Zsíros haj? Semmi baj!

Zsíros haj? Semmi baj!

Egyszerű ápolási tippek az egészséges, fényes hajért Ez történik: megmosod a hajad, és szinte azonnal megint zsíros. A megfelelő ápolással aktívan küzdhetsz a zsíros haj ellen.

Zsíros haj - okok és tippek a gyors hajformázásért

Mitől zsírosodik a hajunk?

A zsíros haj legfőbb oka a megnövekedett faggyútermelődés a fejbőrben:  a hajhagymáknál található mirigyek túl sok faggyút választanak ki. Ez rövid időn belül zsíros hajat eredményez a fejbőrhöz közeli területeken, zsíros hajtincseket vagy akár zsíros korpásodást okoz.

A megnövekedett faggyútermelődésnek több különböző oka is lehet. Ezek közé sorolható a stressz, a nem megfelelő ápolás vagy az egészségtelen étkezés. Ezen kívül a különböző hormonális változások, mint a pubertáskor, a terhesség vagy a menopauza szintén túlműködést okozhatnak a faggyúmirigyekben.

Sokaknak genetikai hajlamuk van a túlzott faggyútermelődésre. Emellett az évszakok is hatással lehetnek a faggyútermelődésre: nyáron a fejbőrünk erőteljesebben izzad, így zsírosabbnak tűnik. Az egészséges külső és a hosszú távú frissesség érzés érdekében hajadnak különleges odafigyelésre van szüksége.

Hasznos tippek a dús haj érdekében

A faggyúmirigyek biztosítják, hogy hajunk és bőrünk sima maradjon. Azonban ha a faggyúmirigyek túl sok faggyút termelnek, zsíros haj az eredmény.

Jó frizura egész nap: SOS tippek a zsíros haj megelőzésére

  • A frissítő hajformázó hajlakkok és hajhabok dúsabbá teszik a hajat és gondoskodnak róla, hogy ne tapadjon a fejbőrünkhöz.
  • A haj hátrafésülésével is megelőzhetjük, hogy a haj közvetlen kapcsolatba kerüljön a fejbőrünkkel.
  • A szárazsampon elvonja a felesleges zsírt a hajról és a fejbőrről. Így hajad ápoltabbnak tűnik és lazábban keretezi az arcodat.
  • A széles hajpántok trendik és eltakarják a zsíros hajat.
  • Ha nem marad más megoldás, próbáld ki a zselés, nedves frizurát: fésüld hátra a haj felső rétegét egy formázó géllel! És a zsíros haj már el is tűnt.
 


Mondj búcsút a zsíros hajnak!

Relaxáló program a zsíros hajnak

A zsíros hajnak különleges ápolásra van szüksége. Ápold hajad egy gyengéd fejmasszázzsal! Így fejbőröd megszabadul a felesleges faggyútól és téged is ellazít. Ha hajad hajlamos a zsírosodásra, nyugodtan megmoshatod naponta.

A legjobb időpont a hajmosásra a reggel, hiszen így friss marad egész nap a frizurád.

Hajmosáshoz használd a könnyed összetételű, lelapuló hajra kifejlesztett NIVEA Volume Care Dúsító Sampont! Kerüld el a fejbőr közeli területeket a hajbalzsam használatakor, hogy ne váljon zsírossá. Miután a balzsam elvégezte feladatát, a zsíros hajnál kifejezetten fontos, hogy alaposan öblítsd ki a hajból, hogy elkerüld a maradékok felhalmozódását! Tudj meg többet a NIVEA Volume Care Dúsító Samponról!

Gyengéd beszárítás

A hajad beszárításakor mindig ajánlatos a hajszárítót a hajadtól távolabb tartani, hogy a hő ne közvetlenül érje a fejbőrödet.Ellenkező esetben, a fejbőr izzadni kezd és a zsírok gyorsabban terülnek szét.

Az igényes frizurák megengedettek!

A melír vagy a tartós hullám száraz hatásúvá teheti a hajat. Ez nem olyan feltűnő könnyen zsírosodó haj esetén, mivel a zsíros haj magától több zsírt termel.