Mozdulj ki a barátnőiddel!

Mozdulj ki a barátnőiddel!

A kicsi nélküled is rendben lesz. Ne félj kimozdulni a baba nélkül. Neked is szükséged van „énidőre“. Segítünk megszabadulni a kétségektől, vajon nem túl korai-e?

Ne félj kimozdulni a baba nélkül

A születéstől kezdve a világ csak a baba körül forog. Az anyukák pedig gyakran elfeledkeznek magukról. Ha a babagondozás az életed legszebb időszaka is, nem feltétlenül szükséges, hogy teljes állású anyuka legyél. Egy kétéves gyermek minden további nélkül elvan nélküled akár pár napig is, nem csak pár óra erejéig. És ez többnyire még a javára is válik.
...

Mozdulj ki a baba nélkül: Valóban menni fog?

Nem csoda, ha a gyermekedet nézve (aki nem olyan régen még állandó figyelmet igényelt) ezek a kérdések forognak a fejedben: Mi lesz, ha sírni fog? Boldogul nélkülem is? Ne félj, jobban veszi majd az akadályt, mint te magad. Egy kétévesnek már ritkán van szüksége anyatejre. Többnyire már szilárd ételekkel táplálkozik, amit apa vagy valamelyik nagyszülő is nyugodtan elkészíthet neki. 

Ebben a korban a gyermekek ráadásul minden változást örömmel vesznek. Felfedezni akarnak, új kalandok után kutatnak. Hatalmas izgalom lesz a számukra, ha pár óráig vagy napig mással is találkoznak az anyukájukon kívül. 


Kerüld el a hibákat

Ne akkor szökj el, ha senki sem lát. A szülők gyakran választják ezt a módszert abban a hiszemben, hogy így a gyermek számára a helyzet elviselhetőbb lesz. Éppen ellenkezőleg. Sokkal jobb megoldás, ha a gyermeknek nyugodtan elmagyarázzuk, hová megyünk és mikor jövünk vissza. A búcsúzást ne nyújtsuk feleslegesen hosszúra

 

Töltődj fel energiával

„Anyasági, ám határozottan nem szabadság.“ Nem csak üres kiáltás a semmibe. Ez a mondás sok igazságot rejt. Éjjel-nappal anyának lenni időnként kimerítő lehet. Egyszer-egyszer ezért szükséges kikapcsolni és feltölteni az elemeket. Űzd el a szuperanyákról szóló gondolataidat, hiszen mindenki megérdemli a pihenést. Idézd fel, mi érdekelt a gyermek születése előtt, és porold le a régi hobbijaid. Emeld fel a telefont, és hívd össze a barátnőket. A ma este csak a tiétek lesz. 
...

Számít, ki vigyáz a gyermekre

Gondold át, ki fog vigyázni a csöppségre. A legideálisabb természetesen, ha a gyermeket rá tudod bízni a nagyszülőkre, a társadra, a nagynénire... Ha nincs ilyen lehetőséged, keress fel egy szakértő ügynökséget. Ha nagyszerű ajánlásokkal rendelkező céget bízol meg, sokkal jobban fogod élvezni az „énidőt“. Tudni fogod ugyanis, hogy a kicsi jó kezekben van. 
...

Élvezd

Készülj fel alaposan a görbe estére, és élvezd ki minden pillanatát! Nyugodtan bízd a gyereket az apára vagy a nagyira pár órával korábban, és élvezd a szépítkezést is. Frissítsd fel az arcodat arcmaszkkal. Készíts manikűrt, figyelj oda a sminkedre, és kápráztasd el a barátnőidet valamilyen trendi frizurával. Mosolyogva lépj ki az ajtón, a lelkiismeretfurdalást pedig hagyd otthon.  
...

Teremts hagyományt

Ne félj attól, hogy a barátnőzést és a hobbidat rendszeressé tedd. Teremts hagyományt! Hozz létre olyan pillanatokat, amikor rövid időre félreteszed az anyaságot, és kimozdulsz a lakásból a kicsi nélkül. 
...