baby

HOGY LESZOKTASD A PELENKÁRÓL

Minden, amit tudnod kell a problémamentes váltáshoz. Ne felejtsd, minden gyerek más és más; teljesen rendben van, ha a szemed fénye még nincsen kész a váltásra. A legfontosabb, hogy ne érezze úgy, hogy sürgeted! Ha úgy látod, már készen áll, próbáljátok ki az alábbi tippeket!

10 TIPP, HOGY LESZOKTASD A PELENKÁRÓL

baby
1. Adj neki időt!

Ne egy sűrű héten próbáld meg átszoktatni a bilire! Olyankorra időzítsd, amikor rá tudsz szánni bármennyi időt, hogy teljes figyelmet szentelhess a feladatnak!


2. Esti és nappali műszak

Hanyagoljátok a pelust napközben, de este még hagyjátok fent! Jó néhány hónapba beletelhet, míg éjszaka is szobatiszta lesz gyermeked. Sokkal könnyebb dolgotok lesz, ha egyszerre csak egy lépést akartok megtenni.


3. A legjobb otthon

Amikor átszoktok a bilire, nem jó ötlet hosszú útra menni, vagy meglátogatni a büszke nagynéniket. Ha nem mentek messzire otthontól, nem lesz a kis balesetekből nagy katasztrófa.

4. Ne nehezítsd meg a saját dolgodat!

A biliztetés idején rengeteg szennyesre számíthatsz. Öltöztesd a kicsit elnyűtt ruhákba, amiket nem fogsz sajnálni, ha tönkremennek. Vegyél egy nagy csomag olcsó, eldobható fehérneműt is, így egyből ki is dobhatod az összekoszolódott bugyit/kisgatyát, ha esetleg „baleset" történik.


5. Kicsi Én

Néhány szülő kihagyja a bilit, és rögtön a gyereküléssel felszerelt WC-re szoktatja rá a kicsit. Gyermeked imád utánozni téged, ezért lehet, hogy ha megengeded neki, hogy ugyanazt a WC-t használja mint te, az gyors sikerhez vezet!

6. Kényeztesd el!

Vidd el a kicsit bevásárolni magaddal, hogy kiválaszthassa leendő bilijét! Ha szívesebben pottyant olyan bilibe, amin dinoszauruszok játszanak, miért is ne tehetné?


7. Mindent egy kis figyelemért

A kicsi semmire sem vágyik jobban, egy kis figyelemnél. Add meg neki ezt bilizés közben! Játszatok valamit, olvassatok egy könyvet, vagy énekeljetek el egy dalt! A bilizés így kevésbé tűnik majd kötelező feladatnak, inkább tartalmasan együtt töltött időnek.


8. Egy kis kosz nem a világ!

Nagyon nehéz nyugodtnak maradni, amikor a kicsi kedvenc szőnyegeden ülve vall kudarcot a szobatisztaság terén. De gondolj arra, hogy ha stresszelsz, a kicsi is stresszelni fog! Ne húzd fel magad, takarítsd fel a nyomokat egy nagy mosollyal az arcodon!
baby
9. Jutalompontok

Ha minden egyes sikeres bilizés után adsz neki egy matrica csillagot, minden 10 csillag után pedig elviszed a játékboltba, az elég nagy motiváció lesz a kicsinek, hogy újra és újra próbálkozzon a bilizéssel.

 

10. Jusson eszedbe a "szentháromság"

Türelem, dicséret és kitartás! Lehet, hogy most még nem úgy látszik, de ha pozitív és kitartó vagy, a biliztetési időszakot hamarosan magatok mögött tudhatjátok!