NYÁRI KARBANTARTÁS, AVAGY 3 LÉPÉS AZ ARCBŐR, A HAJ ÉS A TEST NYÁRVÉGI REGENERÁLÁSÁRA

Mindjárt itt a nyár vége, és ideje felmérni a károkat. Nem az áradásokról és a kiszáradt fákról beszélünk, hanem az arcodról, a hajadról és a bőrödről, A nap kellemetlenül kiszúrhat velünk pigmentfoltok, ráncok, kirepedezett bőr és sérült haj formájában. Találd meg a nyári karbantartás receptjét, és frissítsd fel az egész tested.

1. NE CSAK AZ ARCODAT REGENERÁLD, HANEM A DEKOLTÁZSOD ÉS A NYAKAD IS

A napsugárzás nyomai az arcon látszanak leginkább, de a regeneráló krém felvitelekor a nyak és a dekoltázs területéről se feledkezzünk meg. Az arcbőr regenerálására legmegfelelőbb az intenzív nappali és éjszakai krém használata, és legalább 1x hetente tápláló arcpakolás felvitele.

2. HIDRATÁLD AZ EGÉSZ TESTED ÉS ŐRIZD MEG A BARNASÁGOD A LEHETŐ LEGTOVÁBB

Napozás, fürdés és más nyári móka után a bőrünk száraz vagy akár irritált és kivörösödött is lehet. Ebben az esetben is válaszd az intenzív hidratálás útját. Segítenek ebben a bambuszvajat tartalmazó bőrápoló, testápoló száraz bőrre vagy a bio olajok, a tusoláskor használható bőrfinomító testápolók, vagy a testszuflé formájában elérhető intenzív bőrápoló.

 

A sérült bőr ápolásának csúcspontja a NIVEA Olajos testszuflé Cseresznyevirág & jojobaolaj. Gazdagon kényezteti, hosszan hidratálja és bársonyosan puhává varázsolja a bőrt. Bársonyos puhaság a bőrödnek

3. A HAJ REGENERÁLÁSAKOR NE FELEDD A SPECIÁLIS BALZSAMOKAT ÉS HAJFORMÁZÓKAT

Nap, klóros víz, tenger – öröm a léleknek, megpróbáltatás a hajnak. Az UV-sugárzás és a víz ugyanis megbontják a haj proteinszerkezetét, ami aztán kiszárad, elfárad, fénytelen és töredezésre hajlamos lesz. A haj nem képes magától regenerálódni, mint a bőr, ezért méginkább szüksége van hidratáló és regeneráló ápolásra. 

  • A nyarat követő első regeneráló lépés legyen a sérült hajvégek eltávolítása. 
  • Minden hajmosás után használj speciális, regeneráló hajkondicionálót vagy balzsamot. 
  • Ha szeretnéd életre kelteni a hajad, és visszaadni neki a fényét és a rugalmasságát, ápold hetente 1x intenzíven – próbáld ki a hajpakolást, a szérumot vagy a kúrát.