Kíméletes ápolás a finom babahajnak

Kíméletes ápolás a finom babahajnak

Hogy a hajmosás sírás és könnyek nélküli szórakozás legyen. Fedezd fel a baba problémamentes hajmosását. Hogyan foglald le a picit, hogy fürdés közben inkább nevessen, mint sírjon? Próbálj ki néhány jól bevált trükköt.

Szórakoztasd a babát és a fürdés élvezetes lesz

Mi a problémamentes hajmosás titka?

A könnyed hajmosás fontos előfeltétele a kellően gyengéd ápoláson kívül a te empátiád. Mivel a gyerekek többsége nem szereti, ha vizes lesz az arca, a hajmosásnak szórakoztatónak és játékosnak kell lennie. Legyél felkészült, vértezd fel magad végtelen türelemmel és adj időt a gyermekednek. Használj nyugodt és biztató hangnemet, hogy biztos lehessen benne, nincs mitől félnie. 

Vannak babák, akik számára a játék a vízben nagyszerű szórakozás. A szülők általában először megfürdetik a gyermeket, aztán engedik játszani. A pici azonban nyugodtabb lesz, ha először játszhat, és a babasampont csak a végén vidd fel a hajára. Gyermeked tiszta vízben fog játszani és nem fázik meg a fejecskéje sem.

Gyermeked szereti a vizet és a fürdést? Jelentkezzetek közös úszótanfolyamra! Az anyukákkal közös pancsolást mindegyik apró úszó élvezni fogja. 

Az alábbi pontok segítenek neked és a gyermekednek is, hogy nyugodtak maradjatok:

  • Ne vedd túlságosan komolyan a hajmosást. 
  • Játssz a babával és énekelj neki, hogy szórakozás legyen számára a hajmosás. 
  • Tereld el a figyelmét a mosakodásról a kedvenc játékaival. 
  • A játék során csak úgy mellesleg mosd meg a haját. 
  • Próbáld ki a szemvédő fejpántot, amely megvédi a baba arcát a habtól és a víztől.
  • Tereld el a figyelmét a mosakodásról a számára érdekes zuhanyrózsával, a haját folyó víz helyett inkább mosakodó kendővel öblítsd le. 

Használj kímélő babasampont

Ne terheld a finom babahajat nem megfelelő samponokkal és használj speciális, kímélő babatermékeket. Próbáld ki például a kifejezetten babák és kisgyermekek számára kifejlesztett NIVEA Kids 2 az 1-ben Tusfürdő és Sampon. Ezzel gyermeked testét és haját is megmoshatod, a kamillát tartalmazó összetétel védi a baba bőrét a kiszáradástól és nagyon kíméletes az érzékeny szemmel is.  A baba bőre annyira selymes és finom – ápolásához a legkíméletesebb termékekre van szükséged. Érdekel a legkisebbek bőrápolása?


A babahaj éppen erősödik

A babahaj sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért fokozott figyelemmel és kíméletességgel ápold. A loknik és a göndör tincsek is sokkal könnyebben kialakulnak, mint a felnőtteknél. A hajszálak és a fejbőr pedig világosabbak, mint két-három év múlva.