Ránctalanítás

Ránctalanítás: nem nézel ki annyi idősnek, amennyi vagy

Szakértelmünk a ránctalanító krémek terén. Kutatási és fejlesztési munkánk célja, hogy új megoldásokat találjunk arra, hogy bőröd bársonyosabb és fiatalosabb megjelenésű legyen. Itt megtudhatod, mit jelent ez a ránctalanító krémek tekintetében.

Így segíthet a tudomány megelőzni a ráncokat

Ahogy idősödünk, a bőrünk változáson megy keresztül, és sajnos nem tekerhetjük vissza az órát, nem állíthatjuk meg bőrünk öregedését. Azonban tudományos kutatóink nap mint nap azon dolgoznak, hogy megelőzzék a bőröregedést, és olyan termékeket fejlesszenek ki, amelyek a lehető legjobb teljesítményt nyújtják az ránctalanító arcápolás terén.
Q10 koenzim
Hatékony ránctalanító krém
A Q10 koenzim kulcsszerepet játszik abban, hogy a tápanyagban levő energia felhasználhatóvá váljon a bőr anyagcseréjéhez. Ahogyan idősödünk, bőrünkben csökken a Q10 mennyisége. Megfelelő ránctalanító arckrém használatával a Q10 hatékonyan visszapótolható a bőrbe.
Kreatin molekula
Hatékony ránctalanító krém
Bőrünknek energiára van szüksége ahhoz, hogy folyamatosan elláthassa funkcióit, megőrizze feszességét és fel legyen vértezve a külső behatások ellen. 
Hialuronsav
Hatékony ránctalanító krém
A hialuronsavnak óriási a vízmegkötő kapacitása. A Beiersdorf kutatóinak sikerült megoldaniuk, hogy ez a fontos nedvességszállító anyag egy krém segítségével képes legyen mélyen behatolni a bőrbe.

Te és a NIVEA kutatói: erős csapatot alkottok

Bőrünk a 25. életévünktől kezdve öregedni kezd. A folyamatot genetikai tényezők, környezeti hatások és az egyéni életmódunk jellemzői is befolyásolják. A bőr öregedését teljesen megakadályozni nem lehet, azonban a hatásai csökkenthetők, például a sejtek aktivitásának élénkítésével.
Ez egyszerűbb, mint gondolnád: táplálkozz egészségesen, aludj sokat, igyál elegendő mennyiségű vizet és már idejében kezdj el használni ránctalanító arckrémet. A NIVEA kutatói a segítségedre lehetnek ebben. Több mint 100 éve folytatunk kutatást a bőrrel kapcsolatban, és minden szakértelmünket, amit ez alatt az idő alatt szereztünk, felhasználjuk, hogy olyan hatóanyagokat találjunk, amelyek a bőrödet frissebb és fiatalosabb megjelenésűvé teszik. Fontos, hogy ne várd meg az öregedés első jeleit, például a ráncok megjelenését vagy a bőrszárazságot. Kezdd el ápolni a bőröd már most, használj nappali és éjszakai arckrémet, szemkörnyékápolót, valamint arcpakolásokat. Figyelj oda, hogy az arckrémed hidratáló hatású legyen és tartalmazzon ránctalanító összetevőket.
NIVEA Kutatás

Hivatásunk az innováció

Kutatóközpontunkban több mint 450 munkatárs dolgozik azon, hogy megfejtse a bőrben zajló összetett folyamatokat és innovatív arcápoló termékeket fejlesszen ki a számodra.
100 évnyi gondoskodás

Egy évszázadnyi tudás a bőrápolás területén

„Szeresd a bőröd” – ennek a mottónak a jegyében hamburgi kutatóink és fejlesztőink több mint egy évszázada elhivatottan dolgoznak olyan arc- és testápoló termékek megalkotásán, amelyek fogyasztóink különböző igényeihez igazodnak.
NIVEA Termékgyártás

Az ötlettől a késztermékig

Egy formulának hosszú utat kell megtennie, míg végül optimálisan hatékony és bőrbarát változatát  gyártani kezdik. Az eredeti termékötlet megszületésétől számítva akár 5 év is eltelhet, mire az új NIVEA termék piacra kerül.

Életre szóló bőrápolás, már egy évszázada

Innovációinkkal mindig képesek voltunk arra, hogy világszínvonalon szolgáljuk ki a fogyasztói igényeket.

A megfelelő ránctalanító arckrém

Ahogy idősödünk, bőrünkben csökken bizonyos anyagok, például a kollagén és a hialuronsav mennyisége. Ezért azt javasoljuk 30 éves korban legkésőbb a ránctalanító krém használatának elkezdését.

Amit az idősödő bőrről tudnod kell

A bőr öregedése természetes folyamat. Teljesen megállítani nem lehet, de hatásai ellen felvehetjük a harcot oly módon, hogy mindent megteszünk sejtjeink aktivitásának serkentése érdekében.
A bőrnek energiára van szüksége

A bőrnek energiára és jó védelmi vonalra van szüksége

A bőr saját Q10 koenzimje kulcsszerepet játszik az energiatermelésben és az oxidatív stressz elleni védelemben. Azonban a bőrünkben levő Q10 mennyisége az évek múlásával csökken. A Q10-et tartalmazó ránctalanító krémek hatékonyan támogatják bőrünk működését.

A bőr öregedésének jelei

  • 20 éves kortól: nedvességvesztés, megjelennek az első finom ráncok
  • 30 éves kortól: a bőr kevesebb lipidet termel, kialakulnak az első ráncok a homlokon
  • 40 éves kortól: a bőr szárazabbá és vékonyabbá válik, megjelennek az első ráncok a szem körül
  • 50 éves kortól: csökken a tápanyagellátás, a bőr fakóbbá válik, a rugalmasság csökken
  • 60 éves kortól: a bőr tömörsége és vastagsága csökken, az arckontúr fellazul, pigmentfoltok jelennek meg

A sejtjeinkkel együtt öregszünk

Testünk minden egyes sejtje tartalmazza azt az információt, amely azzá tesz minket, akik vagyunk. Amikor öregszünk, testünk mintegy tízezer milliárd sejtjével is ugyanez történik. A sejtaktivitás csökken. A szervezet megváltozott energiaszintjének függvényében a hámsejtek megújulása lelassulhat. A bőr veszít feszességéből és ráncok kezdenek kialakulni. Ez az a pillanat, amikor az ember először veszi észre a bőr öregedését. A legújabb sejtkutatások igazolták, hogy noha az öregedési folyamatot nem lehet teljesen megállítani, a sejtaktivitás élénkíthető, és a sejtek megújulása javítható. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a fiatal, életerős sejtek rendszeresen regenerálódnak és anyagcseréjük teljes sebességgel működik. Ez az egyik fontos feltétele annak, hogy a bőr fiatalosabb megjelenésűvé váljon.

Mi történik a bőr egyes rétegeiben?

Epidermisz – A bőr külső rétege 
A bőr külső rétege egyfajta biztonsági zónát alkot, mely biztosítja a bőrnek a szükséges védelmet. Ez a védőréteg egyrészt azért fontos, mert megóvja testünket a külső hatásoktól, másrészt pedig nedvességet is tárol. Az epidermisz mélyebb rétegeiben folyamatosan új sejtek keletkeznek, melyek a bőrfelszín felé haladnak, ahol végül elhalnak. Ilyen módon az epidermisz négyhetente teljesen megújítja önmagát.

Dermisz – A kapcsolat az epidermisz és a szubkutisz között
A kollagén és a rugalmas rostok hálózata adja a bőr rugalmasságát és feszességét. A kollagéntartalom az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Az ép rugalmas rostok mennyisége szintén csökken. A bőr elveszti rugalmasságát és tónusát. 

Szubkutisz – A bőr legmélyebb rétege
A szubkutisz (bőralja) főként kötőszövetből és zsírszövetből áll. A zsírszövetben a lipideket tároló sejtek az életkorral veszítenek méretükből. Ennek következtében a bőr tömörsége csökken és megjelennek az első ráncok.


A napfény hatása a bőrre

Az idő előtti bőröregedés kialakulásának egyik fő oka a normál nappali fény. Ezt jól mutatja a ráncok és pigmentfoltok megjelenése. Ahhoz, hogy ezeket a hatásokat megfelelően tudd kezelni, nem elég csak nyaraláskor vagy napos időben használni a fényvédőt, minden nap szükséges.

Védekezz a megfelelő faktorszámmal

Fontos, hogy bőröd a megfelelő faktorszámmal ellátott naptejjel védd. Az SPF vagy faktorszám azt mutatja meg, hogy hányszorosára emelheted a bőröd saját védekezési idejét az adott naptej használatával, vagyis mennyivel tovább maradhatsz a napon anélkül, hogy leégnél. A magasabb faktorszám csökkenti a bőrödet elérő UV sugárzást, így védi a leégéstől és szabad gyököktől. Ne csak a strandon használj fényvédőt, hanem minden nap! Például a NIVEA Q10 Power Ránctalanító Nappali Arckrém 15-ös fényvédő faktorral és UVA szűrővel gazdagított nappali arckrém a napsugárzás okozta bőröregedés jelei ellen is hat. Aktív hatóanyag-kombinációja révén – Q10 koenzim és  kreatin - fejti ki hatását  és elősegíti a ráncok kialakulása elleni védekezést és a meglévő ráncok mélységének csökkenését.

SPF faktor

Milyen faktorszámot válassz?

Mindenkinél egyedi a megfelelő fényvédő faktor, amely számos tényezőtől függ, így például a bőröd színétől, típusától, a napon tartózkodás helyszínétől és a napszakától is.

Jó tudni róla: az UV-sugárzás

A napfényből érkező UV sugárzás folyamatosan körbevesz, közvetlen és közvetett formában is. Az UV-intenzitás évszakfüggő, nyáron magasabb, mint télen. Több veszélynek is ki vagy téve az UV sugárzás erőssége miatt. A napégést okozó UVB sugarak aránya nagyobb a nyári hónapokban, így nyáron hatszorosára nő a leégés veszélye a téli hónapokhoz képest. Ráadásul napközben is változik az UVB-intenzitás.
Délben az UVB sugárzás 150-szer erősebb, mint reggel hatkor. Még az esti órákban is négyszer erősebb, mint korán reggel. Az UVA sugarak állandó kockázatot jelentenek, akkor is védekezni kell ellenük, ha árnyékban vagy, vagy csak rövid időt töltesz el a napon.

Arcpakolás: rövid felüdülés a bőrnek

Arcpakolás

Tápláló arcpakolások

A pakolások a bőröregedést gátló ápolási rutin alapvető részei. Tegyél fel egy pakolást és amíg hat, élvezd a hétköznapok wellness pillanatait.

Arcpakolások használata

  • Oszlasd el a pakolást a homlokodon, arcodon és az álladon.
  • A száj és szemkörnyéket hagyjd ki. 
  • Tartsd be a javasolt hatóidőt.
  • Vattakoronggal vagy szivaccsal mosd le.

Balzsam a bőrnek és a léleknek

Tegyél fel egy pakolást és élvezd a kényeztető perceket: a pakolások táplálják a bőrt, pótolják az elvesztett nedvességet, tapintható frissességet kölcsönöznek az érett bőrnek is. A NIVEA Q10 Power Ránctalanító Bőrkisimító Arcmaszk belülről támogatja a bőr megújulását, felveszi a harcot a ráncok ellen.

Tippünk: Nem érdemes az előírtnál tovább az arcon hagyni a pakolást, a hatás nem kétszereződik meg. A napszaknak megfelelő ápolóval tápláld bőrödet.
Termékek háttérkép