Szépítő alvás: tippek a tökéletes éjszakai bőrápoláshoz

A bőröd megújítása. Egy régi bölcsesség szerint "az alvás a legjobb orvosság" – a közmondás pedig érvényes a stresszes bőr esetében is. Ha eleget alszol, akkor segítheted a bőröd regenerálódását és biztosíthatod, hogy ragyogó legyen az arcszíned.

A bőrünk akkor aktiválódik, amikor lefekszünk aludni

Az elegendő alvás nemcsak arról gondoskodik, hogy mentálisan éberek legyünk, hanem arról is, hogy a bőrsejtjeink is aktiválódjanak. Amikor alszunk, a testünk elkezdi működtetni a különféle regeneráló programjait. Tekints tehát erre az időszakra a nyugalom óráiként – a jutalmad pedig, hogy egészséges és regenerált lesz a bőröd!

Teljes gázzal a sejtregenerálásért

Az éjszaka varázslatos időszak. Rengeteg izgalmas dolog veszi kezdetét, amint becsukjuk a szemünket. Az alvás alatt a sejtjeink gyorsabban regenerálódnak, mint amikor ébren vagyunk és pihen az egész testünk. Ez arra vezethető vissza, hogy az anyagcserét szabályozó hormonok újrarendeződnek, ami nagyon fontos a bőrünk számára. 

A testünk éjszaka kizárólag a melatonin nevű alváshormont termeli, ami nemcsak arról gondoskodik, hogy kielégítően tudjunk aludni, hanem az antioxidáns-hatásnak köszönhetően,  kiegyenlíti a bőrhibáinkat és késlelteti a sejtjeink öregedési folyamatát. 

A kellemes illatok segítségével szépeket álmodhatunk 

Tudtad, hogy az orrod sohasem alszik? A mély szunyókálás alatt is ébren van ez a testrészed. Ez még nem minden, hiszen az orrunk a szaglás képességének segítségével az álmainkat is befolyásolja. A Bochum Egyetem kutatói végeztek egy olyan kísérletet, aminek a segítségével sikerült bebizonyítaniuk, hogy az illatok befolyásolhatják az álmainkat. A tudósok különféle aromákat raktak a kísérlet résztvevőinek orra alá. Az eredmény pedig az lett, hogy például a narancs illatától szebbek lesznek az álmok, míg a kellemetlen szagokkal pont az ellenkező hatást lehet elérni. Szóval ezek szerint jobb, ha kellemes illat van a hálószobádban - hidd el, nem bánod meg, ha hallgatsz a tanácsra!

Az éjszaka közepe

Röviden:

Egészséges alvás

Mennyi alvás kell a bőrnek?

Természetesen emberfüggő, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, azonban átlagosan éjszakánként 7-8 óra az ideális.
Éjszakai arcápolás thumbnail

Arcápolás éjjel-nappal

A nappalok és az éjszakák a yinhez és a yanghoz hasonlatosak, hiszen egymással teljesen ellentétesek, azonban együtt tökéletesen kiegészítik egymást. A bőröd is rendelkezik egy 24 órás ritmussal. Végezd úgy a nappali és éjszakai szépségápolást, hogy összhangba kerülj ezzel a ritmussal.

Napközben a bőrödnek védelemre van szüksége; éjszaka pedig regenerálódásra

A bőrödnek megvan a maga saját nappali és éjszakai bioritmusa. Nappal védelemre és hidratálásra van szüksége, míg éjszaka a természetes regenerálódás folyamatának jön el az ideje. Ennek okán a nappali és éjszakai krémeknek tökéletesen passzolniuk kell egymással. Mivel a bőr éjszaka azon fáradozik, hogy regenerálja magát, ezért az éjszakai krémek jobban hidratálnak és különösen sok aktív összetevőt tartalmaznak. A nappali használatra készült krémekkel ellentétben, az éjszakai termékekben nincsen fényvédő faktor. Éppen ezért, ne használd a nappali krémeket éjszaka, hiszen semmi szükség a fényvédelemre ebben az időszakban. Mindig olyan gondosan és rendszeresen alkalmazd az éjszakai krémet, mint a nappali használatra való termékeket. 
Tudj meg többet a megfelelő arcápolásról!

Nappali - kontra éjszakai arcápolás