göndör hajú lány a kezében egy Nivea arckrémmel

Mi a glicerin? A glicerin 7 jótékony hatása a bőrre

Fedezz fel mindent, amit a glicerinről tudni kell, többek között azt, hogy mi az és milyen csodálatos előnyei vannak a bőrre nézve.

MI A GLICERIN ÉS MIRE JÓ A GLICERIN?

Glycerin is a type of carbohydrate, also known as glycerol. As a naturally derived compound, it is sourced from both animal fats and plants, usually soybeans or cane sugar. It’s colourless and clear, with a viscous, syrup-like consistency and sweet taste. Glycerin is a very common ingredient found in several cosmetics, medicines and food and is known for its hydrating and thickening properties.
szőke nő mosolyogva

A glicerin hatása a bőrre

A glicerint a legtöbb bőrápoló termékben használják, s tulajdonképpen a víz és az illatanyag után, a glicerin a leggyakrabban használt alkotóelem. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg már használtad is valamilyen termékben. A glicerint általában a következő termékekben használják:
- arc- és szemránckrémekben
- arctisztítókban
- arctonikokban
- testápolókban
- borotválkozókrémekben és -gélekben
- napvédő krémekben 
- ajakápolókban

A glicerint nedvesítőszerként ismerik, mivel erős képességgel rendelkezik arra, hogy a legközelebbi forrásból, például a levegőből vagy a bőr mélyebb rétegeiből vizet vonzzon a bőr külső rétegébe. Széles körben az egyik legjobb hidratáló anyagnak tartják, amely még a hialuronsavnál is jobban hidratálja a bőrt. Gyakran használják a hialuronsavval párosítva. Ez a kombináció a beszámolók szerint akár 24 órával az alkalmazás után is javítja a bőr védőgátját.

A glicerint gyakran párosítják egy másik, ún. ""okkluzív"" összetevővel is, amely segít a glicerin által vonzott nedvesség lezárásában. 


JÓ-E A GLICERIN HATÁSA A BŐRRE?

Igen, a glicerin jót tesz a bőrnek, és biztonságosan használható minden nap, ha egy kikevert termék összetevőjeként szerepel. Mivel utánozza a bőr természetes nedvességtartalmát, nagyon jól hidratál, és a bőrt simává, üdévé és harmatosnak varázsolja - miközben könnyű réteget képez a bőrön.

 

A glicerin a legtöbb NIVEA termékben megtalálható. 

7 terület amire jó a glicerin

A glicerinnek számos előnye van a bőr számára, többek között:

1. Javítja a bőr vízmegtartó képességét, megvédi a bőrt a kiszáradástól. 
2. Kisimítja a bőrt.
3. Javítja a bőr védőgátját.
4. Mivel magába zárja a nedvességet, megvédi a bőrt az irritáló anyagoktól és a zord időjárástól, például az intenzív hidegtől vagy a száraz levegőtől.
5. Gyorsítja a sebgyógyulást.
6. Természetes hámlasztóként hat.
7. A beszámolók szerint segít bizonyos bőrbetegségek esetén. Azonban, hacsak nincs feltüntetve másként, a NIVEA termékeket nem bizonyos orvosi bőrbetegség kezelésének segítésére fejlesztették ki.  

lány Nivea arckrémet alkalmazva

A GLICERIN JÓ A KÜLÖNBÖZŐ BŐRTÍPUSOK SZÁMÁRA?

nő, aki Nivea termékeket tart

Mivel a glicerin hidratál, de nem komedogén, azaz nem okoz pattanásokat, így minden bőrtípus számára előnyös. Vizsgáljuk meg jobban a glicerin jótékony hatásait a különböző bőrtípusok esetében:

1. Száraz bőr: A glicerin különösen előnyös a száraz bőr számára, mivel fő tulajdonsága a hidratálás. Továbbá, mivel védelmet nyújt a bőrnek és fenntartja a nedvességet a bőrben, megakadályozza, hogy a bőr repedezetté váljon, különösen a téli hónapokban.

2. Zsíros bőr: Fontos, hogy a zsíros bőrt továbbra is hidratáljuk, mivel ennek elmulasztása azt eredményezheti, hogy a bőrünk túlságosan sok olajat vagy faggyút termel, hogy kompenzálja a bőr hidratáltságát. Mivel a glicerin nemcsak hidratál, s nem is komedogén, nem tömíti el a pórusokat, így tökéletes a zsíros bőrre.

3. Kombinált bőr: A glicerin jól működik mind a száraz, mind a zsíros bőrrel, így hatékony azok számára, akik mindkét jelenséggel küzdenek, azaz úgynevezett kombinált bőrrel rendelkeznek.

4. Érzékeny bőr: A glicerin hidratálja a bőrt, de a beszámolók szerint nyugtató hatással is van a bőrre, így jó választás az érzékeny bőrűek számára. Továbbá, mivel védi a bőr nedvességbarrierjét, tovább védhet az irritáló anyagoktól.GLICERIN A RÁNCOK ELLEN

Mivel a glicerin elképesztően hidratáló és fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik, tökéletes összetevő a bőr támogatására az öregedési folyamat során, különösen mivel bőrünk általában szárazabbá válik, ahogy öregszünk. Különösképpen a szemráncok alakulhatnak ki, mivel a szemünk körüli bőr nagyon vékony. Egy glicerint tartalmazó szemránckrém, például a NIVEA Hyaluron Cellular Filler szemkörnyékápoló használata segíthet ezen.

A glicerint tartalmazó bőrápolási rutin egészséges és rugalmas bőrképet biztosíthat, és csökkentheti a ráncok megjelenését. A glicerint a Cellular Filler termékcsaládunk egyik legfontosabb összetevőjeként ismerheted meg.

 
nivea cellular filler szemkörnyékápoló krém

KOCKÁZATOK / MELLÉKHATÁSOK

göndör hajú nő Nivea arckrémet alkalmazva

A glicerin biztonságos alkotóelem, ha kisebb dózisban, és általában a bőrápolásban kevert összetevők részeként használják. Soha nem javasoljuk a 100%-os tisztaságú glicerin bőrre történő alkalmazását, mivel irritációt okozhat, és különösen káros, ha a szembe kerül. 

Mint minden összetevő vagy új termék esetében, javasoljuk, hogy mielőtt nagy területen, egyszerre alkalmaznánk, teszteljünk egy keveset a bőrön, és ha bármilyen probléma merülne fel, azonnal mossuk le.

A bőrápoláson kívül mire jó a glicerin még

Amellett, hogy a glicerin a bőr számára nedvesítőszer, a glicerint még a következő területeken is használják:

- Székrekedés kezelésére azáltal, hogy nedvességet vonz a belekbe.
- Gyógyszerekben
- Sűrítőanyagként
- Édesítőszerként
- Tartósítószerként