TEDD RENDBE A BŐRÁPOLÁSI RUTINODAT

Egyszerű tippek a válogatáshoz. Ahhoz, hogy minimalista módon élj, nem csak az otthonodat fontos rendbe tenni, hanem a bőrápolási rutinodat is. Ezek az egyszerű tippek segíteni fognak abban, hogy mi alapján válogasd ki a mindennapokban használt kozmetikumokat.

#MINIMALIZMUS A NIVEAVAL

Mit tarts észben, ha a bőrápolási rutinodat szeretnéd rendbe tenni.

HOL (ÉS HOGYAN) KEZDD EL MEGREFORMÁLNI A BŐRÁPOLÁSI RUTINODAT

Ha eljutottál odáig, hogy szeretnéd rendbe tenni a bőrápolási rutinodat, érdemes néhány dolgot észben tartani. Először is, valószínűleg frusztrált leszel attól, hogy mennyi különböző termék sorakozik a polcodon. De ne aggódj, segítünk, hogy úgy tudd kiválogatni őket, mint egy profi.

Egy idő után a bőrápolási és sminktermékek, valamint egy csomó más kozmetikum ellepik a polcodat. Sokat közülük biztosan nem is használtál már hosszú ideje. 

Így érdemes elkezdeni: Vedd le az összes terméket a polcról, és tedd ki őket az asztalra, majd egyesével menj rajtuk végig. Nézd meg a lejárati idejüket, és dobd ki mindazt, amelyek már nem felhasználhatóak vagy hamarosan lejár a szavatossági idejük. Nézd meg a termékeket alaposabban: Napfénynek voltak kitéve? Dobd ki őket. Mikor használtad utoljára őket? Ha nem emlékszel rá, talán itt az ideje, hogy elbúcsúzz tőlük. 

Olvass tovább, hogy megtudd, milyen egyszerűen rendbe teheted a szépségápolási rutinodat, és melyek azok a termékek, amelyekre valóban szükséged van a megfelelő lépések kialakításához.


MINIMALISTA TIPPEK A BŐRÁPOLÁSI RUTINODHOZ

SMINK: A KEVESEBB TÖBB

Ha sminkről van szó, ne feledd, a több kevesebb. Sokkal jobbat teszel a bőrödnek azzal, ha napközben hagyod szabadon lélegezni. Ha sminket viselsz, legyél kreatív és használd azokat a termékeket, amikkel egyébként is rendelkezel. Fedezz fel új színeket a különböző árnyalatú szemhéjfestékek vagy rúzsok mixelésével. 

NAPPALI ARCÁPOLÁS

Bármit is teszel, a nappali arcápolást ne hagyd ki! Azonban fontos, hogy a bőrödnek megfelelő termékeket használd, hogy a lehető legkevesebb energiával a legjobb eredményt érhesd el. Ne feledd, az arcápoló termékek legalább valamelyike tartalmazzon fényvédőt!


NÉHÁNY DOLOG, AMIT ÉRDEMES ÉSZBEN TARTANOD, HA RENDBE SZERETNÉD TENNI AZ ARCÁPOLÁSI RUTINODAT

A MEGFELELŐ ARCÁPOLÁSI RUTIN ALAPJAI

  • REGGELI ARCTISZTÍTÁS – frissülj fel, és készítsd fel az arcodat az előtted álló napra, távolítsd el az elhalt hámsejteket. Használj olyan arctisztítót, amelyik illik a bőrtípusodhoz. 
  • TONIZÁLJ – távolítsd el az arctisztító maradványait a bőrödről! Egyszerűen tegyél egy keveset egy vattakorongra, és gyengéden töröld át vele az arcodat és a dekoltázsodat. 
  • NAPPALI KRÉM – tedd teljessé az arcápolási rutinodat reggel egy a bőrtípusodnak megfelelő, fényvédőt is tartalmazó arckrémmel. 
  • ESTI ARCTISZTÍTÁS – használd azt az arctisztítót, amelyet reggel is alkalmaztál, hogy ne zavard össze a bőrödet. 
  • ÉJSZAKAI KRÉM – miután megtisztítottad az arcodat, vigyél fel egy kis tápláló krémet, hogy elősegítsd bőröd regenerálódását.

TIPP A PROFIKTÓL: EGYSZERŰSÍTSD A BŐRÁPOLÁSI RUTINODAT

Amikor rendbe teszed az arcápolási rutinodat, tartsd szem előtt, a KEVESEBB TÖBB elvet, és csak a valóban szükséges termékeket tartsd meg. Használj multifunkciós kozmetikumokat, például olyan arctisztítót, ami egyben hidratálja is a bőrödet. Ezzel nem csak időt spórolsz, de a bőröd meg is hálálja a törődést.


HOGYAN TEDD RENDBE AZ OTTHONODAT ÉS A GARDRÓBODAT

TESTÁPOLÁS: HOGYAN LEHET EZT JÓL CSINÁLNI

Amikor testápoló terméket választasz, győződj meg róla, hogy a bőrödnek leginkább megfelelő kozmetikumot fogod használni. Hajlamos a bőröd arra, hogy kiszáradjon? Figyelj arra, hogy a testápolód olyan hidratáló hatóanyagokat tartalmazzon, amelyek simává varázsolják a bőrödet.

HOGYAN TEDD RENDBE AZ OTTHONODAT ÉS A GARDRÓBODAT

Most, hogy sikeresen rendbe tetted a bőrápolási rutinodat, itt az ideje, hogy az otthonod többi helyiségében is rendet tegyél. Megmutatjuk, milyen egyszerűen felszámolhatod a gardróbodban uralkodó káoszt, és hogy mit tarts szem előtt, ha az otthonodban lévő tárgyak szortírozása a cél. Olvass tovább tippjeinkért!