Testápolás ősszel

Testápolás ősszel, avagy A vénasszonyok nyarától az első igazi fagyokig

Színes falevelek tengere, még enyhén melegítő napsugár, esténként bekuckózni a meleg takaró alá a kedvenc könyvünkkel. Pontosan így festenek az ideális őszi napok. A valóság azonban más szokott lenni: hamar sötétedik, a hajunkat tönkreteszi a nyirkos levegő, az ajkunk berepedezik a hidegtől, és rossz kedvűek vagyunk a ronda időjárástól.... Van azonban számodra pár tippünk, hogyan kezeld mindezt. Hogyan ápold az arcodat, a bőrödet, de még a lelkedet is az őszi hónapokban.

Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől, és keltsd életre a bőrödet

Az első lépés, amit meg kellene tenned, és nem csak a tikkasztó nyár után, hanem rendszeresen, hogy alaposan megtisztítod a bőröd, így megszabadulsz az apró szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől is.

Nem kell rögtön felkeresned a környék összes kozmetikusát. Megoldás, vagy legalábbis elsősegély lehet a NIVEA Rizses Arcradírja kombinált bőrre, amely kifejezetten az elhalt hámsejtek eltávolítására lett kitalálva. A folyamat végén, ami csak pár percet vesz igénybe, az aloe vera kivonatnak is köszönhetően a bőröd gyönyörűen tiszta és matt lesz. 


Tisztíts és hidratálj. Megy ez egyszerre is!

Alap a rendszeres bőrtisztítás, főleg, ha városi környezetben mozogsz, ahol természetesen több a por és a szennyeződés a levegőben. A bőröd azonban nemcsak a ragyogó tisztaságot, hanem az alapos hidratálást is meghálálja. Egyébként a nem hidratált bőr sokkal öregebbnek látszik.
testapolas
A bőrtisztítást és a hidratálást játszva, 20 perc alatt letudhatod, ha rábízod magad a NIVEA Urban Skin Detox Pórusfinomító Lehúzható Arcmaszk mattító lehúzható arcmaszk gondoskodására. Az elhalt hámsejteken kívül, amelyeknek már nincs keresnivalója az arcodon, a felesleges faggyútól is megszabadít. Végül akár egy évvel is fiatalabbnak látszol majd. 
kvet na podzim
Tippünk: Nincs 20 perced? Végezz el legalább egy gyors procedúrát a NIVEA Urban Skin Detox 10 Perces Fátyolmaszk méregtelenítő maszkkal, amely – többek között a magnóliakivonatnak köszönhetően – hidratálttá, üdévé és selymessé varázsolja a bőrt. 

Az ősz a nedves levegő és a begöndörödött haj időszaka

Az ősz nem tartozik a legvidámabb időszakok közé, a nők sem igazán szeretik, és ennek egyik oka, hogy nagyon gyorsan tönkreteszi a gondosan elkészített frizurát, hiszen az időjárás ilyenkor jellemzően eléggé nyirkos és hűvös. Ha az utcára lépés után két perccel az az érzésed, hogy a tökéletesen kivasalt hajad egy fajtiszta puli bundájára hasonlít, tudd, hogy nem vagy ezzel egyedül.

Az időjárást ugyan nem vagyunk képesek megváltoztatni, de jól tudjuk, miért olyan fontos a hajápolás ebben az évszakban is, amikor legszívesebben egyszerűen csak kontyba tekernéd, és nem szenvednél vele tovább. Eljön ugyanis a tél, utána pedig a tavasz, amire már most kezdheted felkészíteni a tincseidet. Nem kell mást tenned, csak válaszd ki a megfelelő sampont és élvezd a kényeztetést.

Egy ász is van a kezünkben. A NIVEA Forming Spray Straight Hajformázó Lakk nemcsak a kívánt forma megalkotásában segít, hanem a nedvességtől és a nem kívánatos göndörödéstől is megvédi a hajat. 

Tippünk: Természetes göndör haj büszke tulajdonosa vagy? Nyűgözd le a környezeted tökéletes frizurával, amikor senki sem számít rá! A NIVEA Forming Spray Curl Hajformázó lakkal ez gyerekjáték les.

zena ve svetru
women in window

Nem csak testápolás. Relaxálás és kényeztetés is.

Ősszel a kevés napsütés és az élettel teli nyár elmúlása miatt borús gondolataink támadhatnak, éppen ezért többet kellene foglalkoznunk magunkkal, és rendszeresen kellene időt szakítanunk arra, ami örömöt okoz. Ez lehet akár egy egyszerű arctisztítás is, aminek azonnali eredménye van, és ami biztosan mosolyt varázsol az arcodra, vagy akár egy forró zuhany, vagy egy sampon, amely vágyakozás és irigység tárgyáva teszi a hajadat. 

Egyébként az ősszel szorosan összefügg az ún. hygge-jelenség: A boldog élet titka dán stílusban, amit egy ki túlzással így is jellemeznek: „Az érzés, mikor forró kakaóval a kezedben ülsz egy meleg plédbe burkolózva, a kedvenc könyvedet olvasod, és az ablaküvegen esőkopogás hallatszik.“ Cikksorozatunknak köszönhetően Élvezd maximálisan a hygge őszt

background image