5 tipp, melyek segítenek az intim területek fájdalommentes borotválásában

Az intim területek borotválása egész évben aktuális, de nyáron a bikiniszezon miatt még inkább, mert ilyenkor minden felesleges szőrszál sokkal jobban látszik. Hogyan kerüljük el a fájdalmas borotválkozást és a szőrszálak eltávolítása után előforduló viszkető kiütéseket? 5 tippel segítünk, melyeknek köszönhetően az intim területek borotválása többé már nem lesz rémálom a számodra.


Borotva, gyanta, epilátor: Melyik borotválkozási módszert válasszuk?

A 30 évnél fiatalabb nők 80%-a borotválja az intim területeit. Ami a XX. század 70-es éveiben még ritka és szokatlan volt, az mára teljesen általánossá vált. Egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogyan szőrtelenítsük az intim területeket és milyen fazont is válasszunk. Rögtön több lehetőségünk is van. Ezek közé tartozik pl. az IPL epilátor, amely megállítja a szőrszálak növekedését, a gyantacsíkok, melyek gyökerestül tépik ki a szálakat, vagy a klasszikus borotvák, melyek a leggyakrabban használt módszerek közé tartoznak. Természetesen minden módszernek megvannak az előnyei és a hátrányai is:

IPL epilátor

Tartósság szempontjából az IPL epilátor a leghatékonyabb módszerek közé tartozik. Már ha az első hetekben és hónapokban igazán gyakran használod. Hogyan működik ez a módszer? Az intenzíven pulzáló fény felmelegíti, és ezzel megzavarja a szőrszálak gyökerét. A szőrszál 1-2 hét után kihullik, és a helyén egy ideig nem nő új. Egy év használat után az IPL epilátort elég félévente egyszer elővenni. Az IPL epilátort használhatod az intim területeken, de a lábadon vagy az arcodon is. 

 

Gyantacsíkok

Őszintén szólva a gyantacsíkok inkább valók a lábra, mint az intim területekre. A letépésük ugyanis RENDKÍVÜL fájdalmas lehet. És mivel az intim területek bőre vékony és érzékeny, könnyen sérülést okozhat. Nem beszélve arról, hogy valószínűleg a sírás határán lennél. 

 

Borotva

Ideális választás az intim területek borotválására. A pengével könnyen eljuthatsz bárhova, ahova kell, és a cserélhető fejnek köszönhetően a borotva mindig éles marad, így nem vágod meg magad. Hátrány lehet a borotválkozás gyakorisága, mert a szőrszálak nagyjából 3 nap után újra kinőnek. 

 

Ne siess és ne becsüld alá az előkészületeket

A borotválkozáshoz idő kell. Ha a strandra indulsz, és az ajtóban eszedbe jut, hogy „ott lent“ nincs minden rendben, inkább már ne fordulj vissza. Az elsietett borotválkozással ugyanis megágyazol a pattanásoknak és más irritációnak, és még könnyen meg is vághatod magad. 
Tippünk: Szeretnél kipróbálni valami újat? Összeírtuk számodra az intim borotválkozási trendeket, mint például a romantikus szív alak vagy a decens sáv. 

Hogyan borotválkozzunk irritáció nélkül?

  • Ideális este borotválkozni (és ez nem csak az intim területekre vonatkozik, hanem a lábra és a hónaljra is). Egyszerűen több időd lesz rá és a bőrödnek lesz lehetősége éjszaka regenarálódni. 
  • Soha ne borotválkozz szárazon. Ezzel irritálod a bőrödet a leginkább. A legjobb, ha meleg vízben borotválkozol, mert az kitágítja a pórusokat és puhítja a szőrszálakat. 
  • Használj borotválkozó gélt. A penge szépen csúszik majd a bőrödön, és sérülés nélkül távolíthatod el a szőrszálakat. A NIVEA Borotválkozó gél E-vitamint is tartalmaz, amely ápolja a bőrt és segíti a regenerálódását. 
  • A szőrszálakat mindig a növekedés irányában borotváld. A növekedés irányával szembeni borotválkozás nemcsak fájdalmas, hanem szőrbenövést is okoz. 

Fontos a borotválkozás utáni bőrápolás is

Hasonlóan vagy még sokkal inkább fontos a borotválkozás utáni bőrápolás. Közvetlenül a borotválkozás után tegyél a borotvált területre hideg vizes törülközőt. Ezzel elősegíted a pórusok bezáródását, és megelőzheted az esetleges gyulladás kialakulását. 

A NIVEA Aloe & Hydration Testápoló tej a 100%-ban természetes aloe verának köszönhetően gondoskodik a bőr hidratálásáról, és azonnal megnyugtatja az irritált bőrt. Így elkerülheted a kellemetlen viszketést és a bőrpírt, és a borotválkozás nem lesz többé kínszenvedés a számodra. 

Milyen gyakran borotváljuk az intim területeket?

Mint már említettük, az intim területeket borító bőr nagyon vékony és irritációra hajlamos. Annak ellenére, hogy a borotválkozáshoz habot vagy gélt használsz, a bőr egyensúlya megbomlik, és szüksége van időre, hogy regenerálódjon. Ezért nem jó, ha minden nap borotválkozunk. Szőrbenövéshez és viszkető pattanásokkal járó kiütésekhez vezethet. 

Legideálisabb, ha kb. 3 naponta borotválkozunk, amikor a szőrszálak hossza eléri a pár milimétert, így még nem érzed kényelmetlennek, és a bőrödnek van ideje a regenerálódásra is.