Kirándulás a gyerekekkel – hova menjünk, mit vigyünk magunkkal?

Kirándulni indultok, de már eggyel többen vagytok? Segítünk, hogy hová menjetek és mit vigyetek magatokkal, hogy a kirándulást a kis turista is élvezze, ne csak te! Légy felkészült, és ne engedd, hogy a kirándulást bármilyen kellemetlenség elrontsa.

Előzetesen: A kirándulást igazítsd a legkisebb igényeihez és képességeihez. Ne becsüld alá az előkészületeket és mindent alaposan tervezz meg. Figyeld az időjáráselőrejelzést, csekkold a nyitvatartásokat és nézd meg az útvonalat. Az előre nem látható balesetekre is legyél felkészülve.

Hová kiránduljunk a gyerekekkel?

Az útvonalat a csemetéd képességei és igényei szerint válaszd ki. Ne tervezz túl hosszú túrázást, és ne feledd, hogy a nagy lelkesedés sem oldja a monoton várnézést vagy kastélylátogatást. A múzeumozás sem az igazi, ahol általában nem lehet megfogni a kiállított tárgyakat. 

Menjetek inkább állatkertbe, aquaparkba vagy esetleg vidámparkba, ahol a legkisebbekre is gondolnak.

Vár rád az első nyaralás a babával? Olvasd el, hogyan boldogulj vele.

...

Autóval vagy vonattal?

Az első erőpróba maga az út. Előtted van ugyanis a nem könnyű feladat: biztosítani, hogy a gyermeknek mindene meglegyen és ne unatkozzon. Ha autóval indultok kirándulni, az utat a legkisebb szükségleteihez igazíthatod. Hasonlóan kényelmes lehet a vonatút is. A gyermek szabadon mozoghat, te pedig csak vele foglalkozhatsz. 

Az unalmat elűzheti a kedvenc játék, vagy még jobb, ha vadonatúj. Mutatunk néhány különböző játék tippet a legkisebbeknek. És hogy ne unja meg túl gyorsan, készíts jutalmat a győztesnek


Mit vigyünk magunkkal?

...

Mit vigyünk magunkkal?

Mindenre felkészülni és előrelátóan viselkedni azt jelenti, hogy valóban egy halom szükséges dolgot viszünk magunkkal: kisköpeny, reggeli, elegendő innivaló, melegebb pótöltözék, váltóruha, ha esetleg nem sikerül időben pisilni, és a valóban szükséges elsősegélydoboz.  

Utazás közben a gyeremeked számos hatásnak van kitéve, és ez a bőrét is érinti. A kicsik nem csak a napsütésre fokozottabban érzékenyek, de a szél és a hideg is kellemetlen irritációt és kipirosodást okozhat, ezért mindig legyen nálatok a tápláló NIVEA My First Cream univerzális babakrém, amelyet már az első naptól kezdve használhatsz a kicsi teljes testén, így popsikrémként is nagyszerű.

Vigyázz a párás nyári és a hideg téli napokra

A forró nyári napokon csomagolj magas fényvédő faktorú naptejet a gyermekeknek. Bízhatsz az azonnali és hosszan tartó védelmet nyújtó NIVEA mini naptej gyermekeknek erejében, amely az 50 ml-es mini kiszerelésnek köszönhetően minden csomagban elfér. Ne feledkezz meg a kis fejeket védő sapkáról és a napszemüvegről sem. 

A hideg téli hónapokban pedig tedd a táskába a NIVEA BABY Védőkrémet hideg és szél ellen. Nem tartalmaz vizet, gyorsan beszívódik és vékony védőréteget képez a bőrön. 

...
...

Babakocsi nélkül, sportkocsival

...
A nagy és nehéz babakocsit hagyjátok otthon. Ültesd a gyereket jó minőségű sportkocsiba, és engedd gyalogolni is. Ha már fáj a lábacskája, tedd ergonómikus hordozóba vagy kendőbe, vagy ültesd sportkocsiba. Ezek ideálisak egy kiránduláson. Könnyűek és összecsukhatóak. Tudd meg azonban előre, hogy az út megfelel-e a sportkocsinak. Pár lépést a lábbalhajtós vagy a háromkerekű biciklik is megspórolhatnak. 
Nem utolsó sorban pedig vigyél magaddal jó kedvet is. A stresszt hagyd otthon, és élvezd teljes erőbedobással a szép pillanatokat, ahogyan a legkisebb megismeri a világot.