nő használ hialuronsavat

Hialuronsav hatása?

Mire jó a hialuronsav? Itt mindent megtalálsz, amit a hialuronsav előnyeiről tudnod kell

A HIALURONSAV BŐRRE GYAKOROLT JÓTÉKONY HATÁSAI

A hialuronsav a bőrápoló termékek kulcsfontosságú összetevője. De milyen előnyökkel jár a hialuronsav használata? Hogyan használd? És használhatod a hialuronsavat és a C-vitamint együtt? Jó helyen jársz – itt minden választ megtalálsz, amire szükséged van, így pontosan tudni fogod, mit is kenj az arcodra.

hialuron összetevőket

HIALURONSAV HATÁSA?

Bár meglehet, hogy a hialuronsav ijesztően hangzik – sokan álmunkban sem gondolnánk, hogy savat kenjünk az arcunkra –, de a tudomány azt mutatja, hogy a bőrápolásban mégis kiváló hatása van. A hialuronsav gélszerű anyag, amely egyedülálló nedvességmegtartó képességgel rendelkezik. Valójában testünk természetes ezt módon állítja elő, hogy bőrünk puha és rugalmas maradjon. Szemünkben, ízületeinkben és kötőszöveteinkben is megtalálható. Így csodálatosan működik öregedésgátló összetevőként az arckrémekben és szérumokban, mivel a hialuronsav tömegének több mint 1000-szeresét képes megtartani vízből. 
 
 Az életkor előrehaladtával szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat termel. Körülbelül 25 éves kortól a bőr saját hialuronsav-termelése lassan csökkenni kezd. Ez azt jelenti, hogy a bőr gyorsabban veszít nedvességből, így térfogatából is. Finom vonalak alakulnak ki, majd végül megjelennek az első ráncok.

 

MIBŐL KÉSZÜLT A KRÉMEKHEZ ÉS SZÉRUMOKHOZ HASZNÁLT HIALURONSAV?

A krémekben vagy szérumokban lévő hialuronsavat laboratóriumban állítják elő biotechnológiai eljárással, tehát teljes mértékben vegán. Különböző formákban készíthető, így pontosan a bőr igényeire szabható. A hialuronsavas bőrápolás kompenzálhatja a bőr életkorral természetesen csökkenő nedvességhiányát.

A HIALURONSAV TERMÉSZETES MÓDON ELŐFORDUL A TESTBEN

A hialuronsav nemcsak bőrünk fontos része, hanem az ízületeinkben is ilyen folyadék van – az ízületi nedvünk egyik fő alkotóeleme. Ha idősebb korban problémák adódnak az ízületeinkkel, a hialuronsav segíthet. Például ezt a hatóanyagot a modern gyógyászatban a csont- és ízületi gyulladás különböző típusainak kezelésére is használják. Természetesen ilyen esetben mindenképpen orvoshoz kell fordulnod testre szabott tanácsért.


MILYEN FORMÁI VANNAK A HIALURONNAK ÉS HOGY MŰKÖDNEK?

A bőrápolásban hialuronról, hialuronsavról és hialuronánról beszélünk. Kíváncsi vagy, hogy van-e különbség közöttük? A válasz nagyon egyszerű: nincs.

 

Mindhárom ugyanazt a dolgot írja le. A hialuronsav azonban különböző molekulaméretű lehet. Ezzel fontos tisztában lenni, mivel bőröd másképp fogja felszívni őket. Emiatt általánosan megkülönböztetik a rövid- és hosszúláncú formákat:

 

•        A hosszúláncú vagy nagy molekulatömegű hialuronsav hosszú molekulaláncokból áll, ezért nagy a molekulatömege.
 Hatása: a hosszúláncú hialuronsav a bőrön felszínén terül el és nem hatol be a bőrbe. Finom filmréteget képez, amely jótékony és gyulladáscsökkentő hatású – emellett rugalmasabbá teszi a bőrt. Arctisztításkor azonban a film lemosódik – emiatt a hosszúláncú hialuronsavnak nincs igazán hosszú távú hatása.
•        A rövidláncú vagy kis molekulatömegű hialuronsav rövid molekulaláncokból áll, ezért kicsi a molekulatömege.

 

Hatása: A rövidláncú hialuronsav mélyen behatol a bőrbe, és segít megtartani a nedvességet a bőr kötőszövetében. Ezzel nem csak teltebbé és feszesebbé válik a bőr, hanem észrevehetően csökkennek a ráncok is. A rövidláncú hialuronsav így tartós hatást fejt ki a bőrödre.

nő használ hialuron szérum


HOGYAN KELL ALKALMAZNI A HIALURONSAVAT, ÉS MELYEK A LEGJOBB FORMÁI

nő alkalmazása hialuron szérum

 

A hialuronsav akkor működik a legjobban, ha különböző méretű molekulákat viszünk fel a bőrre. Így használd ki mindkét változat pozitív hatását. 
 
Az ökölszabály az, hogy minél kisebbek a hialuronsavláncok, annál mélyebbre tud hatolni a hialuronsav a bőrben. A ráncok elleni tartós hatás érdekében a bőrápolási rutinnak ezért nagyobb arányban kell rövidláncú vegyületeket tartalmaznia – a ránctalanító hatóanyag csak ekkor tud igazán behatolni a bőrbe.
 
Számos módot találhatsz arra, hogy hialuronsavat használj a bőrápolás során – a szérumoktól a krémekig.A HIALURONSAV ALKALMAZÁSA

A hialuronsav számos különböző bőrápoló termékben megtalálható. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassad ki a hialuronsav bőrre gyakorolt jótékony hatásából, a termék egyedi utasításai szerint alkalmazd.


A HIALURONSAV BŐRRE GYAKOROLT JÓTÉKONY HATÁSAI:

MIRE JÓ VALÓJÁBAN A HIALURONSAV?

nő arckrém

1. A kontúrok hangsúlyosabbá tétele

Teljesen normális, hogy az arc kontúrja az életkor előrehaladtával lágyul. A hialuronsav bőrre gyakorolt jótékony hatásai közé tartozik, hogy hosszabb ideig segít megőrizni annak feszességét, és teltebb hatást kelt. Gyakran javasoljuk hialuronsavat tartalmazó krém vagy szérum használatát.

nő ellenőrzi az állkapcsa vonalát

2. Feltölti a bőrt

Az életkor előrehaladtával az arcbőr elveszti teltségét. Ez különösen igaz az orcára és az állkapocs vonalára. A hialuronsavat tartalmazó koncentrált formulák térfogatnövelőként működnek, amely révén teltebb arcot és fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek.

mosolygó nő

3. Ragyogó arcbőr

Aki rendszeresen kényezteti arcát hialuronsavval, annak hosszú távon fiatalosabb arcszín lesz a jutalma. Sok termék gyönyörű ragyogást is kölcsönöz.

nő nevetve

4. Kisimult bőr

Bár nem tudjuk teljesen megakadályozni a ráncok kialakulását az életkor előrehaladtával, azt azonban befolyásolhatjuk, hogy a ráncok mennyire legyenek hangsúlyosak. A hialuronsavas krémek és szérumok optimális nedvességet biztosítanak bőrödnek, csökkentik a meglévő ráncokat és késleltetik az újak kialakulását. Ránctalanító tulajdonsága abból ered, hogy képes nagy mennyiségű vizet visszatartani. A hialuronsav segít a bőrnek hidratált maradni, „feltölti” a már meglévő ráncokat és csökkenti az újak kialakulását.

 nő a kezében egy NIVEA szérum

5. Feszesebb bőr

 A fiatal bőr feszes és telt. Idővel azonban bőrünk egyre többet veszít rugalmasságából. A hialuronsavat tartalmazó ápolószerek lelassíthatják ezt a folyamatot.

nő virágokkal

6. Gyógyulás

Kimutatták, hogy a hialuronsav sebeken történő alkalmazása segít csökkenteni a felszíni sebek méretét a bőrön, és fokozza a fájdalomcsillapítást ezeken a területeken.

mosolygó nő

7. Antioxidáns tulajdonságok

A hialuronsav révén bőröd mindig egészséges megjelenésű lesz


HIALURONSAVAT TARTALMAZÓ BŐRÁPOLÓ TERMÉKEK

Rengeteg előnye és egyre növekvő népszerűsége miatt soha nem volt könnyebb vagy jobb alkalom arra, hogy a hialuronsav bőrápolási rutinod részévé váljon. A hialuronsav számos termék kulcsfontosságú összetevője – a legnépszerűbbek a nappali krémek, éjszakai krémek, arcmaszkok, szérumok, szemkörnyékápoló krémek és arctisztítók.
szőke nő nevet

 

szőke nő mosolyogva


Mivel ez egy természetes anyag, amelyet szervezetünk képes előállítani, a 24 órás bőrápolási rutinod során többször is használhatsz hialuronsavat. Nem csak a bőr hidratáltságát segít megőrizni, de az öregedés jeleivel is felveszi a harcot

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki hialuronsavas bőrápolási rutinodból, javasoljuk, hogy reggel és este is alkalmazd frissen megtisztított bőrödön. Szeretnél hialuronsavat is használni a bőrápoláshoz? 

•        Smink: alapozó, púder, korrektor vagy BB krém – ezek a termékek kis mennyiségű hialuronsavval is friss arcszínt és feszes bőrt biztosítanak.
•        Hajápolás: A hialuronsavas samponok, balzsamok és spray-k növelik a térfogatot, hajad pedig sima és selymes lesz.


Még a legjobb hialuronsavas szérum sem fogja hatékonyan megőrizni bőröd egészségét, ragyogását és ráncmentességét, ha nem megfelelő napi bőrápolási rutint követsz – különösen igaz ez az életkor előrehaladtával. 


KÜZDELEM A RÁNCOK ELLEN HIALURONSAVVAL

Ahogyan már említettük, az életkor előrehaladtával bőrünk veszít a nedvességéből és rugalmasságából. A hialuronsav pedig nagyszerű ellenszere ezeknek. A NIVEA legújabb, hialuronsavat tartalmazó Cellular Expert Lift éjszakai arckréme az egyik legfejlettebb nappali krémünk. Erőteljes, innovatív formulát tartalmazza, amely fokozza a kollagénszintet és újból kontúrossá teszi az arcot. Gondosan kiválasztott hatóanyagok; tiszta bakuchiol, mindössze 4 óra alatt +48%-kal növeli a sejtek kollagéntermelését** – ez a kulcs a fiatalabb bőr megjelenéséhez. A makro- és mikro-hialuronsav intenzíven hidratálja és kisimítja a bőr felszínét, miközben a mélyebb rétegekbe is behatolva hosszan tartó, ránctalanító és „feltöltő hatást” biztosít.
 
Még a legjobb hialuronsavas szérum sem fogja hatékonyan megőrizni bőröd egészségét, ragyogását és ráncmentességét, ha nem megfelelő napi bőrápolási rutint követsz – különösen igaz ez az életkor előrehaladtával. Biztosan nem csak a bőrápolásban találkoztál már a hialuronsavval. 

 

barna nő mosolyogva

 

HIALURONSAV HASZNÁLATA A SZEM ALATT A SÖTÉT KARIKÁK LEKÜZDÉSÉHEZ

A bőrfeltöltő kollagén és a hidratáló hialuronsav kulcsfontosságúak a szem alatti sötét karikák elleni harcban. A vékonyabb bőr és a fakó, dehidratált szem alatti bőr gyakori kísérője a szem alatti sötét karikáknak – a hialuronsav pedig segít leküzdeni őket

 

A HIALURONSAV ELLENJAVALLATAI ÉS MELLÉKHATÁSAI

A hialuronsav minden bőrtípus esetében biztonságosan használható. A hialuronsavnak nincsenek ellenjavallatai a bőrápolásban, azaz helyileg alkalmazva. Azonban előfordulhatnak olyan problémák, amikor a betegek orvosi kezelésben vesznek részt és/vagy injekciókat kapnak – ilyen esetben az esetleges reakciókkal kapcsolatban egyeztetni kell egy egészségügyi szakemberrel.


A HIALURONSAV ÉS C-VITAMIN EGYÜTTES HASZNÁLATA

mosolygó nő

Feszes és egészséges bőrre vágysz? Javasoljuk, hogy a hialuronsavat más ránctalanító anyagokkal kombinálva használd. Minden a bőröd természetes védőrétegét erősítő hatóanyagoktól és bőröd szerkezetétől függ.

Ne feledd, hogy amellett, hogy csökkentik a bőr nedvességtartalmát, az UV-sugarak és az oxidatív stressz is felelős a bőr öregedéséért.


Az olyan hidratálók, mint például a hialuronsav, remekül együttműködnek az olyan antioxidánsokkal, mint a C-vitamin vagy az A-vitamin, ezekkel együtt is használhatók, és a ránctalanító bőrápoló összetevők közül a legjobbak közé tartoznak. Ezenkívül mindig óvd bőröd a napfénytől – használj FF-s nappali krémet vagy fényvédőt a szokásos ápoláson felül. Ha gondosan ápolod bőröd, a friss ragyogás sem fog elmaradni.

 


HASZNÁLNOD KELLENE HIALURONSAVAT? SZERINTÜNK IGEN!

Tehát a hialuronsav jót tesz a bőrnek? A válasz egyértelműen IGEN!

Rengeteg előnye és egyre növekvő népszerűsége miatt soha nem volt könnyebb vagy jobb alkalom arra, hogy a hialuronsav bőrápolási rutinod részévé váljon. A hialuronsav számos termék kulcsfontosságú összetevője – a legnépszerűbbek a nappali krémek, éjszakai krémek, arcmaszkok, szérumok, szemkörnyékápoló krémek és arctisztítók. 
 
A hialuronsavat tartalmazó NIVEA Cellular Expert Lift éjszakai arckrém nagyszerű választás, mivel a hialuronsav erejét felhasználva turbózza fel bőrödet és egész éjszaka hat. Kulcsfontosságú bőrápoló összetevőként bakuchiolt használ, így ránctalanító hatása egyszerűen lenyűgöző. 
 
Mivel a hialuronsav egy természetes anyag, amelyet szervezetünk előállít, a 24 órás bőrápolási rutinod során többször is használhatsz hialuronsavat. Nem csak a bőr hidratáltságát segít megőrizni, de csodálatos ránctalanító bőrápolóként is működik az egészséges és boldog bőrért. 
 
Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki hialuronsavas bőrápolási rutinodból, javasoljuk, hogy reggel és este is alkalmazd frissen megtisztított bőrödön. 
 
Szeretnél hialuronsavat is használni a bőrápoláshoz? Kínálatunkból az alábbi hivatkozásra kattintva válogathatsz:

mosolygó nő