Bőrhidratálás

Bőrhidratálás: Miért fontos és hogyan csináljuk?

Az üde és feszes bőr titka a hidratálás. Győződj meg róla, hogy pontosan azt adod a bőrödnek, amire szüksége van, és élvezd a ragyogó bőrt minden életkorban.

Kiszáradt arcbőr: Hogyan ismered fel, hogy szenved a bőröd?

Valószínűleg nem újdonság számodra, hogy a bőrünk folyamatosan változik életünk során. Mégis gyakran megfeledkezünk erről. Ugyanakkor pontosan ezekre a változásokra kell odafigyelnünk, és hozzájuk kell igazítanunk a bőr ápolását és az eközben használt termékeket is. 

Az első nagyobb változás 25 éves kor körül következik be, amikor a kollagén kezd eltűnni a bőrből. A bőrünk a kollagénnek köszönhetően feszes és rugalmas. Fokozatos csökkenésével azonban ezek a tulajdonságok elvesznek. Talán ez az első jel, amely arra figyelmeztet, hogy valami nincs rendben, hogy a bőrünk kiszáradt és fokozottabb figyelmet igényel. Ez azonban másként is kiderülhet.
A bőr kiszáradását gyakran a következő jelek kísérik:

 

  • A bőr érzékeny és feszül.
  • A vonások elmélyülnek és apró ráncok keletkeznek.
  • A bőr viszket és hámlik.
  • A bőr sápadt és fakó lesz.
  • A bőr zsírosnak tűnik ugyan, fénylik, mégis száraz. 
 
Kiszáradt arcbőr

Miért fontos a bőr hidratálása?

Bőrünkről minden életkorban gondoskodnunk kell, nem csak akkor, amikor villogni kezd az a bizonyos képzeletbeli piros lámpa, és már látható jelei vannak annak, hogy ápolására nem fordítottál kellő figyelmet. A megfelelő hidratálás a kulcsa annak, hogy bőrünk friss és feszes maradjon, függetlenül attól, hány évesek vagyunk. Kis túlzással fogalmazva: A bőrünk olyan, mint egy virág, ha nem adunk neki elegendő vizet, elsorvad és kiszárad.
Bőrhidratálás

3 tipp, hogyan hidratáljuk az arcbőrünket

Azt már tudjuk, miért kell hidratálni az arcbőrt. De hogyan tegyük ezt? Több lehetőségünk is van: 

Legyenek a hidratáló termékek is az ápolási rutinod részei

A bőrünk olyan, mint egy szivacs, amely gyorsan felszívja mindazt, amit rákenünk. Tehát válaszd ki gondosan, mi lesz az. A minőségi hidratáló termékek nem csak intenzíven hidratálják a bőrt, hanem ellátják a szükséges tápanyagokkal is. A Hydra Skin Effect termékek tiszta hialuronsavat tartalmaznak, amely aktiválja a bőrsejteket és intenzív, mély hidratációt biztosít a bőr számára.

 

  1. Hydra Skin Effect Bőrfrissítő hidratáló nappali gél: Már az első használat után ragyogóbbá és puhábbá teszi a bőrt és akár 72 órán át hidratál.
  2. Hydra Skin Effect Bőrregeneráló hidratáló éjszakai gél-krém: Alvás közben gondoskodik a bőr regenerálódásáról. Reggelre a bőröd rugalmasabb és kipihent lesz. 
  3. Hydra Skin Effect Micellás víz: Egy mozdulattal eltávolítja a sminket és a mindennapi szennyeződéseket, frissíti és hidratáltá teszi a bőrt. 
  4. Hydra Skin Effect Micellás Arclemosó Gél: Egyszerűen és hatékonyan távolítja el a nap végén a szennyeződéseket az arcbőrről és friss, tiszta érzést hagy maga után.
  5. Hydra Skin Effect Bőrfrissítő hidratáló szérum: Azonnal feszeszebb és ragyogóbb arcbőrt biztosít. A szérum 20 másodpercen belül felszívódik, és intenzíven hidratál. Használd arctisztítást követően a nappali arckrém előtt.
 
Hydra Skin Effect

Figyelj a rendszeres folyadékbevitelre

Ha a testünk belülről kiszárad, bőrünk kívülről nehezen marad ragyogó és feszes. Az rendszeres folyadékfogyasztás testünk egészséges működésének, valamint a friss és rugalmas bőrnek alfája és omegája. Ezért próbálj meg legalább 2 liter vizet inni naponta, és meglátod, hogy jobban fogod érezni magad.

VÉDD A BŐRÖDET AZ UV-SUGÁRZÁSTÓL

A napsugarak ugyan feltöltik a D-vitamin készleteinket és mosolyt csalnak az arcunkra, a mértéktelen napozás azonban szintén a bőr kiszáradását és ráncokat okoz. A Shine Control Napozó Arckrém FF30 védi a bőrt az UVA és az UVB sugárzástól, segít megelőzni a napsugárzás okozta idő előtti öregedést, miközben gyengéden hidratálja az arcbőrt. Könnyű formulájának és mattító tulajdonságának köszönhetően gyorsan beszívódik a bőrbe, nem hagy ragacsos érzést és fényessséget maga után.

SOS segítség: Próbáld ki a bőr boostert

HYDRA SKIN EFFECT AMPULLA KÚRA

Ha a bőröd segítségért kiált, válassz hatékony megoldást, amelynek köszönhetően használat után azonnal láthatod az eredményt. Az Intenzíven hidratáló 7 napos kúra egy hét alatt üdébbé varázsolja a bőrödet. Hidratál és bármely bőrtípusra megfelel. A hialuronsavnak köszönheten a bőröd nem csak hidratált, hanem feszesebb és rugalmasabb is lesz.  

 

Tippünk: A 7 napos kúra ideális megoldás nyaralás után, amikor a bőröd érzékenyebb a sok UVA- és UVB- sugárzástól.