Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

..

Itt az idő, hogy a csemetéd valamivel önállóbb legyen

Kis útmutató, hogyan tanítsuk önállóságra a gyermekünket.

Gyermeked minden aprósággal hozzád fordul? Van pár tippünk, hogyan nevelheted nagyobb önállóságra. Kis türelemmel egy idő után maga is megoldja.

Kis útmutató, hogyan tanítsuk önállóságra a gyermekünket

Nagy valószínűséggel a babád jelenleg az általad nyújtott elsőosztályú kiszolgáláshoz van hozzászokva. Még az is lehet, hogy egyenesen követeli. Jusson azonban eszedbe, hogy a tehetetlen pici babával ellentétben, a tipegők már több esetben is képesek gondoskodni magukról. 

A csemetéd már valószínűleg egyedül is fel tud venni néhány ruhadarabot, esetleg a cipőjét is. Képes megtalálni és felkapni a legkülönbözőbb tárgyakat. Van számodra pár tippünk, hogyan alakíts ki a gyermekedben olyan szokásokat, amelyeknek köszönhetően egyre gyakrabban fogod hallani, hogy „egyedül“. 

...

Szeretnéd, ha a gyermeked jól bánna az apró tárgyakkal is? Koncentrálj a gyermek pszichomotoros fejlődésére: segítünk, hogyan támogasd

A legkisebb sikert is dicsérd meg

Számodra gyerekjáték lehet elzárni a csapot, a csemetédnek viszont nagy munka. Ne feledd el minden „első sikerét“ alaposan értékelni, ezzel motiválhatod a továbbiakra. 

Ne add fel

Gyeremeked számára sokkoló lehet, ha rájön, hogy már nem állsz mindenben a rendelkezésére. Ne add fel a harcot. Hiszen azt szeretnéd, ha a csemetéd a lehető legönállóbb lenne, és nem szorulna mindenben a segítségedre. 

Örülsz, hogy a kisbabádból ügyes nagy gyerek lesz?