száraz bőr

Így szabadulhatsz meg a könyöködön található durva, száraz bőrtől


TIPPEK A SZÉP ÉS SIMA KÖNYÖKÉRT

A könyökünk bőre az emberi test általában legszárazabb része. Tudd meg, miért van ez így, és hogyan harcolj ellene

Miért olyan durva és csúnya a bőr a könyökünkön?

Tudd meg, mi áll a száraz könyökbőr hátterében. Hogyan harcolhatsz ellene?

Miben más ez a testrészünk?

Ha nem is szívesen, de elfogadjuk a könyökünkön található durva bőrréteget. De ennek egyáltalán nem kell így lennie.

Ennek a területnek a kiszáradásáért és a durva bőrszerkezet kialakulásáért egyszerre több tényező is felelős. A könyökünk, és ezzel a rajta található bőr is, hatalmas terhelésnek van kitéve - hetente hányszor támaszkodsz rá így vagy úgy?

További ok természetesen az is, hogy ízületet takaró bőrről van szó. Naponta megszámlálhatatlanul sokszor hajlítjuk be vagy nyújtjuk ki a kezünket, aminek következtében a bőr elhasználódik. Az egyedüli megoldás a megfelelő bőrápolás.

 

Mit tegyünk, ha a könyökünk bőre beszürkül vagy kipirosodik?

A könyököt fedő sötétebb bőr teljesen természetes. Elhalt bőrsejtek torlódnak fel itt, amelyek miatt a bőr sötétebb, gyakran göröngyös és hámló. Ne félj eltávolítani a száraz, elhalt hámréteget. Segíthet a rendszeres bőrradírozás.

A bőrradír szó szerint csodákra képes - tudj meg róla többet.


Mitől száraz a könyökünk?

Nem megfelelő öltözék

Míg néhány anyag áldás a bőrödnek, addig mások alaposan igénybeveszik, kiszárítják és irritálják, miközben érintkeznek vele.

Elsősorban a túl nagy meleg

A könyökünkön található durva bőr kialakulásának veszélye megnő a fűtött és a túlfűtött helyiségekben, ahol száraz a levegő. Ez nagymértékben szárítja a bőrt.  

Légkondi

A légkondi is probléma lehet. A fűtéshez hasonlóan a levegő ily módon történő cserélése is gyakran megzavarja az emberi bőr természetes nedvességét. Klimatizált helyiségekben történő gyakori tartózkodás esetén a könyökünkön található bőr először kiszárad, majd eldurvul.

A könyök bőre a légkondi okozta hideg levegőtől ugyanúgy szenved, mint a kezünk bőre télen.

 

Túl sok mozgás

Nem is tudatosítjuk, mennyi mozgásnak tesszük ki az ízületeinket takaró bőrt. Enélkül azonban nem boldogulunk a mindennapi életben. Ezért nem marad más, mint megfelelően ápolni a bőrünket, hogy ne szenvedjen. 

Nem megfelelő bőrápolás

Minden bőrnek szüksége van megfelelő ápolásra, mindegy, hogy a test melyik részén található. A könyökünkre, ami ráadásul látszik is, ez duplán igaz. A durva, szürke bőr nem tesz jót a szépségnek.

Egyedül csakis a rendszeres és alapos, megfelelő krémmel vagy más készítménnyel történő bőrhidratálás működik. Próbáld ki a Smooth Sensation Krém testápoló tejet, amely kezednek ezt a részét is bársonyosan simává varázsolja, hogy kellemes legyen megérinteni!

 

Az UV-sugárzás káros hatása

Nem úgy tűnik, de a száraz könyök nagyon érzékeny és hajlamos az UV-sugárzás okozta károsodásra. Különösen figyelj ezért oda rá, ha a napon tartózkodsz. Érvényes az egyszerű szabály: Bekenni, bekenni, bekenni!

Tippek, hogyan boldoguljunk a könyökünket borító sötétebb bőrrel

Talán "normális", ha száraz a könyökünk. Mégsem kell ezzel megbékélned. A helyes bőrápolás és a hidratálás gyönyörűvé, rugalmassá és simává varázsolhatja a bőrödet.

A bőr, amitől meg kell szabadulnod

Bőrünk képes csodálatosan megújulni. Az elöregedett bőrtől megszabadulunk, az alatta lévő új réteg pedig gyönyörű és selymes. Pontosan az öreg bőr a fő oka annak, ahogyan a könyökünk néha kinéz. Pedig elég, ha rendszeresen ápolod és eltávolítod az öreg bőrréteget az elhalt hámsejtekkel, és máris egészen másképp fog festeni!                                       

Hogyan tedd ezt? Vigyél fel bőrpuhító bőrradírt a könyökökre (és a térdre is!), masszírozd kicsit a bőrt, majd öblítsd le vízzel. Végezd el ezt hetente egyszer, hogy az eredmény igazán látványos legyen. 

 

Milyen gyakran radírozd a bőrőd?

Nem szükséges túlságosan gyakran megszabadulni az öregebb bőrrétegtől - ezzel könnyen eltávolíthatjuk a fiatal és működő bőrsejteket is, melyekért nagy kár lenne, és a bőrünknek sem használna túlságosan. Maximum hetente kétszer ajánlatos peelinget felvinni.

3 ok, amiért rendszeresen érdemes eltávolítani az öreg bőrréteget a könyökünkről

  • a bőr világos és puha tapintású lesz
  • a masszázs serkenti a vérkeringést ezen a területen is
  • megszabadulsz a csúnya szürke, esetleg fekete bőrtől

A legnagyobb segítség? Testápoló olaj!

Nagyon száraz bőrrel van dolgod? A könyök területén is megkönnyíti a dolgodat és kellemessé teszi a bőrápolást a jól megválasztott testápoló olaj. Próbáld ki a kényeztető Kókusz & Monoi Olaj Testápolót. A monoi olaj csodákra képes és segít gyönyörűvé és puhává varázsolni a bőrt! 
 

Legfontosabb a bőr hidratálása

Valakinek semmi gondja a könyökével, másoknak elég, ha időnként megharcolnak a területet fedő bőrrel, megint mások viszont igazán szenvednek vele. A hatásos peelingen kívül válassz megfelelő hidratáló terméket is - mondjuk a Smooth Sensation Krém testápoló tejet, amelyet kifejezetten száraz bőrre fejlesztettünk ki. Ez a felvitelt követően 24 órás hidratálást biztosít, de természetesen gyakrabban is használhatod. Akár csak a kellemes érzés kedvéért is.

A testápoló tejet használjuk naponta egyszer zuhanyzás után, illetve az elhalt bőrsejtek eltávolítását követően. Tusolás után a bőr nyitottabb, így hatékonyabban képes befogadni a testápolót.