száraz bőr

SZÁRAZ A BŐRÖD ZUHANYOZÁS UTÁN?

A NIVEA TERMÉKEI NEKED KÉSZÜLTEK!

Azok, akiknek a bőre kellemetlenül szárazzá válik fürdés után, szeretnék megtalálni a módját, hogyan érezhetnék jól magukat a bőrükben tisztálkodás után. Puha, jól hidratált bőrre vágynak, mely nem viszket. Több megoldást is kínálunk, melyeknek köszönhetően újjászületve szállhatsz ki a kádból.

SHEA VAJ, VALAMINT A-, E- ÉS F-VITAMIN A TUSFÜRDŐKBEN ÉS OLAJOKBAN

Először is nézzük meg, mely bőrápoló összetevőkből juthat hozzá a száraz, repedezett bőr a szükséges tápanyagokhoz.
 SHEA VAJ

Shea vaj

A shea vaj az Afrikában honos sheafa diójának kivonata. Csodásan olvad a bőrön és puhává, bársonyossá teszi a bőrt.


Kakaóvajból

A kakaóvajból származó kakaókivonat úgy készül, hogy a pirított és zúzott kakaóbabot kisajtolják. A lágy csokoládéaromájú kakaókivonat antioxidánsokat is tartalmaz. Növényi olajokkal vegyítve ideális a száraz bőr ápolására.

Mézkivonat

A mézkivonat felhasználásának története az ókori Egyiptomban és Rómában kezdődött, ahol ezt az anyagot fertőtlenítő és antibakteriális hatása miatt tartották nagyra. Ma már tudjuk, hogy a méz erőteljes antioxidáns és nedvesítőszer, mely megköti a levegő nedvességét és közvetlenül átadja a bőrnek.


Mandulaolajat

A mandulaolajat már az ókori Kínában is használták az orvosok a száraz, érdes és irritált bőr kezelésére, mert számos olyan lipidet tartalmaz, mely erősíti a bőr védelmi funkcióját.


A-, E- és F-vitamin

Az A-, E- és F-vitamin antioxidáns hatásával védi bőrünket az ártalmas környezeti hatásokkal szemben.

honey

A méz használata a bőr hidratálásának és táplálásának legegyszerűbb módja.

almonds

A mandulaolaj intenzíven táplál és segít helyreállítani a bőr nedvesség-egyensúlyát.

woman-preparing-salad-with-fruits-and-vegetables

A vitaminok bevitele fontos a szervezetünk számára és az egészséges bőr eléréshez is.

Ezek az értékes összetevők pontosan azt nyújtják a bőrnek, amire szüksége van – természetes hidratáló faktorokat, melyek a NIVEA száraz bőrre készült ápoló termékeinek is részét képezik. A fejlesztés vezetője, Dr. Annika Shrader, a NIVEA Kutatóközpont szakértője összeállított egy speciális útmutatót a száraz bőr ápolására.

BŐRÖD MEGHÁLÁLJA HA ÉRTÉKES ÖSSZETEVŐKKEL ÁPOLOD

NIVEA SHEA BUTTER & BOTANICAL OIL KRÉMTUSFÜRDŐ

KEZDD A REGGELT KRÉMTUSFÜRDŐVEL

A NIVEA krémtusfürdő a Shea vaj jótékony hatásait hasznosítja a NIVEA Shea Butter & Botanical Oil Krémtusfürdőben. Bőröd zuhanyzozás és törölközés után is bársonyosan puha és hidratált marad, így máris indulhatsz munkába vagy bárhova, ahova csak szeretnél. A shea vaj hatásos az öregedés ellen és még az aknés bőrnek is jót tesz.

ZÁRD LE A NAPOT A SZÁRAZ BŐRT ÁPOLÓ FÜRDŐVEL

 Pihentető esti fürdésre vágysz? Száraz bőrödet óvd fürdőolajjal is. Próbáld ki a tápanyagokkal teli Natural Oil Olajtusfürdőt, mely vékony, tápláló réteggel vonja be a bőröd fürdés közben. A filmréteg megvédi bőröd a kiszáradástól.
04_image-2015-sucha-pokozka

ZUHANYOZÁS VAGY KÁDFÜRDŐZÉS?

MIT MONDANAK A SZAKÉRTŐK?
„A gyakori, hosszan tartó, forró vízben való fürdés vagy zuhanyozás, valamint a nem megfelelő szappanok használata gyakran vezet a bőr nagymértékű kiszáradásához” – mondja dr. Shrader. Nem az számít, hogy valaki fürödni szeret vagy zuhanyozni; a tisztálkodás időtartama és a víz hőfoka a döntő. Ne használj túl forró vizet! Jusson ez eszedbe, mikor legközelebb fürdőt készítesz; nem kell, hogy a víz szinte forrjon... Kövesd tanácsainkat, melyek segítenek, hogy megfelelően ápold száraz bőröd.
  • Zuhanyozz kézmeleg vízben. A bőr számára a 32 °C az ideális hőmérséklet.
  • Használj olajtusfürdőt, krémtusfürdőt és testápolót.
  • A fürdővízhez adj ápoló hatású fürdőolajatés figyelj rá, hogy a víz ne legyen melegebb 35 °C-nál.
  • Fürdés után gyengéden törölközz meg, mert a bőröd ilyenkor fokozottan érzékeny.
  • Száraz bőröd masszírozd át testápolóval, melyet intenzív regeneráló pakolásként is használhatsz, ha felviszed a bőrödre, műanyagfóliával lefeded és fent hagyod 15 percig.
  • Lefekvés előtt is használj hidratáló terméket – bőrünk regenerációs folyamatai főként éjjel zajlanak. Száraz bőrűek számára a Smooth Sensation Testápoló Tej ideális esti bőrápolást biztosít.
08_image-2015-sucha-pokozka

Smooth Sensation Testápoló Tej - shea vajjal gazdagított krémes formula.

TIPP A NYARALÁSHOZ: Miután a tengerben fürödtél, zuhanyozz le édesvízben. A tengervíz cseppjei megsokszorozzák a napsugarakat, és ez a bőr kiszáradásához, valamint az érzékeny bőr irritációjához vezethet. Nincs zuhany a strandon? Egy palack csapvíz és egy mosdókesztyű is megteszi.