavas szérum alkalmazását, a további bőrápolási kezeléseket, a szemkezelést, a hidratálást és a fényvédős krémet.

7. Milyen bőrápolási termékek tartalmaznak hialuronsavat?

A hialuronsav számos bőrápoló termék népszerű összetevője, beleértve a nappali és éjszakai krémeket, arcmaszkokat, szérumokat, szemkrémeket és tisztítószereket. A 24 órás bőrápolási rutinban többször is felhasználható.

8. Használhatom a hialuronsavat C-vitaminnal együtt?

Az optimális eredmény érdekében a hialuronsavat más öregedésgátló tápanyagokkal, például C-vitaminnal kombinálhatod. Ne feledd, hogy a bőr nedvességtartalmának csökkentése mellett az UV-sugarak és az oxidatív stressz is felelősek a bőr öregedéséért.

Az olyan hidratálók, mint a hialuronsav, jól működnek együtt az olyan antioxidánsokkal, mint a C-vitamin vagy az A-vitamin, és együttesen használhatók, és a legjobb öregedésgátló bőrápoló összetevők közé tartoznak.

9. Használhatom a hialuronsavat retinollal együtt?

Igen, a hialuronsav és a retinol kombinációja segíthet a retinol mellékhatásainak, például az irritációnak és a szárazságnak a mérséklésében. A hialuronsav bevezetése a bőrápolási rutinba a Retinol alkalmazása után nedvességet adhat a bőrnek, csökkentve ezzel a bőrirritáció esélyét.

10. Vannak-e ellenjavallatai vagy mellékhatásai a hialuronsav alkalmazásának?

A hialuronsav helyileg alkalmazva általában minden bőrtípus számára biztonságos. Ha azonban orvosi kezelés alatt állsz vagy injekcióterápiát kapsz, mindenképpen konzultálj orvosoddal.