A száraz bőr ápolása a kezeken

A száraz bőr ápolása a kezeken

Így veheted fel a harcot egész évben a száraz bőr ellen a kezeiden. Annyi mindenre használjuk a kezeinket, nem csoda, hogy hajlamosak kiszáradni. Tudd meg, mi áll a probléma hátterében, és hogy hogyan ápolhatod őket.

Miért szárad ki a kezünk?

Számos különböző oka van annak, ha a kéz bőre kiszárad, érdessé válik vagy durva lesz a tapintása.

Miért érzem olyan száraznak a kezeimet?

Mindegy, hogy mivel foglalkozunk, bármit is teszünk a hétköznapokban, az meglátszik a kezeinken. Mivel folyamatosan terhelésnek vannak kitéve, és különböző környezeti hatások érik, nem csoda, hogy kiszárad, érdessé, sokszor berepedezetté válik. 

Amikor bőrápolásról beszélünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk a kezeinkről annak ellenére, hogy a bőrünk ott legalább annyira érzékeny, mint az arcunk néhány területén. Itt az idő, hogy megfelelően gondoskodjunk róluk, és úgy foglalkozzunk velük, ahogyan azt megérdemlik.
boldog-barna-lany-vizet-iszik

Ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz, akkor kezeidet is megfelelően hidratálod.

Sokan elfelejtik, hogy az egészséges bőr a belső hidratálásnál kezdődik. Ez alól a kezünk sem kivétel. Ha simák és hidratáltak a kezeid, biztos lehetsz benne, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztasz.

5 általános ok, amiért kiszárad a bőr a kezünkön

  • Hideg és szeles időjárás
  • UVA- és UVB-sugarak érik
  • Háztartási tisztítószerek 
  • Túl gyakori kézmosás
  • Fűtés és klíma használata
background

Mit tehetsz azért, hogy megelőzd a bőröd kiszáradását?

A száraz kéz valóban problémát jelenthet, tudd meg, hogyan ápolhatod, és hogyan állíthatod vissza egészséges állapotát.

Hogyan ápold a százaz bőrt a kezeden

Nem mindig könnyű megelőzni a bőr kiszáradását, de megfelelő ápolószerek használatával újra hidratálttá varázsolhatod a kezeidet. 

Ha olyan munkát végzel, amely során folyamatosan igénybe van véve a kezed, durva anyagokkal érintkezel, különösen fontos, hogy jó minőségű kézkrémet használj, rendszeresen. A NIVEA Repair & Care Kézkrém intenzíven ápolja és nyugtatja a kiszáradt  és berepedezett bőrt, tökéletes megoldás, ha bőrödnek extra ápolásra van szüksége. 

A NIVEA Smooth Sensation Testápolószintén egy olyan krém, ami gyógyírt jelent a száraz kezek számára. Shea vajjal, glicerinnel dúsított formulája revitalizálja a bőrt és tapinthatóan puhábbá varázsolja. Pillekönnyű, gyorsan beszívódik, így tökéletes társ az utazáshoz. 

Sok nő még mindig a klasszikus NIVEA Creme egyedülálló formulájára esküszik, ha kézápolásról van szó. A száz éves kreáció tökéletes a száraz kezekre, minden olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek segítségével a bőr sima és táplált marad. 


A kezeknek is szükségük van radírozásra

Ha hámlasztásról beszélünk, a kezeket gyakran kihagyjuk a rituáléból, annak ellenére, hogy a kéz bőre vékonyabb, mint az arc egyes részei. A kezek radírozásával megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, a bőröd frissebbé válik, így búcsút inthetsz a száraz, pikkelyes bőrnek.
5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Kerüld a kézszárítókat

A forró levegős kézszárítók csábítónak tűnhetnek, azonban az extrém meleg, valamint a magas nyomással érkező hő dehidratálttá teszik a kezeket, sőt, akár irritációt is okozhatnak. Mindig tarts magadnál egy csomag zsebkendőt, és inkább azzal töröld szárazra a kezeidet.
5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Mosogatás gumikesztyűben

A mosogatás a legtöbb ember életében mindennapos teendő, de sokan tapasztalják, hogy a forró víz hosszú idő után valóban kiszárítja a kezet. Használj gumikesztyűt! Így az edényeid is csillogóak lesznek, és a kezed is ép marad.
5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Szerezz be párásítót

A páratartalom növelésével a lakásodban nagymértékben felveheted a harcot a kiszáradt bőrrel. A száraz levegő hozzájárul ahhoz, hogy bőröd veszítsen nedvesség tartalmából, főleg abban az esetben, ha sok időt töltesz egy olyan helyiségben, aminek nem elég páradús a levegője. Ha úgy érzed, száraz otthonodban a levegő, szerezz be egy párásítót, a nedvesség a kiszáradt kezeiden is segíteni fog, és egészségesebbnek fognak tűnni.
5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Ne mosd túl a kezeidet

A forró vízzel történő túl gyakori kézmosás szárazzá és durvává teheti a kezeidet. Amikor csak lehet, forró víz helyett használj meleg vizet, és győződj meg arról, hogy a kézmosó gyengéd legyen a bőrödhöz.
5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Éjszakára használj tápláló krémet

Ha a kezeden a bőr rendkívüli mértékben kiszárad, kend be éjszakára intenzíven hidratáló kozmetikummal. Lefekvés előtt vigyél fel egy nagyobb mennyiségű NIVEA Creme-t a kezedre, mielőtt felhúzol egy pár pamut kesztyűt, így a nedvesség biztosan bejut a bőrödbe, és amennyire lehet, felszívódik.