...

Mozdulj ki a barátnőiddel!

A kicsi nélküled is rendben lesz.

Ne félj kimozdulni a baba nélkül. Neked is szükséged van „énidőre“. Segítünk megszabadulni a kétségektől, vajon nem túl korai-e?

Ne félj kimozdulni a baba nélkül

A születéstől kezdve a világ csak a baba körül forog. Az anyukák pedig gyakran elfeledkeznek magukról. Ha a babagondozás az életed legszebb időszaka is, nem feltétlenül szükséges, hogy teljes állású anyuka legyél. Egy kétéves gyermek minden további nélkül elvan nélküled akár pár napig is, nem csak pár óra erejéig. És ez többnyire még a javára is válik.

...

Mozdulj ki a baba nélkül: Valóban menni fog?

Nem csoda, ha a gyermekedet nézve (aki nem olyan régen még állandó figyelmet igényelt) ezek a kérdések forognak a fejedben: Mi lesz, ha sírni fog? Boldogul nélkülem is? Ne félj, jobban veszi majd az akadályt, mint te magad. Egy kétévesnek már ritkán van szüksége anyatejre. Többnyire már szilárd ételekkel táplálkozik, amit apa vagy valamelyik nagyszülő is nyugodtan elkészíthet neki. 

Ebben a korban a gyermekek ráadásul minden változást örömmel vesznek. Felfedezni akarnak, új kalandok után kutatnak. Hatalmas izgalom lesz a számukra, ha pár óráig vagy napig mással is találkoznak az anyukájukon kívül. 


Kerüld el a hibákat

Ne akkor szökj el, ha senki sem lát. A szülők gyakran választják ezt a módszert abban a hiszemben, hogy így a gyermek számára a helyzet elviselhetőbb lesz. Éppen ellenkezőleg. Sokkal jobb megoldás, ha a gyermeknek nyugodtan elmagyarázzuk, hová megyünk és mikor jövünk vissza. A búcsúzást ne nyújtsuk feleslegesen hosszúra