Hogyan lehetnek gyönyörűek az ajkaid?

Hogyan lehetnek gyönyörűek az ajkaid?

A selymesen sima, gyönyörű ajkak titka. Az ajakápolás minden bőrápolási rutin kulcsfontosságú része, és ha megérted, hogyan működnek ajkaid, már azt is tudod, mit kell tenned, hogy egészségesek és szépek maradjanak.

Az ajkak jelentősége

Nagyon fontos, hogy szem előtt tartsuk, hány különböző feladata van ajkunknak, és ez miért jelenti azt, hogy különleges ápolást igényel.

Miért érzékenyek az ajkaink?

Az ujjbegyeken kívül az ajkakon van a legtöbb nyomásérzékelő receptor a tesünkön. Ha a nyomásérzékelő receptorok egy területen összpontosulnak, akkor ez kifinomultabb tapintást tesz lehetővé – ezért olyan érzékenyek az ajkaink, és ezért annyira fontos, hogy megfelelő módon ápoljuk őket.

Az ajak szerkezete: miben különbözik az átlagos bőrtől?

Nyilvánvaló, hogy az ajkunkon lévő bőr eltér arcbőrünk többi részétől, hiszen ajkunk egészen más szerepet tölt be.

Először is az ajkunkon lévő bőr felső rétege sokkal vékonyabb és finomabb, mindössze 3-4 rétegből áll, szemben az arcbőr többi részére jellemző 15-16 réteggel. Ajkaink azért rózsás árnyalatúak, mert az ajak bőre nem tartalmaz sok melanin sejtet, így a bőr mögötti vérerek láthatóvá válnak.

Nagy különbség az ajak bőre és a többi bőrfelület között, hogy az ajak bőrében nincsenek verejtékmirigyek és szőrtüszők. Ennek az lehet a következménye, hogy az ajkak viszonylag kevés nedvességhez vagy olajos anyaghoz jutnak hozzá, így gyorsabban kiszáradnak. A hidratáló ajakápoló, például a Labello Original 

napi használata segít a nedvesség pótlásában és az ajkak szépségének megőrzésében.

Hogyan biztosíthatod, hogy az ajkaid mindig szépek maradjanak?

Mivel az ajkak sokkal finomabbak, mint az arcbőr többi része, nagyon fontos, hogy ápolásukra olyan termékeket használjunk, amelyek eléggé gyengédek és nem okoznak irritációt.

Az ajkak nemcsak az érintésre sokkal érzékenyebbek, hanem szélsőséges időjárási viszonyok között jóval hajlamosabbak a kiszáradásra is. A nagy hideg, az alacsony páratartalom és a szél egyaránt okozhatja az ajkak töredezését, kisebesedését, ezért a jó ajakápoló használata rendkívül fontos a téli hónapokban.

Természetes háziszerekkel is elősegítheted, hogy ajkaid megőrizzék szépségüket – keverj össze mézet kristálycukorral, és máris kész a gyengéd ajakradír, mellyel egész évben puhává teheted ajkaidat.

 

Az ajkak megérdemlik a legjobb ápolást

Mivel az ajkaknak számtalan funkciót kell ellátniuk és szerkezetük rendkívül finom, sok figyelemre és gondoskodásra van szükségük ahhoz, hogy simák és egészségesek maradhassanak.

 

Mit csinálnak ajkaink nap mint nap?

Evés

Az ajkaknak talán az egyik legfontosabb funkciója a táplálkozásban betöltött szerepük. A túl sok sós vagy fűszeres étel azonban kiszáríthatja az ajkakat, ezért fontos, hogy odafigyelj rá, mit eszel.

Mit csinálnak ajkaink nap mint nap?

Ivás

Minden, amit megiszunk, hogy hidratáljuk szervezetünket, először áthalad ajkaink között. Ha sok vizet iszunk, ez segít, hogy ajkaink belülről hidratálódjanak és simának tűnjenek.

 

Mit csinálnak ajkaink nap mint nap?

Beszéd

Ajkaink nagy szerepet kapnak a másokkal való kommunikációban – ajkaink állandóan mozgásban vannak, amikor mondunk valamit.

 

Mit csinálnak ajkaink nap mint nap?

Csókolózás

Ajkunkat arra is használjuk, hogy megcsókoljunk másokat, és ez az összetartozás érzésének csodás kifejeződése. Az ajkunkban levő sok-sok idegvégződés fokozza a kellemes élményt.

Mit csinálnak ajkaink nap mint nap?

Mosolygás és nevetés

Ajkainkat rendszeresen használjuk érzelmeink kifejezésére is. Nem különös, hogy ha ajkainkat lefelé irányuló helyzetükből egy picit felfelé mozdítjuk, mennyire más benyomást gyakorolunk másokra?


Mit tehetsz, hogy ajkad szép legyen és kellemes érzetű legyen?

Ahhoz, hogy ajkaid szépek legyenek, nem kell sokat fáradoznod – csak kövess néhány tippet, és ápold megfelelően ajkaid.

5 top tipp a gyönyörű ajkakért

  • Kerüld a dohányzást és az alkoholt –száríthatják az ajkaid
  • Ha napra mész, mindig használj fényvédelmet is nyújtó ajakbalzsamot
  • Fogkeféddel gyengéden radírozd át, hámlaszd az ajkaid
  • Amikor összepréseled az ajkaid, vér áramlik beléjük, és ettől azonnal teltebbek lesznek
  • Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, hogy az ajkadban lévő sejtek hozzájuthassanak a tápanyagokhoz, és ajkaid szépek maradjanak

Találd meg az ajakápolás neked legmegfelelőbb módját

Különféle ajakápoló termékek egész sorából választhatod ki az egyéni igényeidnek leginkább megfelelőt.

Az olyan ajaápolók, mint a Labello Hydro Care könnyű formulájukkal gyorsan beszívódnak, és lággyá, selymesen simává teszik az ajkakat.

Ha egy kicsit gazdagabb formulát keresel, válaszd az ajakbalzsamokat. A Labello Vanilla Buttercream például olyan extra összetevőket tartalmaz, mint a shea vaj és a mandulaolaj, s ennek köszönhetően intenzíven hidratálja a száraz ajkakat.

Ha pedig itt az este és te egy árnyalatnyi színre vágysz, próbálj ki egy olyan sokoldalú terméket, mint amilyen a Labello Watermelon, mely ajakápoló és ajakszínező egyben!