Ápold a hajadat úgy, mint egy profi!

Ápold a hajadat úgy, mint egy profi!

Lehet, hogy azt gondolod, hogy egy olyan egyszerű dologhoz, mint a hajmosás és a -szárítás, nincs szükség útmutatóra. Meglepődnél, hány férfi csinálja mindezt rosszul. Igazán rosszul. Gyere, és ismerd meg azt a 3 lépést, amelyeknek köszönhetően profi leszel a hajápolásban!

Hajmosás: Hogyan fogj hozzá?

1) Először ellenőrizd a víz hőmérsékletét! A hideg zuhany ugyan reggelente tökéletesen élénkíti a vérkeringésedet, de a hajmosásban már nem ennyire hatékony. Viszont a forró zuhany sem ideális, irritálhatja vagy akár meg is égetheti a fejbőrt.

2) Ha már kellemesen langyos a víz, masszírozz a hajadba egy kevés sampont (maximum tíz mogyorónyi mennyiséget)! A szükségesnél több sampon semmivel sem tisztítja jobban a hajat, csak több hab keletkezik, amit aztán nehezebb kimosni. 

3) Sokan nem öblítik le alaposan a hajukat. A hajszálakon így sampon és faggyú marad, amitől a haj elnehezül és fakó lesz. Úgy tudod a hajadat alaposan leöblíteni, ha legalább 30 másodpercig engeded rá a vizet, miközben átfésülöd az ujjaiddal. Ez határozottan hatékonyabb, mint gyorsan alányomni a fejedet a zuhanynak vagy belebukni a kádba.

hogyan kell mosni a hajad
4) A férfiak többsége nem használ hajbalzsamot. Te azonban nem tartozol a többséghez. A jó minőségű hajbalzsam kisimítja a hajszálakat egészen a végekig, amelyek így rugalmasak és fényesek lesznek. Tegyél a tenyeredbe egy kevés balzsamot, de azt soha ne vidd fel egyenesen a hajra vagy a fejbőrre! Masszírozd a hajvégekbe, amelyek általában a legsérültebbek. A samponnal ellentétben hagyd a hajbalzsamot egy-két percig hatni, majd alaposan öblítsd le!

Hajszárítás: Legfontosabb a haj védelme

A hajmosás befejezésének legjobb módja, ha törölközővel óvatosan felitatod a vizet a hajszálakról, majd engeded a hajadat szabadon megszáradni. Ez azonban nem mindig kényelmes megoldás – különösen, ha sietsz vagy hosszabb hajad van. A hajszárító használata ugyan meggyorsítja és könnyebbé teszi a folyamatot, a forró levegő azonban károsíthatja – töredezettebbé és szárazabbá teheti – a hajszálakat.

Sajátíts el pár egyszerű trükköt, hogy elkerülhesd a hajszárítás negatív hatásait:

1) Hajszárítás előtt mindig töröld át a hajadat törölközővel. Hagyd egy kicsit a fejeden, hogy magába szívhassa a nedvesség nagy részét!

2) A hajszárítót tartsd legalább 20 cm-nyi távolságra a fejedtől, és mozgasd állandóan, nehogy kiszárítsd vagy megégesd a hajadat!

3) A hajszárítót ne a legmagasabb fokozaton használd, hiszen ez egyenes út a hajszálak sérüléséhez és a fejbőrt is irritálja.

4) Létezik több nagyszerű termék, amely segít megóvni a hajszálakat a meleg levegő okozta sérülésektől, de ezek használata a frizura formájától is függ. A hajformázót használd a hajszárítás megkezdése előtt!


Hajformázásból kitűnő

A frizura végső formája függ a hajvágástól és a hajszálak minőségétől is. Tekintettel arra, hogy minden frizura más-más formázást igényel, kezdjük a hajadnak megfelelő hajformázó termékek kiválasztásával. Hogyan? Választhatsz a paszták, krémek, zselék, viaszok, pomádék vagy éppen habok közül. Milyen lehetőségei vannak hát a modern férfinak?
hajformázás

PASZTA: Elsősorban különösen nagy rugalmasságának köszönhetően lehet remek választás, mert lehetővé teszi, hogy a nap folyamán újra és újra megigazítsd vagy átformázd a hajadat anélkül, hogy további termékekre lenne szükséged.

 

LAKK: Ideális választás a maximális rögzítés és a dús hatás eléréséhez. Legyél azonban óvatos, ne vidd túlzásba a használatát. A nagy mennyiségű lakk száradás után korpához hasonlító nyomot hagyhat a hajadon!
Nézd meg, mi mindent alkothatsz a fenti termékek segítségével! Íme 7+1 fantasztikus férfi frizura!

VIASZ: Tökéletes a rövidre nyírt haj esetében, mert fényessé, rugalmassá teszi a hajat és közepesen fixál. Ha azonban vékonyszálú vagy hosszú hajad van, kerüld el, mert a viasztól csak feleslegesen összetapadna. Használat előtt ne felejtsd el felmelegíteni a viaszt a tenyeredben!

 

ZSELÉ: Ideális a különleges frizurák kialakításához. A zselék segítségével könnyel elérhető az ún. „vizes hatás“, és maximális csillogást adnak a hajnak, miközben hosszú időre rögzítik a frizurát. Ne használj azonban hajzselét, ha vékonyszálú hajad van, mert messziről látszani fog a fejbőröd!