Arcmasszázs

Arcmasszázs: Megnyugtat, relaxál és segít csökkenteni a ráncokat

Stressz, fáradtság, ingerültség. Szakíts időt csak magadra és masszírozd meg az arcodat. Csökkenti a ráncokat, visszaadja az arcbőr egészséges kinézetét és javítja a hangulatod.

Miért olyan hatékony az arcmasszázs?

A gyenge vérellátás, a fáradtság és a stressz gyakran okoznak ráncokat és sápadt arcbőrt. Az arcmasszázs megmozgatja az elgémberedett arcizmokat, élénkíti a vérkeringést, így visszatér az arcbőr természetes színe, és ismét egészséges kinézetű lesz. Masszázs közben ráadásul pihenhetsz is, így megszabadíthatod a testedet a feszültségtől és a stressztől, ami negatív hatással van nem csak a fizikai, hanem a mentális oldalunkra is. Elegendő napi 10 perc, és sokkal jobban fogod magad érezni!

Semlegesíti a stresszt, csökkenti a ráncokat, ellazítja a bőrt

Azt ugye nem kell külön megemlíteni, hogy az arcmasszázs kellemes és ellazít. Nézzük meg viszont, milyen további jótékony hatásai vannak az arcmasszázsnak: 
Egészséges külső

1. Egészséges külső:

„Rosszul nézel ki, csak nincs valami bajod?“ Ezt a mondatot már biztosan hallottuk legalább egyszer. Stressz, fáradtság, rossz életmód. Ezek közül egyik sincs a bőrünk javára. Így aztán a bőrünk sápadt, élettelen és száraz lesz. Rendszeres arcmasszázzsal visszaadhatjuk az arcbőrünk egészséges színét és kinézetét, miközben csak naponta pár percre lesz szükségünk! 

Stresszes a munkád

2. Segít, ha fáj a fejünk:

Stresszes a munkád, és kellemetlen fejfájás gyötör? Mielőtt bevennél valamit, próbáld ki az arcmasszázst.
Hatékonyan oldja a feszültséget és a stresszt a bőrben, és élénkíti a vérkeringést is. 

Megelőzi a ráncok

3. Megelőzi a ráncok és a szem alatti táskák kialakulását:

Táskák, amikbe pakolhatnál, és ráncok? Tudjuk, mi segíthet. Az arcmasszázs ellazítja az izmokat, és ezzel csökken a ráncok és a szem alatti táskák kialakulásának esélye. 

Jobb kedvre derülsz

4. Jobb kedvre derülsz:

Belégzés, kilégzés. Egy kis nyugalom és lazítás csodákra képes. Pár percig figyelj csak magadra, és kapcsolj ki teljesen.
Ellazul a tested és endorfin (vagyis boldogsághormon) szabadul fel, amely a jó kedvért felelős. 

Tippünk:

Ha hadat üzennél a ráncaidnak, próbáld ki az arcjógát. Az egyszerű gyakorlatoknak köszönhetően a bőröd újra rugalmas és feszes lesz. 

Mire lesz szükséged egy arcmasszázshoz?

Arcmasszázshoz legmegfelelőbb az argán- vagy mákolaj. Mindkettő jó mindenféle bőrtípusra, és amellett, hogy könnyebbé teszik a masszázst, tápanyagokkal is ellátják a bőrt. Természetesen más olajfajtákat is választhatsz. Előbb azonban mindig próbáld ki a kézfejeden, hogy nem vagy-e allergiás rájuk. 

Az olajon és a kezeden kívül semmi másra nem lesz szükséged, de ha még kellemesebbé szeretnéd tenni a procedúrát, kipróbálhatod az arcrollert. Ez ellazítja az arcizmokat, élénkíti a vérkeringést, ha pedig a masszázs előtt rövid időre beteszed a hűtőbe, remekül frissít is. 

argánolaj
NYUGTATÓ ARCTISZTÍTÓ OLAJ ÉRZÉKENY BŐRRE

Mielőtt elkezdenéd az arcmasszázst

Fontos, hogy tudatosítsuk, hogy a masszázsnak csak akkor van megfelelő hatása, ha ellazultál, sehová sem sietsz és mellőzöd a gondolataidat. Ideális az alkalom rá este, lefekvés előtt. 

Tisztítsd meg az arcodat: Mielőtt elkezdenéd a masszázst, mosd le a sminkedet, és minden szennyeződést, ami napközben a bőrödre ragadt. Segít ebben például a NIVEA Nyugtató ápoló micellás arctisztítás, amely megnyugtatja és felkészíti a bőrt a masszázsra. 

Mozgasd meg az ujjaidat, és vágjunk bele!

Rengeteg féle arcmasszázs létezik, mint például az arc-nyak-dekoltázs vagy a Jacquet-féle masszázs. Mi azonban ma a klasszikus változatról fogunk beszélni, melyet a kozmetikusok is alkalmaznak.
  1. Kezdd a szemöldök felett. Helyezd az összes ujjadat a szemöldököd fölé, és hosszú mozdulatokkal óvatosan húzd közelebb a bőrt a hajvonalhoz. Ismételd meg a mozdulatot többször. 
  2. Tedd a mutatóujjadat az orrod tövére, és haladj lassan a szem alatt egészen a halántékig. 
  3. Helyezd a mutatóujjaidat a halántékodra, és gyengéd körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrt. Haladj a szem felé, és fokozatosan térj át a szemhéjakra. Majd vissza a halántékodra. Ismételd meg többször. 
  4. Most a mutató- és a középső ujjaddal egyszerre húzd a bőrödet az arc közepétől a haj vonaláig. Ismételd meg körülbelül hatszor. 
  5. Fejezd be a masszázst a nyakadon. A mutató- és a középső ujjadat helyezd a csigolyáidra, és körkörös mozdulatokkal haladj végig a nyakadon, és vissza. 

Pihenés a masszázs után

Ha az arcmasszázst munka közben csinálod, valószínűleg nem lesz túl sok időd az azt követő lazításra, de ha otthon vagy, remek tippünk van a számodra, melynek köszönhetően még inkább megpihenhetsz. 

Feküdj az ágyra vagy a földre, de tegyél magad alá plédet. Tedd a kezed a hasadra, csukd be a szemed és lélegezz mélyeket a hasadba, és lassan fújd ki. Kapcsolj be valamilyen nyugtató zenét, és használd ki a pillanatot például arra, hogy vizualizálod az álmaidat, vagy elképzeled a hétvégi kirándulást. Engedd szabadon szárnyalni a fantáziád.

Még több kényeztetésre vágysz? Vidd fel az arcodra a NIVEA Q10 Energy Fátyolmaszkot. Három antioxidánst is tartalmaz: Q10 koenzimet, C-, valamint E-vitamint, használata segít, hogy bőröd újra ragyogó és energiával teli legyen.