Tippek báli frizurákhoz

Elkezdődött! Tippek báli frizurákhoz, melyekben te leszel az est fénypontja

Elérkezett a báli szezon, és már a kezedben tartod a belépőket. Talán már az outfitedet is kiválasztottad. Csakhogy sok más hölgyhöz hasonlóan te sem tudod, milyen hozzád illő frizurát válassz, otthon készítsd-e el, vagy menj inkább fodrászhoz. Ráadásul attól félsz, hogy nem tart ki egész este.

Báli frizura: Otthon vagy a fodrásznál?

Ha a fenti sorokban magadra ismertél, jó helyen jársz. Együtt megnézünk pár lélegzetelállító, de egyszerű báli frizurát, és adunk néhány tippet, ami garantálja, hogy a kiválasztott frizura reggelig kitartson. 

Egészen egyszerű eldönteni, hogy a frizurádat otthon csinálod meg, vagy fodrásszal készítteted el. Ha egyáltalán nem vagy biztos benne, hogy képes vagy szép frizurát készíteni magadnak, menj fodrászhoz. Gondolj azonban arra, hogy ez a megoldás anyagilag sokkal megterhelőbb lesz, mintha tippjeink és trükkjeink segítségével egyedül csinálnád. 

A (nem csak báli) frizurák többsége nagyon bonyolultnak tűnik, ugyanakkor egészen egyszerű az elkészítésük. Elég, ha ismerünk néhány alapszabályt, és a megfelelő segédeszközök és hajformázók állnak rendelkezésünkre.

Báli frizura: Otthon vagy a fodrásznál?


Frizura estére: Tanácsok, melyeket igazán értékelni fogsz

Frizura estére: Tanácsok, melyeket igazán értékelni fogsz

Akár úgy döntöttél, hogy szakemberre bízod magad, akár úgy, hogy otthon fogsz varázsolni, mindenképpen tudnod kell, hogy: 

 • Frizurakészítés előtt a hajad ne legyen frissen mosva. Valószínűleg annyira selymes lenne, hogy semmit sem tartana, így az engedetlen tincseket rögzíteni se tudnád. 
 • Ugyanakkor túl sok hajformázó se legyen a hajadon. Hiszen éppen ezeket fogod felvinni. És ha már lenne rajta egy réteg lakk vagy valami más, a hajad nem úgy reagálna, ahogy szeretnéd. Kivétel a hajformázó primér, ami inkább tökéletesen előkészíti a hajadat a formázásra. 

Ha tehát fodrászhoz mész, megszabadulsz a frizurával kapcsolatos gondoktól. Ha viszont mégis inkább az otthoni tükör előtt maradnál, javasoljuk, hogy mielőtt belekezdenél, készíts elő minden szükségest. Hajcsatot, kis hajgumikat, fésűt, hajszárítót, hajvasalót, hajcsavarót, lakkot vagy más hajfixáló segítséget. 

A frizurát jobb egyszerre elkészíteni, mintha az egyes fázisok között a lakásban szaladgálnál a hozzávalókat keresgélve. 


Báli frizurák: ötletek, amelyekre biztosan szükséged lesz

Az alap tehát meglenne. De milyen frizurát válasszunk? Határozottan olyat, amely nemcsak gyönyörű, hanem jól is fogod érezni magad benne, és még illik is hozzád.
Oldalsó kontty

Oldalsó konttyal soha semmit nem ronthatsz el. Rendkívül egyszerű elkészíteni és az eredmény majdnem mindenkinek jól áll. Csak 15 percre lesz szükséged, és akkor sem hibázol, ha az elkészítés menetét pár nappal korábban begyakorlod. 

csavart konty

Valamivel kifinomultabb és romantikusabb a csavart konty. Hosszú hajból 10 perc alatt játszva elkészíted, és abban is biztos lehetsz, hogy ez a frizura kiemeli a nőiességedet és a kifinomultságodat. Ha megtetszett, nyugodtan viselheted munkában is. Minden eseményre tökéletes! 

Romantikus konty

Romantikus kontyban bármelyik bálon mesebeli hercegnőként fogsz ragyogni. Valamivel bonyolultabb elkészíteni, de határozottan megéri. Hajkefére, hajcsavaróra, hajlakkra, sűrű vagy tupírfésűre, kis gumikra és pár hajtűre lesz szükséged. Nézd meg a romantikus konty elkészítésének lépéseit!

hullámos frizura

Ha az egyszerű frizurák híve vagy és szereted a hullámokat, tedd őket főszereplővé. A hullámos frizura gyönyörű, elegáns és időtlen, viselheted munka közben, baráti vacsorán és bálban is. Elkészítéséhez elég, ha kéznél van a hajlakk, a hajsütővas és a körfésű. 

hippi fonott copf

Lehet, hogy a lezser hatású laza frizura tetszik, amely ugyanakkor egy bálban is megfelelő. Akkor biztosan tetszeni fog a hippi fonott copf. Ne hagyd, hogy a neve félrevezessen, a „hippi“ itt éppen az áhított lazaságra és játékosságra utal. Nem fog más kelleni, mint egy hajkefe, hajgumik, hajcsatok, lakk és 10-15 perc.


Báli frizurák: Hajformázó mentőöv

Ha egész évben őrülten lakkozod a hajad, hogy a frufrud ne lógjon a szemebe, most talán ráébredsz, hogy sokkal több lehetőséged van rögzíteni a frizurád. Mi mire való hát? 

 • A hajlakk segít egységesíteni és összetartani az egyes hajtincseket. Lakkozz be minden hajtincset, amivel dolgozni fogsz. Végül a hajlakk az egész frizura rögzítésében is segít. 
 • A hajhab mindenekelőtt dússá teszi a hajat. Ha olyan frizura mellett döntesz, amelyben fontos szerepet játszik a dús haj, mindenképpen a hajhabot hívd segítségül. Egyebek mellett jót is tesz a hajnak – például megvédi a forró és száraz levegőtől, fényessé és erőssé varázsolja. 
 • Ha egyenes báli frizurát tervezel, ne engedd, hogy a taxiban összekócolódjon. Fújj a száraz hajadra hajformázó spray-t, fésüld kedved szerint, és nem kell aggódnod. A hajformázó spray a hajhabot, a lakkot vagy a hajzselét is nyugodtan helyettesítheti.
 • Szereted a hullámaidat, és azt akarod, hogy legalább egy éjszaka erejéig tökéletesek legyenek? Ebben a Curl hajformázó primér  lehet segítségedre. Vizes hajra vidd fel, és használd a frizura végső formázásakor is. Ez a legjobb, amit a gyönyörű hullámokkal tehetsz. Ráadásul megvédi a hajat a forró, akár a 220 °C-os levegőtől is, és nem ragasztja össze a tincseket. 

Báli frizurák: Hajformázó mentőöv


Ne indulj el báli túlélőcsomag nélkül!

Már biztosan hallottál különböző túlélőcsomagokról. Amit mi javaslunk, kicsit más lesz, mint a cserkészeké. Mielőtt elindulnál a bálba, mindenképpen tegyél a táskádba: 

 • pár hajtűt arra az esetre, ha néhány tincsed elengedne 
 • kis hajgumikat, mert megeshet, hogy sokkal jobb segítség lesznek a hajcsatnál 
 • összecsukható fésűt

Ha kicsit nagyobb táskát viszel, tedd még el a Care & Hold krém gélt  is. Segítségével könnyedén kijavíthatod a mozgás vagy a meleg levegő okozta bakikat


Mivel ronthatod el könnyedén a frizurádat, és mire figyelj oda?

Elkészültél a frizuráddal, és csak remélni tudod, hogy az este minden rendben lesz. Elég azonban csak egy kis figyelmetlenség, és minden tönkre mehet. 

 • Határozottan ne fogdosd a hajad, tükörbe nézve ellenőrizd, ne kézzel. 
 • Ha észreveszed, hogy valami nincs rendben, rögtön javítsd ki. Ne várd meg, míg egy tincs helyett három fog lógni, és elkezd a frizurád teljesen szétesni. 

Élvezd az idei báli szezont teljes bedobással. Kellemes szórakozást és hibátlan frizurát kívánunk! 

Mivel ronthatod el könnyedén a frizurádat, és mire figyelj oda?