Ombre, balayage, sunkissed:

Ismerkedj meg a hajfestés új trendjeivel Legyél sikkes és hangsúlyozd a hajad természetes színét! Ismerd meg velünk a hajfestés aktuális trendjeit! Az új divatos technikák életre keltik a hajat, természetes módon világosabbá és ragyogóvá teszik a frizurát.

Természetesség az első helyen!

Hangold az imidzsedet a természetes hajszínedhez. Hiszen ez illik a legjobban a bőröd és a szemed színéhez is. Próbáld ki a modern hajfestési technikákat, amelyek kiemelik a természetességedet.

A feltűnő színkontrasztok és a melírozás klasszikus módszere, amely során az egyes hajtincseket alufóliába csomagolják, már nem túl trendi! Tudjuk, hogyan néz ki az új technikával festett frizura.

Ombre

Az ombre már jópár éve a legkedveltebb hajfestési technikák közé tartozik. Eredetileg Franciaországból származik, és alapvetően a hajvégek világosításáról van szó. A sötétebb haj a tövektől a végekig egyre világosabb lesz. Az átmenet az egyes színek között lehet nagyon hirtelen és feltűnő, vagy éppen ellenkezőleg: finom és természetes! Végeredményben azonban a haj színe nagyjából a hossz kétharmadánál szétválik.

Az ombre technika elsősorban azoknak a barnáknak kedvez, akik természetesnek tűnő világosabb hajra vágynak. Bármilyen színárnyalatot kombinálhatsz. A bátrabb hölgyek kipróbálhatják a szexi piros, a fantasztikus szivárvány vagy az extravagáns kék ombre frizurát is.


A balayage módszerrel természetesebb végeredményt érhetsz el

A balayage technika kíméletesebb a hajhoz és az eredmény természetes hatású lesz. Senki sem fogja felismerni, hogy festett hajad van. Az ombre módszertől eltérően a balayage esetében nem feltűnő a színátmenet, és a kész frizura igazán egyedi lesz.

A festett tincsek elhelyezkedése, hossza, szélessége és intenzitása alkalmazkodik az arcod alakjához, a frizurád formájához és hosszához. A fodrász munka közben mérlegel, így a balayage módszerrel soha sem születik két egyforma frizura.

Fodrász és művész egyszerre

A balayage technika alkalmazásakor nem válnak el szigorúan az egyes hajtincsek, és az egész hajfelületet sem festik be. Söprésre emlékeztető mozdulatokkal viszik fel a festéket a hajra. Ennek köszönhetően laza, éles határok nélküli tincseket kapunk, és a hajad színes árnyjátékba kezd.

Nagy előnye, hogy nem kell a lenövéssel bajlódnod, mert ezt elrejti a finom festésű megoldás. Ez a technika dúsabb hatást kelt, természetes módon teszi világosabbá a nagyon sötét hajat is, és ha megfelelően viszik fel a festéket az arcod köré, még az optimális arcforma kialakításában is segíthet. A balayage remek választás azoknak is, akik hajszínt szeretnének váltani.

A természetes árnyalatok viszik a prímet

A hajszínek között még mindig a szőke árnyalatai vezetnek. A hajadnak azonban enyhe tónust is adhatsz. A barnáknál a fahéjszín, a vörösöknél a réz árnyalatai uralkodnak, a feketék pedig gesztenyebarnával vagy aranyló fényekkel kelthetik életre a hajukat. Nem lőhetsz mellé a tűzpirossal sem. A szőkéknél a hideg árnyalatok és a finom pasztell színek dominálnak.


Sunkissed: engedd, hogy megcsókoljon a nap

A sunkissed technikával egészen természetes színű végeredményt érhetsz el. Olyan hatást varázsol, mintha éppen most tértél volna vissza a nyaralásból. A módszer alapját a természetes hajszínednél csak pár árnyalattal világosabb, vékony hajtincsek képezik. A világosabb és a sötétebb tincsek aránya nagyjából egyforma.

Természetesnek tűnő napszítta frizura lesz az eredmény. Még akkor is, ha hosszú hónapokkal ezelőtt napoztál utoljára a parton.


A festett hajat ápolni kell!

Akár otthon festetted, akár szakemberre bíztad, ne feledd, hogy a festett haj speciális figyelmet igényel. A frizurádat regenerálni, erősíteni kell, és olyan termékekkel kell ápolni, amelyek segítenek hosszan megőrizni az élénk és ragyogó hajszínedet.

Elengedhetetlen a festett hajra kifejlesztett hajkozmetikumok használata

A kifejezetten festett hajra kifejlesztett kozmetikumok használata legyen számodra természetes. A Color Care & Protect Ápoló sampon táplálja a hajat, védi a klóros és a sós víztől, és több héttel is meghosszabbítja az élénk és ragyogó hajszíned életét.

Fantasztikus újdonság a NIVEA PURE COLOR Micellás sampon is, amely minden mosás után gyönyörűvé és selymessé teszi a hajad. A hajszíned olyan lesz, mintha éppen a fodrásztól jönnél. Az intenzív hajszín megőrzését szintén segíti a PURE COLOR hajbalzsam és hajpakolás egyben. Málnaecet és makadámia olaj tartalmuknak köszönhetően nemcsak gyengéden tisztitják és ápolják a hajad és fejbőrőd, hanem hatékonyan segítenek abban is, hogy akár 8 héten át megtartsa a hajd a ragyogó színét.


Védd meg a hajad formázás közben is

Nem elég azonban a jó minőségű, festett hajra kifejlesztett kozmetikumok használata. Tudtad, hogy a festékpigmenteknek legalább 48 órára van szükségük, hogy beleivódjanak a hajba? A frissen festett hajadat ezért csak a festés után két nappal mosd meg, és a víz hőmérsékletét is csökkentsd pár fokkal.

A túl forró víz (nem csak) a festett hajat károsítja. És a mindennapos mosás sem tesz jót. A szakemberek szerint ajánlatos UV szűrőt tartalmazó termékekkel is védeni a frizuránkat, és nyáron nagy szolgálatot teszel a hajadnak (és nem csupán a festettnek), ha különböző fejfedőkkel véded a napsugarakkal szemben.