Ne mondj le a romantikáról: A szex a várandósság alatt nem tabu, de...

Használd ki az utolsó intim pillanatokat a partnereddel Hogy is van azzal az intim játszadozással a várandósság alatt? Megváltoznak a vágyaid, veszélyeztetitek-e valahogyan a babát?

Befolyásolja a terhesség a szexuális vágyat?

Minden várandós kismama másképp éli meg az erotikus élvezeteket a terhessége idején. A testedben hormonális változások egész sora megy végbe, melyek intenzívebb érzelmeket és megnövekedett szexuális étvágyat, vagy éppen ennek csökkenését okozhatják. 

Különösen az első trimeszterben lehet megterhelő számodra a szex – fáradt vagy, rosszullétek gyötörnek vagy ingerült vagy. A második trimeszterben azonban már kezded jobban érezni magadat, erőre kapsz, és ismét élvezni fogod a romantikázást a partnereddel.

 

Szeretnél vonzó maradni? Őrizd meg a kondíciódat tornázással! Jó hatással lehet a terhesjóga: egyszerű pózok, amelyek növekvő pocakkal is megtarthatók

...

Szex a terhesség alatt: A baba biztonságban van

A várandós nők gyakran aggódnak a szeretkezéssel kapcsolatban, mert azt gondolják, hogy valamiképpen árthatnak a picinek. Amennyiben az orvos nem javasolja, hogy mellőzzétek a szexuális kapcsolatot, nincs semmilyen ok a böjtölésre. A szex a terhesség alatt teljes mértékben biztonságos, ha a kismama egészséges. A méh elegendő távolságra van a hüvelytől, a babát pedig védi a méh izomzata, a magzatvíz és a magzatburok is. 
...
...

Beszéljetek róla

...

Az aggodalom azonban a partnered hozzáállását is befolyásolhatja – visszafogott és óvatos lesz, és nem fogja magát teljes mértékben átadni az élvezetnek. Beszélgess vele, és magyarázd el neki, hogy a babátok biztonságban van. Mondd el neki, melyik póz felel meg neked a legjobban, és hogyan lenne a legkellemesebb.

Megtörténhet az is, hogy a várandósság alatt egyszerűen nem lesz kedved a szeretkezéshez. Beszélj őszintén a partnerednek az érzéseidről, biztosan megérti. Javasolhatsz neki más módot az intim pillanatok megélésére – például kényeztetéssel vagy masszázzsal. 

Érzel valamilyen változást szex közben?

A hormonok hatására a melled érzékenyebb lesz, a nemi szerveid pedig jobban megtelnek vérrel – az erotikus élmény ezért erősebb lehet. Szeretkezés után érezhetsz kisebb összehúzódásokat, de ezek teljesen eltérőek a vajúdástól. Ha a terhességed normális, ezek az összehúzódások nem vezethetnek a szülés idő előtti megindulásához. 

 

...