...

Gyomorégés a terhesség alatt

3 tipp, hogyan szabadulj meg a lángoló érzéstől.

Tudd meg, hogyan szabadulj meg sikeresen a teli gyomor és az égő torok és mellkas kellemetlen érzésétől.

A gyomorégés majdnem minden kismamát kínoz. Tudod, miért?

Mikor múlik el a terhesség alatti gyomorégés?

...

A kismamákat a gyomorégés leginkább az első három hónapban kínozza. A második trimeszterben legtöbbször enyhül, hogy a harmadik szakaszban aztán visszatérjen. Ekkor ugyanis a növekvő baba már jobban nyomja a gyomrot, és ezzel a gyomor tartalma visszakerül a nyelőcsőbe. Hogyan előzhetjük meg a gyomorégést?

A gyomorégés majdnem minden kismamát kínoz. Tudod, miért?

A várandósság ideje alatt a női test hajlamosabb a gyomorégésre. Miért van ez így? A gyomorszáj egy  „csapóajtó-féleséggel“ van lezárva. Ez megakadályozza, hogy a gyomor tartalma, beleértve a gyomornedveket, visszatérjen a nyelőcsőbe. A terhességi hormonváltozások azonban lassítják az emésztést és fellazítják a nyelőcső izomzáródását, így a gyomornedvek felfelé vándorolnak és kellemetlen égető érzést okoznak a mellkasban.  

Hasonlóan, mint mikor vízzel teli lufit tartasz a kezedben. Amíg a lufi nyílását erősen fogod, a víz nem szivárog. Amint azonban kicsit lazítasz a fogáson, a víz könnyedén kifolyik, különösen, ha a lufi vagy a tested mozgásban van. Amennyiben tehát gyomorégés kínoz, mindenkelőtt a pihenés segíthet. 

Rosszullétek is györtörnek?

...

Tudd meg, mit tegyél, ha lecsap a reggeli rosszullét.

Mi használ a terhesség alatti gyomorégésre

...

Kerülni kellene továbbá azokat az ételeket és italokat, amelyekről bebizonyosodott, hogy gyomorégést okoznak. Amennyiben azonban a gyomorégés tünetei hosszabb ideig vagy intenzívebben jelentkeznek, mindenképpen forduljunk orvoshoz és vizsgáltassuk ki  az okát.