• Mind
  • Bőrápolás
  • Fürdetés
  • Krém
  • Sampon & Fürdető
Szűrés
Rendezés

Amire az érzékeny bababőrnek szüksége van

Egy újszülött bőre érzékeny és vékony, ráadásul olyan környezeti hatások is jelentősen igénybe veszik, mint a hideg, nyáron az UV-sugárzás, télen pedig a száraz, fűtött levegő. Emiatt elengedhetetlen a kímélő és hatékony babaápoló termékek használata. Egy baba vékony bőre gyorsan irritálttá válik a környezetünkben megtalálható szennyező anyagok és akár bőrápoló termékek összetevőinek hatására is. Ezért léteznek kifejezetten a fiatal bőrre kifejlesztett bőrápoló formulák, melyek a NIVEA termékeiben azt a célt szolgálják, hogy hidratálják és védjék a baba bőrét.  Egy gyengéd formula megvéd az allergiás reakcióktól, támogatja a bőr természetes regenerációját és segít megőrizni nedvességtartalmát. Az ehhez igazodó, a babának megfelelő bőrápolás így a lehető legjobb védelmet nyújtja.

Az egészséges bababőr alapja a megfelelő ápolás

Ahhoz, hogy a bőr egészséges legyen, fontos, hogy már a kezdetektől megfelelően ápolják. A speciális babaápoló termékek minden téren kielégítik a kicsik bőrének igényeit. Ha a baba bőre száraznak látszik, használj rá krémet vagy testápolót, vékony rétegben és megfelelő gyakorisággal. Gyengéd masszázzsal elősegítheted a bőrben a vérkeringést, és közben a szülő-gyermek kötelék is erősödik. Ezenkívül a gyermek bőrét szintén védened kell a nap sugaraitól egy megfelelő napvédő termékkel. Általánosságban igaz, hogy a babákat nem szabad kitenni közvetlen napsugárzásnak, ha viszont mégis kint vagytok a szabadban, amint kilépsz a házból a babakocsival, bizonyosodj meg róla, hogy nálad vannak a napvédő termékek is, egy napellenző a babakocsihoz és egy sapka a babának. A babát egyszer vagy kétszer fürdesd meg egy héten, különösen gyengéd habfürdővel. Ezután alaposan szárítsd meg az érzékeny bababőrt, majd használj rá hidratáló olajat, krémet vagy testápolót, olyan formulával, melyet kifejezetten nekik fejlesztettek ki, mivel még a hidratáló babafürdetők és habfürdők is ki tudják szárítani a bőrt.

A pelenkával fedett bőr érzékeny terület

A baba bőrének pelenkával fedett területe speciális figyelmet igényel. Mivel ezt nem éri a levegő, és erősen irritáló anyagoknak van kitéve, a baba popsija kipirosodhat, irritálódhat vagy pelenkakiütések is kialakulhatnak rajta. A legjobb, ha gyakran váltod a babád pelenkáját, mert így ez a terület gyakrabban jut levegőhöz, ami a lehető legjobb védelmet garantálja a pelenkával fedett bőr gyulladása ellen, természetesen a megfelelő babaápolás mellett. A gyengéd és alapos fürdetés, például meleg vízbe mártott mosdó- vagy kímélő törlőkendővel, segíti a bőr regenerációját, a kisebesedést gátló krémek használatával pedig megelőzhető, hogy a pelenkával fedett terület begyulladjon. Minden babaápoló termék esetében fontos a bőrbarát PH-érték, a bőrkompatibilis összetétel és a gyengéd ápoló formula.