Kíméletesebben a természethez

Kíméletesebben a természethez: Hogyan ápoljuk a bőrünket és óvjuk a környezetünket egyszerre

Ha eldobható vattakorongot használsz a sminkeltávolításhoz, és az átlagos fogyasztásod arctisztításonként 4 darab, akkor ez évente 1460 vattakorong. Ezek a smink eltávolítása után a szemétkosárba kerülnek. Ha elképzeled, hogy a világon hány nő használja ezeket, az egyszer használatos sminklemosók fogyasztása csillagászati magasságba emelkedik. Tegyél kímélőbb gesztust a természet és a bőröd felé, és válassz fenntarthatóbb alternatívákat.

Miért kellene kíméletesebben bánnunk a természettel?

Tudtad, hogy a környezet, amelyben élünk, körülbelül 20% -os hatással van az egészségünkre? A bolygó mindannyiunk otthona, ezért felelősségteljesen kellene vigyáznunk rá – kerülni kellene a pazarlást, és fenntartható alternatívákat kellene keresni.

 

Természetesen: egyénként nem tudod megváltoztatni az egész Föld ökológiai helyzetét, de hozzájárulhatsz ehhez a változáshoz. Mert a változás nálunk kezdődik. És ma megmutatjuk, hogyan csökkentheted az ökológiai lábnyomodat fenntartható bőrápolással.

 

Nagyon fontos számunkra a környezet és annak gondozása. Nem csak a NIVEA termékek összetételével próbálunk gondoskodni róla. Olvass el mindent az elkötelezettségünkről:

 

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK

A pamut sminkeltávolító korongok kíméletesek a természethez és a pénztárcánkhoz is

Az eldobható vattapamacsok általában a hulladéklerakókba kerülnek (rosszabb esetben a csatornába), és csak újabb terhet jelentenek a környezetre. Mindeközben létezik hatékony alternatíva = a pamut sminkeltávolító korongok. Megveheted készen, vagy varrhatsz magadnak otthon. 
pamut sminkeltávolító korongok

Elkészítésük egyszerű. Szükséged lesz:

  • Régi törülközőre
  • Pamutszövetre
  • Varrógépre, vagy tűre és cérnára

A régi törülközőből és a pamutszövetből vágj ki azonos méretű korongokat (méretük hasonló legyen az eldobható vattakorongokhoz). A maximális nedvszívó képesség érdekében helyezz egy törülközőkorongot a pamutszövet két darabja közé, és varrd össze a széleket géppel vagy kézzel. Készíts belőlük kb. 20 darabot, hogy ne kelljen minden használat után mosnod, hanem csak mondjuk hetente egyszer. 

A szövetkorongokat ugyanúgy használhatod, mint az eldobhatót, csak ezeket használat után ne dobd ki, hanem mosd ki kézzel. Csak áztasd meleg vízbe, adj hozzá például epeszappant, és óvatosan mosd ki. Ezután öblítsd le tiszta meleg vízzel, és hagyd megszáradni. A párnácskák nagyon sokáig kitartanak. Ez nem csak ökológiai, hanem gazdasági szempontból is kifizetődő megoldás. Egyébként próbáltad már kiszámolni, hogy mennyibe kerül egy alapos sminkeltávolítás eldobható segédeszközökkel?

Minimalizáld a műanyagot, nem olyan nehéz

A közszolgáltatás keretében lakosságtól elszállított összes hulladék közel 2,5 millió tonna volt 2020-ban. Ebből jelentős részt tesznek ki a műanyag termékek. 

 

A bőrápolásban továbbra sem boldogulunk műanyagok nélkül. De minden bizonnyal jelentősen csökkenthetjük fogyasztásukat. Például a fültisztító pálcika, amellyel a bőrt tisztítjuk vagy a sminkünket javítgatjuk, az Európai Bizottság következtetései szerint a 10 leggyakoribb műanyaghulladék-típus közé tartozik a tengerekben és az óceánokban. 2019. január 1-jétől Olaszországban tilos az eladásuk. Az EU többi részében az úgynevezett eldobható műanyagok tilalma 2021 óta van érvényben.

 

De ez nem jelenti a fültisztító pálcika végét – már választhatod a papírpálcával rendelkezőt. Vagy alternatív megoldásként egy még "zöldebb" bambusz változatot, amelynek előállításához a papírral ellentétben nincs szükség ragasztóra. Még újrafelhasználható szilikon pálcikák is kaphatók.

hogyan lehetünk kíméletesebbek

3 gyors tipp, hogyan lehetünk kíméletesebbek. A természethez és a saját pénztárcánkhoz is.

  • Kedvenc kozmetikumaidat tárold úgy, hogy 100%-os formában maradjanak, és az utolsó cseppig mindet elhasználhasd. A bőrápolók különösen érzékenyek a fényre, a páratartalomra és a hőmérséklet változásaira. 
  • Gondolkodj el az egészségügyi betétek és a tamponok természetbarátabb alternatíváin. A menstruációs kelyhek vagy kendőpárnák egyre növekvő népszerűségnek örvendenek az elmúlt hónapokban. 
  • Adj esélyt a folyékony, esetleg utántölthető kozmetikumoknak. Egyébként a kínálatunkban találsz pl. folyékony krémszappant olyan csomagolásban, amely 80 %-kal kevesebb műanyagot tartalmaz.

A NIVEÁnál már megkezdtük a műanyag mennyiségének csökkentését

És azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 2025-re a felére csökkentjük a fosszilis műanyag mennyiségét 2019 -hez képest. Sok csomagolásunk fokozatosan (meg)változik. Például a NATURALLY GOOD termékcsaládba tartozó testápoló tejeket olyan flakonokba töltjük, melyek 50 %-kal kevesebb műanyagot tartalmaznak. Ezenkívül ezek a csomagolások könnyebbek és feltekerhetők. Valóban az utolsó cseppig ki lehet préselni a testápolót, és a csomagolás lényegesen kevesebb helyet foglal el a sárga konténerben is. 

Ha a drogériákban a NATURALLY GOOD tusfürdőinket választod, akkor tudd, hogy olyan csomagolást kapsz, amely 97%-ban újrahasznosított anyagokból áll. Célunk, hogy minden műanyag csomagolásunk 100%-ban az „újrahasznosítható vagy újratölthető“ kategóriába tartozzon.

naturally good

Figyelj az ápoló termékek összetételére is

Nem csupán a kozmetikai segédeszközök, hanem maguk az ápolószerek is környezetbarátak lehetnek. Csomagolásukban és összetételükben.

 

Mi a NIVEÁnál elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy 2021 végéig minden termékünket mikroműanyag-mentessé tegyük. Ezek olyan szilárd műanyag részecskék, amelyek 5 milliméternél is kisebbek, vízben nem oldódnak, és biológiailag nem lebonthatók. Nem csak a talajt, hanem mindenekelőtt bolygónk vízkészleteit is szennyezik. Hasonlóan 2025-re meg akarunk szabadulni minden biológiailag nem lebomló polimertől, amelyet néha folyékony mikroműanyagnak is hívnak (holott a szó eredeti értelmében nem mikroműanyagról van szó). Ennek köszönhetően van az anyagoknak gél szerkezete. Mi azonban, lehetőség szerint lecseréljük a termékeinkben. 

 

Ezeknek a lépéseknek is köszönhetően már sikerült egyes termékeinket szinte 100% -ban biológiailag lebonthatóvá tenni. Ez azt jelenti, hogy nem hagynak nyomot a természetben. A természetes összetételű termékek ráadásul az érzékeny bőrűeknek is megfelelnek. 

NIVEA termékek összhangban a bőrrel és a természettel is:

NATURALLY GOOD Kendermagolajos nappali arckrém

NATURALLY GOOD Kendermagolajos nappali arckrém

99%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz, amelyek között megtalálható például a jojobaolaj. A nyugtató hatású kendermagolajos összetételnek különösen örülni fog a bőröd és ragyogó kinézettel hálálja meg. A krémet tartalmazó tégely 100% -ban újrahasznosítható.

NATURALLY GOOD Micellás víz

NATURALLY GOOD Micellás víz

Az összetevők 98% -a természetből származik, és megtalálható köztük például az organikus aloe vera, amely megnyugtatja a bőrt. A micellás víz egy mozdulattal eltávolítja a szennyeződéseket, és intenzíven hidratálja a bőrt.

A természettel összhangban szeretnéd ápolni nem csak az arcodat, hanem az egész testedet? Próbáld ki a NATURALLY GOOD család többi termékét is, amelyek tiszteletben tartják a saját és a környezeted igényeit is.