Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

görcsök a terhesség alatt

Görcsök a terhesség alatt

Az óvatos masszírozás segít!

Az éjszaka közepén arra ébredsz, hogy elviselhetetlenül görcsöl a lábad? Ne engedd, hogy a várandósság alatt bármi megzavarja az értékes alvást. Tudjuk, mit tehetsz ellene!

Mi használ, ha görcsöl a lábad?

Az izomfáradtság, a testben felhalmozódott folyadék, a fölösleges foszfor vagy a kevés calcium mind előidézhetik a fájdalmas éjszakai lábgörcsöket. Mintha valaki késsel szurkálná a vádlidat. Ahogy mindig, most is a legegyszerűbb segítség a lehatásosabb.

Ha érzed az erősödő görcsöt a lábadban, cselekedj azonnal. Sok járással, sétával, még ha kellemetlen érzés is, lerövidítheted a fájdalmat az izmaidban. Így másnap sem fogod annyira érezni a nyomát a vádlidban. Mit tegyél hát? 

  • Óvatosan feszítsd meg a görcsölő izmot úgy, hogy a spiccedet hátrahúzva előretolod a sarkadat.  
  • A lábujjaidat hajlítsd be az ellenkező irányban.
  • Ezt követően könnyedén masszírozd át az izmodat (vagy ébreszd föl a partneredet, hogy tegye meg helyetted). 
  • A száraz meleg borogatás is segít. 
  • Az izom a könnyed járás hatására is kienged.

gyalogló

Hogyan előzd meg a görcsöket a terhesség alatt?

A várandósság alatti görcsöket nem olyan bonyolult megelőzni. A legtöbbet ugyanis a túlhajtottság okozza. A feltett lábbal történő pihenésen kívül más trükkök is beválnak, amelyeket máris nyugodtan kipróbálhatsz.
Figyelem! A várandós nők nem csak az izomgörcsre hajlamosabbak, hanem a trombózisra is. Ha nem múlik a fájdalom a lábadban, valamint a vádlid vörös és kemény, fordulj azonnal orvoshoz.