NIVEA_BAU_header_BABY_holka_nebo_kluk_3080x806px2

NEMI KÉRDÉS

Fedezd fel, hányféleképpen fedezheted fel! Megőrjít a bizonytalanság vagy az "utolsó pillanatig" várni akarsz, hogy kiderüljön, kisfiú, vagy kislány?

NIVEA_BAU_BABY_holka_nebo_kluk_img1_1640x1093px2
A magzat egészségét ellenőrző ultrahangos vizsgálaton egy tapasztalt szonográfus már akár a terhesség 12. hetében is meg tudja mondani a baba nemét. Megbízható eredményért azonban a 19. hétig kell várni.

Ha már tűkön ülve várod az ultrahangot, hogy megtudd a gyermeked nemét, készülj fel arra, hogy a magzat nem mindig hajlandó együttműködni. A babák nincsenek mindig éppen olyan pózban, hogy a nemi szerveket látni lehessen, így a neme továbbra is titok marad. Vannak természetesen más, igen szórakoztató, de komolytalan módszerek, melyekkel meg lehet állapítani, fiú vagy lány van-e odabent a pocakodban.

HOGYAN CSINÁLTÁK A NAGYMAMÁINK?

  • Nézz lefelé: ha a pocakod magasan van, elő a rózsaszínnel. Ha alacsonyan van, fiad lesz.
  • Ha legközelebb a nőgyógyászod a készülékével meghallgatja a magzat szívhangját, kérdezd meg, mennyi a pulzusszáma. A fáma szerint a 140 fölötti pulzusszám lányt jelez, a 140 alatti pedig fiút.
  • És még egy klasszikus módszer, az "Édes-savanyú". Ha egyfolytában édességeket, fagyit és csokit ennél, lányod lesz. Ha sós vagy keserű ételekre vágysz, akkor fiad.
  • A legenda szerint a maják úgy állapították meg a baba nemét, hogy megnézték az anya életkorát fogantatáskor és a fogantatás évét. Ha mindkét szám páros vagy páratlan, a baba lány lesz. Ha az egyik páros, a másik páratlan, a baba fiú.

NIVEA_BAU_BABY_holka_nebo_kluk_img2_1640x1093px2
NIVEA_BAU_BABY_holka_nebo_kluk_img3_1640x1093px2