tobb-volumen

Így növelheted egyszerűen a hajad volumenét

Tippek és trükkök a varázslatosan nagy volumenű hajért. Vess véget a lapos tincseknek! Hozd a lehető legjobb formába a hajadat! A fodrászok tudásának segítségével egyszerűen, rövid idő alatt megnövelheted a hajad volumenét.

A megfelelő vágás: több volumen a vékony haj számára

Gondoskodj a hajszálaid végéről

Négy-hat hetente le kell vágatnod a hajvégeidet még abban az esetben is, ha vékony hajszálaid vannak. Ez segíteni fog abban, hogy a hajad újra erősnek tűnjön.

Lépcsőzetes vágás

Az egészséges, fényes haj a hajvágással kezdődik. Inkább hosszan szereted hordani a hajadat? Akkor a réteges vágás egy kis lendületet visz majd a hajkoronádba, és megnöveli a volumenét is. Az igazán vékony hajszálakkal rendelkező hölgyeknek a fodrászuktól kell tanácsot kérniük. A speciális vágási technikák tudnak abban segíteni, hogy a haj nagyobb volumenűnek és jobb szerkezetűnek tűnjön. Tudj meg többet itt a vékony hajról.


Mosás és formázás: így csináld helyesen

A lehető legjobb ápolás az egészséges haj titka. Ezért az ápoló termékeket a hajad igényei szerint kell kiválasztanod, hogy puhává és széppé tudd tenni a frizurádat.

Így mosd meg helyesen a hajadat

  • A vékony szálú hajra való speciális samponok, mint például a NIVEA Volume Care sampon keratinnal erősítik a haj szerkezetét, ezzel nagyobb volument adnak hajkoronádnak. 
  • Nyáron gyakrabban kell hajat mosnod. Az izzadság zsírossá teszi a hajat, ami nem segít, ha dús hajra vágysz.
  • A sampont a hajtípusodnak megfelelően válaszd ki. Tudj meg többet itt a különböző hajtípusok számára megfelelő samponokról.
 

A volumennövelő kondicionálók kifejezetten jó választást jelenthetnek a töredezett haj esetében, hiszen hidratálják a hajszálakat és nagyobb volument biztosítanak nekik a mosást követően.

A hajad dúsabb lesz, ha egy nagy körkefe segítségével szárítod meg és egy kis hajlakk használatával fejezed be az új frizurád elkészítését.

Hajmosás utáni tippek

Most pedig eljött a formázás ideje: a NIVEA Volume Care hajhab segít növelni még a hosszú, egyenes haj volumenét is. Csak masszírozz belőle egy kis mennyiséget a hajad tövébe, és szárítsd meg a hajad körkefe segítségével az azonnali dúsabb hatás elérése érdekében. A tanulmányok azt mutatják, hogy egy kis fejmasszázs csodákat tehet, ezért hajszárítás közben masszírozd a fejbőrödet apró, körkörös mozdulatokkal. Ez is segít abban, hogy dúsabbá tedd a hajad. A szakértők a diffúzoros hajszárító használatát javasolják, ami még a göndör hajat is dúsabbá teszi.

Formázás: a kevesebb több

Sose tegyél túl sok formázó terméket a hajadra. Ez pont az a terület, amire érvényes az a régi közmondás, amely szerint a kevesebb néha több. A túl sok hab, illetve az egyéb készítmények lelapíthatják a hajadat, ami ettől erőtlennek és vékonynak tűnhet. Ugyanakkor, egy kis hajlakk segítségével dúsabb hatást varázsolhatsz magadnak. Csak egyszerűen csak fújd a hajlakkot a hajtövekre kis fújásokkal a hajvég felé haladva. Ez megemeli a tincseidet és csökkenti a hajad statikus töltöttségi szintjét is. 
Ha már évek óta ugyanazon az oldalon választod el a hajadat, akkor eljött az ideje a stílusváltásnak: most válaszd el a hajadat a másik oldalon. Ennek segítségével a hajtöveid megint felegyenesednek, és magasabbá teszik a hajvonaladat, ami pedig azonnali volumennövekedést eredményez.

Ha a természetes növekedési iránnyal szembe fésülöd a hajadat, akkor a tövek újra felegyenesednek – ezzel pedig azonnal növelheted a hajad volumenét. 


A legszebb, dús frizurák

A gyönyörű, dús frizurák lemásolása könnyű – inspirálódj a kedvenc frizuráink segítségével!

Egy trükk a volumen növeléséért: visszafésülés

Az elegáns, fejtetőre fésült frizurák, illetve az Amy Winehouse-féle méhkas-frizurák elkészítéséhez tupírfésű kell. Vigyázva arra, hogy ne károsítsd túlzottan a hajadat, lassan és óvatosan visszafelé kell fésülnöd az alsóhajadat. Fontos: soha ne nyomd le túl gyorsan a fésűt! Amint elérted a megfelelő volument, fésüld vissza a hajtincseid felső részét. Ha a hajad töredezésre hajlamos, akkor ne kísérletezz ezzel a frizurával - vagy nagyon óvatosan fésüld vissza a hajszálaidat a hajtövednél.


Csábító fürtök: több volumen hajgöndörítővel vagy csavaróval

A hátrafésülés egyik remek alternatívája lehet a göndörítők használata. Csavard fel a tincseidet hajgöndörítő vagy hajcsavaró segítségével. Szárítsd meg a hajadat, és 20 percig hagyd hűlni a frizurádat. Ezután távolítsd el a hajcsavarókat és igazítsd a helyükre a hullámaidat. Végezetül fixálhatod a műalkotásodat a szokásosnál egy kicsivel több hajlakk használatával annak érdekében, hogy biztos tartást adj a frizurádnak.

Midi hullámok: frizurakészítési instrukciók

1. lépés

Használj NIVEA VOLUME CARE DÚSÍTÓ fixáló habot a hajadon.

Midi hullámok: frizurakészítési instrukciók

2. lépés

Szárítsd meg a hajadat egy nagy körkefe segítségével. A hajszárító csövét irányítsd a hajtövek felé annak érdekében, hogy nagyobb volumenre tegyél szert.

Midi hullámok: frizurakészítési instrukciók

3. lépés

Készíts könnyed hullámokat a haj alsó részén közepes méretű hajsütővassal. Fixáld mindegyik hullámot egy csat segítségével, és hagyd, hogy a hajad jól megszáradjon.

Midi hullámok: frizurakészítési instrukciók

4. lépés

Távolítsd el a csatokat, és alaposan fésüld ki a hajadat. Óvatosan fésüld vissza a fejtetődön lévő hajat a hajvonaladnál.

Midi hullámok: frizurakészítési instrukciók

5. lépés

Óvatosan simítsd le a hajadat egy természetes anyagból készült kefe segítségével. Ez segít megelőzni, hogy a hajszálaid szálljanak. Fixáld a frizurád a Diamond Gloss Care Hajlakk segítségével, hogy extra fényt kölcsönözz a hajadnak.