A száraz bőr ápolása a kezeken

A száraz bőr ápolása a kezeken

Így veheted fel a harcot egész évben a száraz bőr ellen a kezeiden. Annyi mindenre használjuk a kezeinket, nem csoda, hogy hajlamosak kiszáradni. Tudd meg, mi áll a probléma hátterében, és hogy hogyan ápolhatod őket.

Miért szárad ki a kezünk?

Számos különböző oka van annak, ha a kéz bőre kiszárad, érdessé válik vagy durva lesz a tapintása.

Miért érzem olyan száraznak a kezeimet?

Mindegy, hogy mivel foglalkozunk, bármit is teszünk a hétköznapokban, az meglátszik a kezeinken. Mivel folyamatosan terhelésnek vannak kitéve, és különböző környezeti hatások érik, nem csoda, hogy kiszárad, érdessé, sokszor berepedezetté válik. 

Amikor bőrápolásról beszélünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk a kezeinkről annak ellenére, hogy a bőrünk ott legalább annyira érzékeny, mint az arcunk néhány területén. Itt az idő, hogy megfelelően gondoskodjunk róluk, és úgy foglalkozzunk velük, ahogyan azt megérdemlik.

Ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz, akkor kezeidet is megfelelően hidratálod.

Sokan elfelejtik, hogy az egészséges bőr a belső hidratálásnál kezdődik. Ez alól a kezünk sem kivétel. Ha simák és hidratáltak a kezeid, biztos lehetsz benne, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztasz.

5 általános ok, amiért kiszárad a bőr a kezünkön

  • Hideg és szeles időjárás
  • UVA- és UVB-sugarak érik
  • Háztartási tisztítószerek 
  • Túl gyakori kézmosás
  • Fűtés és klíma használata

Mit tehetsz azért, hogy megelőzd a bőröd kiszáradását?

A száraz kéz valóban problémát jelenthet, tudd meg, hogyan ápolhatod, és hogyan állíthatod vissza egészséges állapotát.

Hogyan ápold a százaz bőrt a kezeden

Nem mindig könnyű megelőzni a bőr kiszáradását, de megfelelő ápolószerek használatával újra hidratálttá varázsolhatod a kezeidet. 

Ha olyan munkát végzel, amely során folyamatosan igénybe van véve a kezed, durva anyagokkal érintkezel, különösen fontos, hogy jó minőségű kézkrémet használj, rendszeresen. A NIVEA Repair & Care Kézkrém intenzíven ápolja és nyugtatja a kiszáradt  és berepedezett bőrt, tökéletes megoldás, ha bőrödnek extra ápolásra van szüksége. 

A NIVEA Smooth Sensation Testápolószintén egy olyan krém, ami gyógyírt jelent a száraz kezek számára. Shea vajjal, glicerinnel dúsított formulája revitalizálja a bőrt és tapinthatóan puhábbá varázsolja. Pillekönnyű, gyorsan beszívódik, így tökéletes társ az utazáshoz. 

Sok nő még mindig a klasszikus NIVEA Creme egyedülálló formulájára esküszik, ha kézápolásról van szó. A száz éves kreáció tökéletes a száraz kezekre, minden olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek segítségével a bőr sima és táplált marad. 


A kezeknek is szükségük van radírozásra

Ha hámlasztásról beszélünk, a kezeket gyakran kihagyjuk a rituáléból, annak ellenére, hogy a kéz bőre vékonyabb, mint az arc egyes részei. A kezek radírozásával megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, a bőröd frissebbé válik, így búcsút inthetsz a száraz, pikkelyes bőrnek.

5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Kerüld a kézszárítókat

A forró levegős kézszárítók csábítónak tűnhetnek, azonban az extrém meleg, valamint a magas nyomással érkező hő dehidratálttá teszik a kezeket, sőt, akár irritációt is okozhatnak. Mindig tarts magadnál egy csomag zsebkendőt, és inkább azzal töröld szárazra a kezeidet.

5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Mosogatás gumikesztyűben

A mosogatás a legtöbb ember életében mindennapos teendő, de sokan tapasztalják, hogy a forró víz hosszú idő után valóban kiszárítja a kezet. Használj gumikesztyűt! Így az edényeid is csillogóak lesznek, és a kezed is ép marad.

5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Szerezz be párásítót

A páratartalom növelésével a lakásodban nagymértékben felveheted a harcot a kiszáradt bőrrel. A száraz levegő hozzájárul ahhoz, hogy bőröd veszítsen nedvesség tartalmából, főleg abban az esetben, ha sok időt töltesz egy olyan helyiségben, aminek nem elég páradús a levegője. Ha úgy érzed, száraz otthonodban a levegő, szerezz be egy párásítót, a nedvesség a kiszáradt kezeiden is segíteni fog, és egészségesebbnek fognak tűnni.

5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Ne mosd túl a kezeidet

A forró vízzel történő túl gyakori kézmosás szárazzá és durvává teheti a kezeidet. Amikor csak lehet, forró víz helyett használj meleg vizet, és győződj meg arról, hogy a kézmosó gyengéd legyen a bőrödhöz.

5 tipp, hogy megelőzd a kezek kiszáradását

Éjszakára használj tápláló krémet

Ha a kezeden a bőr rendkívüli mértékben kiszárad, kend be éjszakára intenzíven hidratáló kozmetikummal. Lefekvés előtt vigyél fel egy nagyobb mennyiségű NIVEA Creme-t a kezedre, mielőtt felhúzol egy pár pamut kesztyűt, így a nedvesség biztosan bejut a bőrödbe, és amennyire lehet, felszívódik.