Hogyan ápold a száraz térdeket

Hogyan ápold a száraz térdeket

A legjobb módok a száraz térd kezelésére és megelőzésére. A száraz, hámló bőr gyakori a térd körüli területen, különösen a téli hónapok során, de a megfelelő bőrápolási rutin könnyen véget vethet a problémának.

Mi okozza a száraz bőrt a térdeken?

Számos oka lehet, amiért a térden lévő bőr szárazabb, mint általában.

Miért hajlamosabbak a térdek a szárazságra?

Könnyű elfelejteni, hogy a térdeink milyen fontos szerepet játszanak testünk működésében. Segítenek a futásban, a járásban és a hajolásban is, ráadásul folyamatosan tartják a testsúlyunkat. Ilyen feladatokkal nem csoda, hogy szenvednek a szárazságtól.

A térdízületeken lévő bőrnek vékonyabbnak kell lennie, hogy elősegítse a mozgást. Továbbá a térdelés extra nyomást tesz a bőrre, az általa keletkezett súrlódás pedig elősegíti az elhalt hámsejtek felhalmozódását - ezért is sötétebb a bőr a térdünkön.

female legs over the sea

Ugye nem felejtetted el bekenni napvédővel a térdeidet is?

Az UV sugárzás is száraz, durva bőrhöz vezethet. Hihetetlen, hogy mennyi ember felejti el bekenni a térdét naptejjel! Nemcsak télen alakulhat kis száraz bőr a térdeiden, hanem mindig, szóval ne felejtsd el bekenni a térdeidet sem egy jó naptejjel, például a NIVEA SUN Protect & Moisture Naptejjel.

woman in the snow
4 ok, amitől száraz lehet a bőröd a térdeden

Időjárási körülmények

A hideg, szeles időjárás még súlyosbíthatja is a különösen száraz területeken - mint például a térdeken - a bőr állapotát, főleg, ha extrém körülményeknek vannak kitéve.
get rid of dry knees
4 ok, amitől száraz lehet a bőröd a térdeden

Fűtő- és légkondicionáló rendszerek

Ezek a rendszerek szárítják a levegőt, ennek pedig nagy hatása van a száraz bőrrel bíró testrészekre, mint amilyen a térd is.
women wearing jeans with bag
4 ok, amitől száraz lehet a bőröd a térdeden

Ruházat

A megfelelő anyagú ruhák kiválasztása is hatással lehet a térden lévő bőrre. Ne felejtsd, hogy a térdeid és a nadrágok között mindig is lesz súrlódás, tehát érdemes puha, rugalmas anyagokat - mint például a pamut, vagy selyem - viselni.
4 ok, amitől száraz lehet a bőröd a térdeden

Erős vegyszerek

Az erős vegyi anyagot tartalmazó bőrápolási termékek is könnyen kiszáríthatják térdedet. Próbálj ki finomabb, kíméletesebb ápolókat, amelyen igazán táplálják a bőrt, akárcsak a NIVEA Smooth Sensation Testápoló Tej.


A száraz térd ápolása

Tudd meg, milyen bőrápolási módszerek segítenek abban, hogy térdeid simának és egészségesnek nézzenek ki.

Száraz bőr ápolása: termékek, amelyek segítenek a száraz térd ápolásában

A száraz térdeknek elsősorban nedvességre van szüksége. Hidratáld bőröd naponta egy intenzív, száraz bőrre kifejlesztett testápolóval, mint például a NIVEA Smooth Sensation Testápoló Tej és közben fordítsd külön figyelmet a térdeidre is.

woman checking skin on knees

Ne felejtsd el a bőrradírozást sem!

Egy teljes testen végzett bőrradírozás heti rendszerességgel fantasztikus hatással lehet a száraz térdekre is. Az elhalt hámsejtek eltűnnek, helyükön pedig csak sima, egészséges bőr marad.

Gyors tippek a száraz térd megelőzésére

  • Igyál sok vizet, hogy hidratált maradjon a bőröd.
  • Használj párásítót a száraz levegő elkerülésére.
  • Ne fürödj túl forró vízben, mert az tovább szárítja a bőröd.
  • Egyél egészségesen - a megfelelő tápanyagok segítenek a száraz és repedezett bőr megújulásában.
  • Viselj hosszú nadrágot, amikor hideg és szeles az idő.
  • Kerüld a stresszt - a túlzott stresszelés csak még rosszabbá teheti a száraz bőrt!