Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Adjunk nevet a babának

Adjunk nevet a babának: Honnan tudjuk, hogy jól választottunk?

A tökéletes keresztnév kiválasztásakor alaposan meg lehet izzadni.

Más országokban, de akár a sztárok között is rendhagyó névválasztásokkal találkozhatunk. Előfordul, hogy a gyermeket a fogantatás helyéről, színekről, érzésekről vagy épp gyümölcsnevek alapján nevezik el. Derítsd ki, honnan tudhatod, hogy jó nevet választottál-e a babádnak.

Nem hagyományos nevet szeretnél a gyermekednek? Csakis az utónévjegyzékből választhatsz

Ha nem hagyományos nevet szeretnél, először ellenőrizd, hogy a választott keresztnevet valóban használhatjátok-e. Idehaza ugyanis csak olyan keresztnevet (vagy neveket) lehet adni az újszülöttnek, amely be van jegyezve. De még így is hatalmas mennyiségű magyar és idegen nyelvterületről eredő névből választhatsz.

naptár

A népszerűségi listán legnagyobbat ugrók, avagy milyen nem hagyományos keresztneveket adunk a gyerekeinknek?

Különleges és szokatlan nevek, amelyek az utóbbi években megsokszorozódtak. Tudod, melyek azok? A lánynevek közül leginkább az Abigél, az Amy, a Maya vagy a Lola. Közvetlenül utánuk következik a kicsit hagyományosabb Rozália. A fiúnevek közül a Barnabás és a Maximilian lépett jócskán előre. Mely nevek azonban a leggyakoribbak? 

Már tudod, mikor fogod a babád nevét bediktálni a szülészeten? Nem? Tanuld meg, hogyan kell kiszámolni a szülés dátumát?


Fiúnevek a babának: Egyértelműen a Bence vezet

A Bencén kívül a legnépszerűbb öt név között szerepel még a Máté, a Levente, a Dominik és a Marcell is. Inkább valami más nevet szeretnél? Próbáld ki az utóbbi időben elfeledett taktikát. Nevezd el a picit olyasvalakiről, aki közel áll hozzátok. A választott név nem lesz agyonhasznált, gyermekednek pedig elmesélheted annak az inspiráló történetét, akiről a nevét kapta. 

 

Lánynevek a babának: Hogyan kerüljük el a sokat használt neveket?

Hanna, Anna, és Jázmin. Három keresztnév, amellyel a legtöbb magyar újszülött kislány büszkélkedhet. Ha nem szeretnéd, hogy pár év múlva a kislányodnak három hasonló nevű osztálytársa legyen, kerüld el a Zsófia, Zoé, és Lili neveket. Inspirációt keresel?

lány vagy fiú

Nézd meg a tíz legnépszerűbb magyar lány- és fiúnevet 2016-ból!

Fiúnevek Lánynevek
1. Bence 1. Hanna
2. Máté 2. Anna
3. Levente 3. Jázmin
4. Dominik 4. Zsófia
5. Marcell 5. Zoé
6. Dávid 6. Lili
7. Ádam 7. Bogárka
8. Noel 8. Luca
9. Dániel 9. Emma
10. Milán 10. Léna
                      

nevek

Kutass könyvekben vagy az interneten, ahol sok különböző nevet találhatsz a jelentésükkel és az eredetükkel együtt. Az interneten megtalálhatók az elmúlt évek statisztikái is

A névválasztás utolsó fázisa. Írj levelet a babádnak!

levél

Ha már van pár név a listán, de még mindig nem tudtok dönteni, írd le egy papírra, és add hozzá a vezetéknevet is. Esetleg címezz meg egy képeslapot vagy egy üres borítékot a pici nevére. A név így valósággá válik, és megítélheted, hogyan fest a hétköznapi használatban. 

Vagy írj rögtön levelet a babának. Szólítsd meg, meséld el neki, mennyire várod már és hogyan érzed magad. Ha az általad választott név az igazi, mindez könnyen fog menni! A levelet tedd el, és olvasd fel a gyermekednek, ha már nagyobb lesz.

Kíváncsi vagy, vajon fiút vagy kislányt vársz-e? Nézd meg, hogyan jósolható meg a babád neme!