• Mind
  • Cikk
  • Videó
Szűrés
Rendezés

A bababőr finom és különösen érzékeny

Az emberi bőr egy természetes ún. védőgátat képez a testünkön, amely megóv a környezeti hatásokkal szemben, a káros ingerektől, és megelőzi annak kiszáradását. A felnőtt bőr is könnyebben megbirkózik ezekkel a nehéz kihívásokkal, ha a bőrtípusnak megfelelő, tudatos ápolást kap. A száraz vagy a különösen érzékeny bőr például speciális termékeket igényel, és ez még inkább igaz a finom, szenzitív bababőrre. Egy újszülött bőre sokkal érzékenyebb, mint egy növésben lévő gyermeké, mert a védő funkciót ellátó lipidrétege és természetes savköpenye még nem fejlődött ki. A bőr a születést követő néhány hónapban szokik hozzá a környezeti hatásokhoz. Eközben számos funkció is továbbfejlődik, de a legfrissebb orvosi eredmények szerint a baba teljes első éve szükséges ahhoz, hogy ez a folyamat végbemenjen. Ez idő alatt a baba bőrét nagy igénybevétel éri, a bőrfunkciók gondos megfigyelése, a szerető gondoskodás és az olyan ápoló termékek használata, melyeket kifejezetten a bababőr igényeire fejlesztettek ki, hozzájárulnak annak megfelelő fejlődéséhez, és elősegítik egészséges életútjának kialakulását.

Fürdik és úszik a baba, igazi jutalom - megfelelő gondoskodással

Ahhoz, hogy kifejlődjön a baba bőrének természetes védekező funkciója, időre van szükség. A bababőr optimális védelmének első lépése az alapos tisztítás, melyet gondosan és finoman végezz, heti két vagy három fürdetés alkalmával. A fürdetés akkor nyugtató és pihentető szórakozás a babának, ha a szobahőrmérséklet 22-24°C közé esik, a víz hőmérséklete pedig 37°C körül van. A fürdetés ne tartson tovább 5-7 percnél, mert a baba bőre túlságosan kiszáradhat a vízben. Az első hat hétben elegendő ehhez pusztán vizet használni. Később, egy kevés olívaolajat is adhatunk a fürdővízhez gyengéd, hidratáló esszenciaként, míg a kora gyermekkor igényeire kifejlesztett babasampon és -fürdető kellemes élményt nyújt, és megakadályozza, hogy a baba bőre veszítsen hidratáltságából. Fürdetés után használj hidratáló krémet vagy tápláló olajokat, melyek segítenek helyreállítani a bőr fiziológiai egyensúlyát, valamint olaj- és nedvességtartalommal teli védőréteget képeznek a bőrön. Ha a kisbaba úszás közben fokozott mértékben érintkezik vízzel, utána alaposan hidratáljuk a bőrét, így a pancsolás is élmény marad.

Gyengéd ápolás a pelenkával fedett bőrnek

Az érzékeny bababőr különösen védtelen a pelenkával fedett területen, ezért itt elengedhetetlen a gondos tisztítás és a rendszeres ápolás. Az alapos fürdetés és szárítkozás után érdemes a kipirosodott foltokra, pelenkiakiütésre kifejlesztett krémet használni. Jó, ha tudod, hogy a testhez jól illeszkedő és gyakran cserélt pelenka megakadályozza a nedves környezet kialakulását, amely irritálja a bőrt és sebezhetővé teszi a mozgás közbeni ártalmakkal szemben. A speciálisan kifejlesztett ápoló termékek támogatják a baba egészségét, és elősegítik a jó közérzetet is: gyengéd törlőkendőkkel tisztán tarthatod a baba bőrét, és a nyugtató hidratálásnak köszönhetően a popsi körüli irritált terület is fellélegezhet. A babahintőpor megakadályozza a viszketést és megelőzi az irritációt, a pelenkakiütésekre kifejlesztett krém pedig visszatartja a nedvességet, segít a pirosság, valamint az irritáció csökkentésében is. A NIVEA hosszú múltra visszatekintő tapasztalatával gyengéd, hatásos és a bőrrel kompatibilis termékeket fejleszt minden korosztály számára. Kínálata kifejezetten az érzékeny bababőr igényeinek figyelembevételével készült, mely az egészséges fejlődést is támogatja.