neveto-no-gyonyoru-arcborrel

Hogyan viseljük gondját a száraz arcbőrnek

Tartósan puha és hidratált arcbőr
Gondolkoztál már rajta, hogy miért érződik az orcáidon lévő bőr sokkal szárazabbnak, mint az arcod többi részén? Az orcákon gyakori a száraz bőr, de szerencsére vannak megoldások.

Mi okozza a száraz orcákat?

Fedezd fel, miért veszít hidratáltságából az orcádon lévő bőr, és mit tehetsz ellene!

Az étkezés fontossága: az vagy, amit megeszel

Lehet, hogy az étkezésed okozza az arcbőröd szárazságát? A bőrnek sokféle különböző tápanyagra van szüksége, hogy puha és egészséges maradjon. Próbálj többféle gyümölcsöt, zöldséget és egészséges zsírokat enni, fogyassz sok folyadékot, hogy az arcbőröd puha és hidratált maradjon.

Miért szárad ki jobban a bőr az arc bizonyos részein?

A legtöbb ember élete során megtapasztalja a száraz arcbőr kellemetlen érzését. Sajnos a modern fűtő és légkondicionáló rendszerek csak rontják a helyzetet, ezért sosem volt fontosabb, hogy egy jó bőrápoló rutint kövessünk.

Mindenki bőre más, és gyakran a genetika és a környezeti hatások a száraz bőr mögött megbújó okok. Azonban az arc egyes részei valamilyen módon hajlamosabbak jobban kiszáradni, és ennek oka van.

Az orr, az áll és a homlok (a terület, amit gyakran T-vonalnak nevezünk) több aktív faggyúmiriggyel rendelkezik, mint az arc többi része, ami gyakran azt jelentheti, hogy ezek a területek hidratáltabbak maradnak és jobban megőrzik a bőr nedvességtartalmát, mint az arc szélei. A faggyúmirigyek hiánya szárazzá, hámlóvá és akár feszülővé, viszketővé tehetik az orcák és a homlok bőrét.

Az olajosság és a szárazság kombinációja többeket összezavar, amikor bőrápolásról van szó.

A különböző bőrtípusoknak egyedi ápolásra van szüksége

A bőrünk pont olyan egyedi, mint mi magunk, és ezért fontos, hogy bőrápolási szokásainkat egyéni igényeinkhez alakítsuk.

Ha száraz bőrtípusod van, akkor egy intenzív hidratáló, mint a NIVEA Gazdagon Regeneráló Éjszakai Arckrém  biztosítja a nedvességet, amire bőrödnek szüksége van a hámlás és a feszülő érzés elkerülésének érdekében.

Azonban ha zsíros vagy kombinált bőrtípussal rendelkezel, akkor jobb választás a NIVEA Soft. Ez a frissítően könnyű formula könnyen beszívódik a bőrbe, és hatékonyan hidratálja az orcáidat anélkül, hogy eltömítené a pórusokat vagy nehéz érzést hagyna maga után.

A saját bőrtípusod felismerése segít összeállítani a számodra tökéletes arcápoló rutint.
 

Napsütés? Ne felejtsd el a naptejet!

Az UV-sugárzásnak való túlzott kitettség gyakori okozója a száraz arcbőrnek. Gondoskodj a védelemről egy hatékony, napfényvédő hidratálóval, mint a NIVEA Q10plus Ránctalanító nappali arckrém SPF 15. Így orcáid védve lesznek és megkapják a szükséges hidratálást.

5 tipp a száraz arcbőr megelőzésére

  • Tartózkodj a hosszú, forró zuhanyoktól, amelyek megfosztják az arcbőrt a természetes lipidektől!
  • Különös gondoskodással hidratáld orcáidat a hideg és szeles időben!
  • Elég a bőrradír heti egy-két alkalommal!
  • Vegyél párásító készüléket, hogy a körülötted lévő levegő is visszanyerje nedvességtartalmát!
  • Kerüld el a nyílt hőforrásokat!

Akadályozd meg az arcbőr kiszáradását a NIVEA hidratáló termékeivel!

Rázd fel a bőrápoló rutinod, hogy legyőzhesd a száraz arcbőrt!

A megfelelő bőrápoló termékek választása segít puhán és hidratáltan tartani az orcáidat.

Tisztítás és hidratálás

A megfelelő tisztító és hidratáló termékek használata segíthet biztosítani, hogy ne száradjon ki az arcbőröd.

Egy hidratáló tisztító tej, mint a NIVEA Ápoló Arctisztító tej tiszteletben tartja a bőr természetes egyensúlyát, és mélytisztító hatást biztosít, miközben hidratál is - tehát nincs több feszülő érzés az orcáidon tisztítás után.

Amikor hidratálásról van szó, fontos a rendszeresség, és a bőrödnek megfelelő termék használata. Kiváló éjszakai arckrém például a NIVEA Regeneráló Éjszakai Arckrém. Vidd fel közvetlenül tisztítás után este, és a B5-provitamint tartalmazó formula segíti a bőr regenerálódását, amíg alszol - hogy bababőr puhaságú orcákkal ébredhess.
Ezt ajánljuk számodra