BB krem

BB KRÉM: AZ EGYSÉGES ARCBŐR ALAPJA

TIPPEK A RAGYOGÓ ÉS EGYSÉGES TÓNUSÚ ARCBŐRÉRT.

A Beauty Balzsamként is ismert BB krémek annyira népszerűek lettek, hogy az arcbőr egységesítése érdekében nem csak a nők, hanem még a férfiak is használják őket. Annak pedig, akinek még nem volt lehetősége kipróbálni és megismerni a BB krémet, hoztunk néhány tippet, hogyan érheti el, hogy bőre ragyogó és egységes tónusú legyen.

5 OK A BB KRÉM HASZNÁLATA MELLETT

Könnyebb bőrápolás
  1. Könnyebb bőrápolás. Mindenekelőtt nyáron fogjuk értékelni, hogy a BB krém hidratál, könnyed sminkként egységesíti a bőr tónusát, ugyanakkor fényvédőt is tartalmaz. Elfelejtheted a megszokott gyakorlatot: krém – alapozó – make-up. A BB krémmel mindez egyszerre sikerül. 
  2. Egységes bőrtónus és kisimult pórusok. A BB krém finom színezéssel kínál egyszerű receptet a bőr egységesítésére. Nem kell tartanod attól, hogy a pórusaid hangsúlyosak, a bőröd pedig természetellenes lesz, mint egy szokásos make-uptól. 
  3. Ragyogó arcbőr. A BB krém nem csupán egységesíti a bőrödet, hanem lendületet is ad neki, amivel természetes módon hangsúlyozza a tónusát. Nem egy maszk, hanem kiemeli a természetes szépségedet. 
  4. Eltakarja a kisebb bőrhibákat. A BB krémmel nem fog ki rajtad egy apró pattanás, ezért nem kell rögtön a korrektor után nyúlnod. Elbír a pigmentfoltokkal, a bőrpírral, a finom ráncokkal és a fáradtság jeleként a szem alatt megjelenő sötét karikákkal is. 
  5. Hidratálja a bőrt. A BB krém nemcsak szépít, hanem ápol is. A bőröd egész nap megfelelően hidratált lesz. 
 

5 IN 1 ÉS MÉG ENNÉL IS TÖBB A NIVEA BB KRÉMEIVEL

A NIVEA receptje alapján készülő bőrszépítő hidratáló 5 in 1 BB krémek termékcsaládjában a BB krémek minden előnye és további bőrápoló összetevők találkoztak. Két változatban elérhetők – világosabb és sötétebb bőrre – hogy mindenki kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb tónusút. A NIVEA BB krémei ugyanis mikroásványokat és bőrszínező hatású színes pigmenteket tartalmaznak, amelyek minden körülmények között biztosítják a bőr egyenletes fedését, így nyugodtan lecserélheted az eddigi make-upodat egy BB krémre. 
bb krem
bb krem
bb krem

Ráadásul nem terheled többé a bőrödet nehéz sminkekkel.
„A mikroásványok előnye, hogy nagyon aprók és egyenletesen oszlanak el a bőrön, így nem terhelik azt, a bőröd szabadon lélegezhet, és nem tömíti el a pórusokat sem,“ magyarázza Sepideh Reshad, a Beiersdorf bőrápoló termékeket fejlesztő részlegéről, és hozzáteszi: „A BB krémekben ezen kívül speciális polichromatikus technológiát alkalmazunk, ami nagyon finom, különböző árnyalatú barna, fekete, sárga és piros pigmenteket jelent. Ezek kombinációja teszi lehetővé a bőr enyhe színezését, ami természetes összhangban van a bőr saját árnyalatával.“

A BB krémek szokásos összetevői mellett a NIVEA BB krémei bőrtápláló shea vajat és aktív Hydra IQ-t is tartalmaznak, amely a B5-provitaminnal együtt mélyen hidratálja a bőrt.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

MINDEN, AMIT A BB KRÉMEKRŐL TUDNI SZERETNÉL

1. HOGYAN HASZNÁLJUK A BŐRSZÉPÍTŐ BB KRÉMET? 
Pontosan úgy, mint egy szokásos krémet, csak ügyelj a tökéletes eldolgozásra az arcod vonalán és az orr, az ajkak és a szem környéki ráncok körül. Vigyázz a szemöldökben megülő maradékra – a szálak között megtapadt krémet gondosan kend el a környéken vagy távolítsd el a felesleget vattapamaccsal. 


2. HASZNÁLHATÓ A BB KRÉM SMINKALAPKÉNT? 
Igen, de miért tennéd ezt? A BB krém alapozóként ápolja és egységesíti a bőrt, de színezi is, ezért felesleges felvinni további sminkréteget. 


3. HOGYAN KOMBINÁLJUK A BB KRÉMET OLYAN TOVÁBBI BŐRÁPOLÓKKAL, MINT A RÁNCTALANÍTÓK VAGY A SZÁRAZ ÉS PROBLÉMÁS BŐRRE VALÓ EGYÉB TERMÉKEK? 
A NIVEA BB krém önmagában ápol, hidratál és megnyugtatja a bőrt. Röviden: ez egy többfunkciós bőrápoló, UV védelem és make-up is egyben. Ugyanakkor nem klasszikus nappali krém vagy igazi make-up. Magadnak kell tehát kitapasztalnod, hogy elég-e a bőrödnek a BB krém, vagy további erősebb fedésre vagy intenzívebb ápolásra van szükséged. Nem árt, ha a nagyon száraz bőrödre szérum alapot vagy könnyed nappali krémet is felviszel. A megfelelő eredmény és a maximális elégedettség érdekében a nők egész sora használ a BB krém alá szérumokat, hidratáló bőrápolókat vagy korrektort is. Praktikus a BB krémet reggel felvinni, és az egyéni igényeknek megfelelően az esti bőrápoláskor kiegészíteni egyéb termékekkel. A nap végén tehát használj bőrtápláló éjszakai krémet, ránctalanítót, bőrproblémákra való szereket stb.
 
4 . A BB KRÉM ELFEDI AZ EGYES BŐRHIBÁKAT? 
Az enyhe bőrpírt és a kisebb bőrhibákat BB krém segítségével is elfedheted – ebben az esetben vidd fel a krémet ujjbeggyel vagy kisebb ecsettel. Tartsd azonban szem előtt, hogy a BB krém fedőképessége nem olyan erős, mint a korrektoroké vagy az egyéb make-upoké. Ezek segítségével a nagyon sötét részeket, mint például az anyajegyek, a pigmentfoltok vagy a szőrszálak, jobban el lehet tüntetni. A nagyon sötét bőrhibák elfedésére megfelelőbb a fedő make-up. 

5. MEGFELELŐ A BB KRÉM A NYAK ÉS A DEKOLTÁZS BŐRÉRE IS? 
A BB krémet az arcon kívül a nyak és a dekoltázs bőrének ápolására is használhatjuk. Ezekre a területekre azonban óvatosan, csak kisebb mennyiségben vidd fel, mert a szokásos make-uphoz hasonlóan foltot hagyhat a ruhákon és a kiegészítőkön. 

6. HONNAN SZÁRMAZIK ÉS KI TALÁLTA KI A BB KRÉMET? ISMERJÜK A VÁLASZT. 
Nem teljesen igaz, hogy a BB krémek Ázsiából származnak. Ott kezdték ugyan tömegesen használni, és ott lettek széles körben közkedveltek, az eredeti fedő és bőrápoló hatású terméket azonban a XX. század 60-as éveiben fejlesztette ki egy kozmetikumokra szakosodott német szakember. 
Eleinte a krémet bőrtápláló és regeneráló bőrápolóként használták a kozmetikai eljárások után. A koreai egészségügyi nővéreknek köszönhetően eljutott Koreába, ahol felfedezték a bőrhibákra kifejtett pozitív hatásait, és tovább tökéletesítették a BB krém összetételét. A kozmetikumok speciális csoportjaként pedig csak a közelmúltban talált vissza Európába. 
Fedezd fel te is a BB krémeket a legjobb formájukban – a NIVEA bőrszépítő BB krémek formájában.