Trendek az intim területek borotválásában

Trendek a borotválkozásban? Mi a divat az intim területeken?

FEDEZD FEL AZ ÉRZÉKENY BŐRÁPOLÁS KÜLÖNLEGES FORMÁIT ÉS TIPPJEIT.

Az intim területek természetes szőrzete ismét kezd divatba jönni, a nők többsége mégis még mindig a különböző intim fazonokat részesíti előnyben. Némely hölgyeknek azonban az egyszerű rövidítés vagy borotválás nem elég. Így időről időre új trendek jelennek meg az intim területek ápolásában, aminek köszönhetően az eredmény nem csupán tökéletesen rendezett, hanem egészen különleges is lehet.

Legyen a bőröd bársonyos borotválkozás után is

Elhatároztad, hogy „ott lent“ is kipróbálsz valami újat? Még mielőtt különleges fazonírozásba kezdenél, készítsd fel alaposan a bőrödet – ennek köszönhetően borotválkozás után is bársonyos és irritáció mentes lesz. 
Legyen a bőröd bársonyos borotválkozás után is

A hosszú szőrzetet előbb nyírd le. A hosszú szőrzet eltávolításához ne használj borotvát. 
Zuhanyozz le meleg vízzel vagy vegyél egy meleg fürdőt. A bőr pórusai így kinyílnak, a szőrszálak megpuhulnak és az intim területek borotválása sokkal könnyebb lesz. 
Válassz intim területekre szánt borotvakrémet. Vidd fel kis mennyiségben, és győződj meg róla, hogy a termék csakis a bőr felületén maradjon. 
Használj mindig új borotvát. Így csökkented az irritációt és az eredmény sokkal kellemesebb lesz. 
A szőrszálak növekedési irányában húzd a borotvát. A növekedéssel ellentétes irányú borotválás irritációhoz, kiütésekhez és szőrbenövésekhez vezethet. 
Ne spórolj a borotválkozás utáni bőrápoláson. Fontos az alapos hidratálás – használj kizárólag intim területek ápolására kifejlesztett parfümmentes termékeket. 


Felkészültél a változásra?

Akkor nézzük meg a manapság leginkább kedvelt intim fazonokat.

Leszállópálya: a privát kifutópályád

Egyszerűségének köszönhetően ez a fazon nagyon közkedvelt a hölgyek körében. Az intim területek szőrzetét nyírd téglalap alakúra, amely az alhasnál kezdődik és közvetlenül a csikló felett ér véget. Ez a sáv legyen aránylag keskeny, de rajtad múlik, mennyire széles és hosszú lesz végül. 

Ha először próbálod kialakítani ezt a fazont, javasoljuk, hogy a sávot hagyd szélesebbre és hosszabbra, és csak fokozatosan rövidítsd a kívánt alakúra. Így könnyen elérheted a kívánt eredményt, és nem kell izgulnod, hogy a tervezettnél sokkal messzebbre jutottál. 

 

Szív: romantikus gesztus meglepetéssel

Az intim területek bőre nagyon érzékeny és olyan behatásokra is reagál, amelyek más területeket egyáltalán nem irritálnak. Szeretnéd megőrizni az egészséges egyensúlyt? Tudj meg mindent az intim testápolásról!

Szív: romantikus gesztus meglepetéssel

Meg akarod lepni a partnered Valentinkor vagy szeretnéd különlegessé tenni a közös évfordulót? A bugyidban található szívecske kellemes ráhangolódást biztosít. Hogyan láss neki? Hogy az előkészületek alatt ne idegeskedj feleslegesen, ennek a romantikus fazonnak a kialakításához készíts vagy vásárolj sablont. 

Ez lényegében egy szív alakú minta, ami körül leborotválhatod a szőrzetet. Némely hölgyek ennél még tovább mennek, és pirosra vagy rózsaszínűre festik a szívecskét. Te is ki akarod próbálni? Javasoljuk, hogy az intim szőrzetet még formázás előtt fesd be, mert a festék irritálhatja a frissen leborotvált bőrt. Válassz olyan festéket, amelyet kifejezetten intim területekre szántak. 

Gyémánt: mutasd meg, hogy valódi kincset rejtegetsz

Gyémánt: mutasd meg, hogy valódi kincset rejtegetsz

Talán a szívecske túl elcsépeltnek tűnik számodra és valami szokatlant szeretnél. A gyémántforma háromszög alapú, ezért az intim területek díszeként nagyon beválik. A szívhez hasonlóan a gyémánt fazont is kialakíthatod egy vásárolt vagy saját kezűleg elkészített sablon segítségével úgy, hogy a forma igazán tökéletes legyen. 

Ebben az esetben is kipróbálhatod a szőrzet színezését, és messze nem kell csak a piros vagy a rózsaszín árnyalataiban gondolkoznod. Némely hölgyek ezt a fazont még apró kövek ragasztásával vagy más kiegészítőkkel is díszítik, hogy a végeredmény még hatásosabb legyen. 

Brazil stílus: búcsúzz el a szőrszálaktól

A híres brazil fazon esélyt sem ad a szőrzetnek – egyszerűen „le mindent“. A szőrzetformázással ellentétben ugyan sokkal egyszerűbb, ugyanakkor fokozott óvatosságot igényel. Az intim területek érzékeny redőit borotválva nagyon vigyázz, hogy ne rontsd el a végeredményt apró sebekkel vagy vágásokkal.  

Ha nem szeretnél egyedül kínlódni az intim szőrzet eltávolításával, látogass el valamelyik speciális szalonba, ahol a brazil fazont gyanta vagy cukorgyanta segítségével azonnal megcsinálják. A borotválással ellentétben a profi brazil epilálás hosszabb ideig tartó simaságot eredményez, ugyanakkor fájdalmasabb is.