ÉLVEZD A NYARAT, DE NE FELEDKEZZ MEG BŐRÖD VÉDELMÉRŐL

HOGYAN VÉDIK A NIVEA SUN TERMÉKEK A BŐRÖDET
AZ UV-SUGARAKTÓL

Nézd meg videónkat, és tudj meg többet!

Miért van szükséged uv-védelemre?


Ismerd meg az UV-sugárzás potenciális veszélyeit.

LEÉGÉS

A napsugarakra alapvetően szükségünk van, hiszen elősegítik a szerotonin, vagyis a boldogsághormon termelődését, tehát a napfény boldoggá tesz minket. Ugyanakkor az UV-sugarak negatívan is hathatnak bőrünkre. Az UVB-sugarak behatolnak a bőr felsőbb rétegébe, az epidermiszbe, ráadásul fájdalmas napégést is okozhatnak. 

Miért van szükséged uv-védelemre?


Ismerd meg az UV-sugárzás potenciális veszélyeit.

BŐRKÁROSODÁS

A napsugarak gyönyörű barnaságot eredményezhetnek, és serkentik a D-vitamin termelődést, amely a csontok stabilitása, valamint egészségünk megőrzése miatt is fontos. Azonban mindig gondoljunk az UV-sugárzás veszélyeire is. Az UVB-sugarak magas energiaszintjük miatt közvetlenül károsítják a DNS-t, így roncsolják a bőrt.

Miért van szükséged uv-védelemre?


Ismerd meg az UV-sugárzás potenciális veszélyeit.

A BŐRÖREGEDÉS FOLYAMATA

Az UVA-sugarak mélyen behatolnak a bőrbe, egészen az irháig, és mivel nem okoznak fájdalmas tüneteket, nem is vesszük észre őket. Azonban a felszín alatt szabadgyököket képeznek, amelyek károsítják a sejteket és a DNS-t. Ebből kifolyólag allergia alakulhat ki, valamint felgyorsítja a bőröregedést. Fontos tudni, hogy a ráncok 80%-áért a UVA-sugarak a felelősek. 

TUDOMÁNY AZ UV-SUGARAK MÖGÖTT

Tudj meg többet az ásványi és organikus UV-szűrőkről.

ÁSVÁNYI UV-SZŰRŐK

A NIVEA SUN termékekben található ásványi UV-szűrők, mint pl. a titán-dioxid, tükörként verik vissza a napsugarakat a bőr felszínéről.

MINDENT AZ UV-VÉDELEMRŐL

Az UVB-sugarak nemcsak a melanintermelést serkentik, de a barna bőrt is nekik köszönhetjük. Ugyanakkor a leégésért is ők a felelősek. Ezzel szemben az UVA-sugarak észrevétlenül érik a bőrünket, ráadásul nem okoznak fájdalmas tüneteket, azonban napallergiát okozhatnak, emellett korai bőröregedést idézhetnek elő.

ORGANIKUS UV-SZŰRŐK

A fényvédők egy másik csoportját az organikus UV-szűrők alkotják, amelyek elnyelik az UV-sugarakat, ártalmatlan hővé alakítják, így óvják a bőrt a napfénytől. A magas fokú UVA- és UVB-védelem érdekében termékeinkben kombináljuk az ásványi és organikus UV-szűrőket.

Hogyan használd a fényvédőt

  1. Fontos, hogy mindig elegendő mennyiséget használj: felnőttek számára 30 ml ajánlott (2-3 evőkanál) minden felvitelnél.
  2. Mindkét karodat, a nyakadat és a környező területeket, a hátadat, a hasadat, valamint a lábaidat is alaposan kend be. 
  3. A fényvédőt egyenletesen oszlasd el a teljes testeden, ne hagyj ki egy részt sem.
  4. Hagyd, hogy a bőröd teljesen beszívja a fényvédőt, és csak utána öltözz fel.
  5. Legalább 2 óránként kend be magad újra, különösen akkor, ha úszol, törölközőt használsz vagy a homokban játszol, mivel ilyenkor a fényvédő egy része lekopik a bőrödről, és így lerövidül az az idő, amíg védve vagy az UV-sugaraktól.
  6. Ne feledd, hogy az orr, a fül, a vállak és a lábfej is különösen hajlamosak a leégésre. Használj megfelelő mennyiségű naptejet ezen bőrfelületek védelme érdekében is!

Hogyan győződhetsz meg róla, hogy mindenhol bekented magad

Amikor bekened magad naptejjel, a hátadat nehezebben éred el. Ilyenkor kérd barátaid vagy családtagjaid segítségét. 

4 ok, amiért napközben a fényvédő lekopik a bőrödről

  • Túlzott izzadás sportolás vagy szabadidős tevékenység végzése közben. A nedvesség hatására csökkenhet a fényvédelem erőssége.
  • Még ha vízálló napvédőt használsz is, fontos, hogy rendszeresen újra bekend a bőrödet. 
  • A fényvédőt törölközés közben is letörölheted a bőrödről.
  • A szűk vagy mozgást korlátozó ruhák hatására a naptej szintén lekophat.