A vékonyszálú és lelapuló haj ápolása és formázása

A vékonyszálú és lelapuló haj ápolása és formázása

Tippek és trükkök a csodás hajkorona eléréséhez Csupán 0,02 mm-ről van szó: ennyi a különbség a normál haj (0,07 mm) és a vékonyszálú haj hajszálainak átmérője között. A nők több, mint harmada szeretne erősebb hajat. A megfelelő szakértelmű ápolással és formázással nagyszerű megjelenéssel ajándékozhatod meg akár vékonyszálú hajadat is.

Miért vékonyszálú a hajam?

Általában a vékonyszálú haj genetikailag meghatározott - a szőke haj átlagosan vékonyabb szálú, mint a sötét haj. Azonban a szőke hajjal rendelkezőknek jelentősen több hajszáluk van. A vékonyszálú haj közelebb helyezkedik el a fejbőrhöz, így hamarabb tűnik zsírosnak. A megfelelő ápoló termékek segíthetnek ezekben a helyzetekben.

Gyengéd ápolás a vékonyszálú hajnak

A vékonyszálú, lelapuló haj legmegfelelőbb ápolása érdekében használj dúsító sampont, mint például a NIVEA Volume Care Dúsító Sampont

Gyengéden tisztít és hatékonyan táplálja a hajat anélkül, hogy elnehezítené.A termék bambuszkivonatot tartalmaz, hogy fényes, könnyű, dús hajat varázsoljon neked.

A könnyű, átlátszó formula folyékony keratinnal egyúttal észrevehetően selymessé teszi a hajad - anélkül, hogy túlzottan megterhelné vagy lelapítaná.

A formázás befejezéséhez használj Volume Care Dúsító hajhabot hajmosás után! 24 órás tartást és összetapadás nélküli dús hatást biztosít! A termék speciális formulája hő hatására aktiválódik és támogatja a B4-provitamin és a B3-vitamin felszívódását a hajszálakba - így maximalizálva a termék tápláló hatását. Mi több, a védő hatást biztosító keratin formula egészséges és fényes hajat eredményez.

A sampon megfelelő használata

Használd takarékosan a sampont - egy mogyorónyi mennyiség teljesen megfelelő a vállig érő hajhosszhoz.

Egy állig érő bob frizura vagy a frufrus, vállig érő bob frizura a legjobb megoldás a vékonyszálú hajjal rendelkezőknek.

Minden a vágáson múlik

A vékonyszálú vagy könnyen lelapuló haj sokkal dúsabbnak hat a megfelelő frizurával. Egy dús hullám, ellentétben a tartós hullámmal nem eredményez göndör fürtöket, hanem megerősíti a hajszerkezetet. Az eredmény egy dúsabb hatás. Kérj tanácsot a fodrászodtól és a hajfestéssel egy időben ne dúsíttasd a hajad!

Azonban a hajvégek visszavágatása nagyon fontos - lehetőleg legalább négy-hat hetes rendszerességgel. Ha a hajad ápolt, és mindig frissen vágott hatást kelt, akkor sokkal dúsabbnak tűnik majd.

A megfelelő hatás elérésére alkalmas termékek: egy hajformázó hajhab, mint a NIVEA Voume Care Dúsító hajhab, mely a haj felületét egy polimer hálóval vonja be, amely megduplázza a dús hatást egy beszárításkor aktiválódó felemelő hatással.

Megfelelő hajszín - dús hatás

A hajad befestése dúsabb megjelenést adhat a vékonyszálú és könnyen lelapuló hajnak:

A barna hajban a melegebb árnyalatok, a szőke frizurában a világosabb tincsek tehetik teljesebbé, dúsabbá a hajat.
Ezen kívül a hajfestés érdesebbé teszi a haj külső hámrétegét, így sokkal kezelhetőbbé téve a vékonyszálú és könnyen lelapuló hajat.

Azonban mindeképpen javasolt, hogy a hajfestést professzionális szakember végezze el annak érdekében, hogy a hajszerkezet minél kevesebb igénybevételnek legyen kitéve. A festett hajra pedig használj megfelelő termékeket, mint a Colour Care & Protect sampont.

Szeretnél dúsabb hatást vékonyszálú és könnyen lelapuló hajadnak? Akkor érdemes több figyelmet szentelned a hajad támogatást nyújtó rétegeinek. Ezek a rövidebb hajszálak, amelyek támogatják a hosszabbakat, azaz "felfelé tolják", így dúsabb hatást keltenek.


Mesés vékonyszálú haj

Tippek vékonyszálú és könnyen lelapuló hajra

  • Még akkor is, ha vékonyszálú hajad van, ajánlott a hajbalzsam rendszeres használata, mely biztosítja a hajvégek megfelelő táplálását. Gondoskodj róla, hogy megfelelő mennyiséget használj, és jól oszlasd el a balzsamot a hajad teljes hosszán.
  • Válaszd ki a megfelelő hajkefét: egy közepes méretű lapát hajkefe ragyogást és dús hatást biztosít a vékonyszálú és lelapuló hajnak. Ahhoz, hogy a hajtöveknél is dús hatást érj el, a hajad beszárításakor használj nagyméretű körkefét!

Zsíros haj? Semmi baj!

Ha a hajad túl gyorsan zsírosodik, használj speciális sampont, mint például a NIVEA Volume Care Dúsító Sampon - alaposan tisztítja a fejbőrödet, és hosszantartó frissesség érzéssel ajándékoz meg.