arcápolás

Reggeli vs. esti arcápolás: Miben különböznek?

Míg bőrünknek éjszaka regenerálódásra van szüksége, addig nappal védelmet és hidratálást igényel. Miben különbözik a reggeli és az esti arcápolás, és hány termékre van valójában szükséged?

Miért van szükség arcápolásra?

arcápolásra

Az egészséges és üde bőr mögött minden korban alapos ápolás áll. A 25. életévünk körül három anyag kezd eltűnni a bőrünkből, amelyek felelősek a rugalmasságáért, a feszességéért és az üde kinézetért.

 

Ez a három nem más, mint a hialuronsav, a Q10 koenzim és a kollagén. Mivel a bőrben lévő mennyiségük az életkor előrehaladtával csökken, kezdenek megjelenni az első ráncok és finom vonalak, később pedig a mélyebbek... Lehetséges harcolni a természettel? Igen, lehet: A megfelelően kiválasztott bőrápolókkal, ezek helyes és mindenekelőtt rendszeres használatával.

 

A legfontosabb lépések közé tartozik a bőr intenzív hidratálása, aminek köszönhetően a bőr üde és rugalmas lesz. Arra is gondolni kell, hogy alaposan meg kell tisztítani minden szennyeződéstől, melyek megülnek a bőrön. És nem szabad kihagyni a bőr táplálását. Ebben segít a reggeli és az esti bőrápolási rutin.

Reggeli bőrápoló rutin

Alvás után bőrünk kipihent és friss, de fel kell készülnie mindenre, ami napközben vár rá. Gondoskodni kell a védelméről, létre kell hozni rajta egy láthatatlan, de annál hatékonyabb védőpajzsot. A napfény, a levegőből a bőrhöz tapadó apró szennyeződések, de a járművek légkondicionálásának negatív hatásai ellen is.
 

Hogyan kellene kinéznie a reggeli bőrápolási rutinnak?

Szemsmink

1. Tisztítsd meg az arcodat:

Tudtad, hogy az éjszaka folyamán a bőrünk faggyút választ ki? És ettől reggel meg kell szabadulni. A NIVEA Hydra Skin Effect Arctisztító micellás gél kíméletesen és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket.
eltávolítása

2. Vidd fel az arcszérumot

A bőrápoló szérumok nagy koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, melyek aztán a nap folyamán ápolják a bőrt. A NIVEA Cellular Hyaluron Professionális Szérum tiszta hialuronsavat tartalmaz, amely intenzív mélyidratációt biztosít a bőrnek akár 72 órán át.

A szérummal nem kell túlzásba esni. Igazán kevés is elég. Vidd fel, de ne csak az arcodra, hanem a nyak és a dekoltázs bőrére is – és adj neki nagyjából 1 percet, hogy beszívódjon. Mellesleg, ha többet akarsz tudni az arcszérumokról, olvasd el a cikkünket: Arcszérumok: A sima bőr titka?

krémet

3. Eljött a nappali krém ideje

Ez védőréteget képez a bőrön, amely minden szennyeződést felfog. Az ideális nappali krém a napsugarak ellen is megvéd. Ezek után már „csak“ az következik, amire a bőrödnek szüksége van: Hidratálás, ránctalanítás, feszesítés, bőrfrissítés. Eszerint (és természetesen a bőrtípus alapján) válaszd ki a nappali krémedet. Mondjuk a NIVEA Hydra Skin Effect Frissítő nappali hidratáló gél ragyogóvá varázsolja a bőrt, és a hialuronsavnak köszönhetően akár 72 órán át hidratál is.

Esti bőrápoló rutin

Este különösen fontos a bőrünk számára a tisztítás, hogy megszabaduljunk minden szennyeződéstől, ami napközben rákerült. Ugyanakkor szükséges a bőr hidratálása és felkészítése a regenerációra, amely az éjszaka folyamán várja.
 

Olyan az esti rutinod, amilyennek lennie kellene?

1. Szemsmink eltávolítása

Ne spórolj a tisztításhoz használt termékkel. A vattakorongot használat előtt alaposan itasd át, és csak ezután vidd fel az adott kozmetikumot. Miért? Ez megakadályozza a szem körüli érzékeny és vékony bőr túlzott "súrolását". A szemsmink eltávolítását az is megkönnyítheti, ha a vattapamacsokat egy pillanatra a szemedre nyomod – a szemfesték feloldódik, és nem kell dörzsölni. A vízálló kozmetikumokkal ügyesen elbánik egyébként például a Kétfázisú sminklemosó búzavirág kivonattal. Nem csak a bőröd fogja megköszönni az alapos sminkeltávolítást – a smink maradványai például kötőhártya-gyulladást is okozhatnak.

2. Rúzs eltávolítása

Úgy érzed, a nap végére nem maradt túl sok rúzs vagy szájfény az ajkadon? Ennek ellenére távolítsd el a maradékot. Az ajkak bőre és a környéke nagyon vékony – és gyakran csak egy kis szennyeződés is elegendő, hogy az elkövetkező hetek a kirepedezett ajkak elleni küzdelemről szóljanak.

3. Arctisztítás

És végre elérkeztünk az arc többi részéhez! Kezdd a homlokoddal, a szem környékétől haladj az orrod, majd az állad felé. Igyekezz, hogy minden mozdulatod befelé és ne kifelé irányuljon. Az arcodon kívül a nyakad és a dekoltázsod is tisztítsd meg. Nem véletlenül mondják, hogy éppen ezek a területek „árulják el“ a valódi korunkat. Menj biztosra a NIVEA Hydra Skin Effect Micellás vízzel, amely egyetlen mozdulattal tisztítja és felfrissíti a bőrt.

4. Ne feledd az éjszakai krémet

Éjszaka a bőrünknek mindenekelőtt regenerálódnia kell. A NIVEA Hydra Skin Effect Bőrregeneráló hidratáló éjszakai gél-krém tiszta hialuronsavat tartalmaz, amely mélyen hidratálja a bőrt. A többi sűrűbb éjszakai krémmel ellentétben ennek könnyed gél állaga van, amely nem hagy zsíros réteget maga után. Reggel így a bőröd friss, rugalmas és kipihent lesz.

Add meg a bőrödnek pontosan azt, amire szüksége van

Minden bőr más és másra van szüksége. A megfelelő kozmetikumok kiválasztása ugyanolyan fontos, mint maga a bőrápolás. Fogalmad sincs, milyen termékekhez nyúlj, és a drogéria polcai előtt úgy érzed magad, mint egy írástudatlan a könyvtár közepén? 

Mindenek előtt ismerd meg bőrtípusod, hogy annak megfelelő termékeket választhass.